witam
ja biegłem w zeszłym roku
wrażenia bardzo pozytywne, no może poza momentem startu, gdzie było spore zamieszanie w rynku i w pewnym momencie nawet nie wiadomo było do końca w którą stronę będzie się biegło
duże brawa dla organizatorów po biegu, wszystko szło sprawnie, bez kolejek i było suuuper ciasto
jeśli chodzi o trasę to faktycznie wymagająca, szczególnie podbieg wzdłuż parku (nie jestem z Wałbrzycha więc nie pamiętam nazwy) dlatego ważne jest ćwiczenie podbiegów i siły mięśniowej
były też spore zbiegi co mi akurat nie do końca pasuje bo nie lubię lecieć na łeb i szyję i widziałem takich co zbiegali na wariata, a potem ledwo szli, więc trzeba umiejętnie to rozplanować
bardzo duży pozytyw dla kibiców
jakby co to jeszcze pytaj
To fakt trasa jest wymagająca z uwagi na różnicę poziomów ale taki już jest cały Wałbrzych
Podbieg o którym pisał kolega jest dość ostry (boczna linia parku Sobieskiego).
czy ktoś z Was:
a) biegł juz PM w Wałbrzychu w poprzednich latach?
b) planuje biec w tym roku?
Szukam informacji jaki to bieg, jaka jest trasa i jak Wam się podobało
Przymierzam sie do niego i będzie to mój debiut (btw - uważacie, że w ciągu pół roku można się przygotować praktycznie od ZERA?).
Hej
Ja planuję biec w tym roku - terminowo mi odpowiada. Też będzie to mój debiut w PM i trochę się boję podbiegów bo nie bardzo mam je gdzie trenować ale i tam mam nadzieję na złamanie 2h.
czy ktoś z Was:
a) biegł juz PM w Wałbrzychu w poprzednich latach?
b) planuje biec w tym roku?
Szukam informacji jaki to bieg, jaka jest trasa i jak Wam się podobało
Przymierzam sie do niego i będzie to mój debiut (btw - uważacie, że w ciągu pół roku można się przygotować praktycznie od ZERA?).
Hej
Ja planuję biec w tym roku - terminowo mi odpowiada. Też będzie to mój debiut w PM i trochę się boję podbiegów bo nie bardzo mam je gdzie trenować ale i tam mam nadzieję na złamanie 2h.
hej,
ja bieglem w zeszlym roku. b.dobra organizacja, kibice, doping. jest podbieg konkretny ( na koncu wielki zbiornik z zimna woda gdzie mozna sobie obmyc twarz, kurtyna wodna) ale pozniej jest i zbieg, gdzie mozna nadrobic czas ( przynajmnie ja nadrabialem), sporo kostki, twarde podloze generalnie.
Ja także mam zamiar wziąć udział w biegaj/zapobiegaj. oglądałem trasę z google street view i faktycznie jest mocno zróżnicowany teren. Ja raczej celować chcę na 2:30, jako, że to będą moje pierwsze zawody
Jako mieszkaniec mogę powiedzieć, że utrzymanie równego tempa biegu jest ciężkie do zrealizowania ze względu trzech podbiegów na jednej rundzie i myślę, że też z tego względu organizatorzy rok temu zrezygnowali z pacemakerów z mocno zróżnicowanego terenu i nie mieliby pewności zrealizowania założonego celu...
Kalenji Team Poland
10 km - 33'33"
21,097 km - 1h13'55"
42,195 km - 2h47'52"
patryk91 pisze:Jako mieszkaniec mogę powiedzieć, że utrzymanie równego tempa biegu jest ciężkie do zrealizowania ze względu trzech podbiegów na jednej rundzie i myślę, że też z tego względu organizatorzy rok temu zrezygnowali z pacemakerów z mocno zróżnicowanego terenu i nie mieliby pewności zrealizowania założonego celu...
To nie jest tak, że jak jest trochę górek to nie da się pobiec na założony czas. Jak umiesz biegać pod zegarek to pobiegniesz - nie tylko na zaplanowany czas, ale i równo. Zgodzę się, że utrzymać tempo na każdym kaemie będzie ciężko, ale na 7?
'They saw that the perfect world is a journey, not a place.'
- Terry Pratchett
No to do zobaczenia w niedzielę...
Ja też pierwszy raz w Wałbrzychu będę biegł - to będzie mój 3 półmaraton w życiu i w tym roku...
Chciałbym zawalczyć o 1:50h ale pewnie przez te górki to trzeba będzie z 5minut dołożyć....
No i ciekawe jak tu biec z zegarkiem przy takiej trasie?
Pozdrawiam