rubin - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja też dłuższe biegi z wodą w łapce biegam, np. 500 ml w sobotę wieczorkiem to nawet trochę mało było! ...ale za to kolejne 500ml tuż po biegu złocistego napoju z pianką jakże smakowało :)
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

taki ze mnie inteligent, że wpisałem CI posta w blogu - ale się poprawiłęm i piszę tutaj:

"Poleciłabyś jakiś fajny przełaj w woj. śląskim (chętnie w okolicach Cz-wy) albo małopolskim tak za ok 3-4 miesiące?"
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

a ze mnie taka inteligentka, że nie zwróciłam na to uwagi i odpowiadałam również na blogu : ))) ; a więc przeklejam tu:

chętnie, a coś konkretnego masz na myśli?
na wrzesień i październik mam w planach kilka imprez: Perły Małopolski - w Gorczańskim i w Babiogórskim Parku Narodowym (21 km, terminy jeszcze nie podane), 35 km w Krynicy 8.09 i Ossona Cup w Cz-wie (12 km, 18.08, 29.09, 13.10)

poza tym - indywidualnie - kawałkami oczywiście :oczko: trasa Trans Jury, czyli czerwony szlak Orlich Gniazd; od strony Cz-wy do Bobolic już biegłam; myślałam o tym by przebiec następny kawałek, nawet na dwa dni, z noclegiem po drodze ...
takie plany, mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie :taktak:
Ostatnio zmieniony 19 cze 2013, 11:00 przez rubin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

tomasir pisze:taki ze mnie inteligent, że wpisałem CI posta w blogu - ale się poprawiłęm i piszę tutaj:

"Poleciłabyś jakiś fajny przełaj w woj. śląskim (chętnie w okolicach Cz-wy) albo małopolskim tak za ok 3-4 miesiące?"
Ossona Cup http://ossonacup.pl/info/

Mnie już tez poleciła...jadę w lipcu :hej:

Edit: Łosz..ubiegła mnie :hejhej:

W Blachowni przelaj świetny na 8km jest jeszcze w sierpniu jeśli się nie mylę :usmiech:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:
tomasir pisze:taki ze mnie inteligent, że wpisałem CI posta w blogu - ale się poprawiłęm i piszę tutaj:

Ossona Cup http://ossonacup.pl/info/

Mnie już tez poleciła...jadę w lipcu :hej:

Edit: Łosz..ubiegła mnie :hejhej:

W Blachowni przelaj świetny na 8km jest jeszcze w sierpniu jeśli się nie mylę :usmiech:
Może ja się skusze.21 lipiec mam wolny.Dziecko na wakacjach a moja żona ma mnie dość ostatnio. :hahaha:
Właśnie to jest jedyny termin gdzie czegoś na start szukałem.
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rubin pisze: na wrzesień i październik mam w planach kilka imprez: Perły Małopolski - w Gorczańskim i w Babiogórskim Parku Narodowym (21 km, terminy jeszcze nie podane), 35 km w Krynicy 8.09 i Ossona Cup w Cz-wie (12 km, 18.08, 29.09, 13.10)
Jesteś pewna, że Perły Małopolski będą w tym terminie? BO na stronie biegu nic o tym nie widzę. Jest tylko informacja o Małym Cichym.

35 km odpada - nie dam rady w krótkim czasie się do takiego biegu sensownie przygotować.

Ossona Cup wygląda bardzo zachęcająco - do tego "przy okazji" bym rodziców odwiedził (oczywiście im powiem, że to bieg jest przy okazji ;) ). Napisałabyś troszkę jak wygląda tam podłoże biegu? Czy to podłoże kamieniste czy jednak normalna zbita (lub luźna) ziemia?
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:
Tak jest. Poważnie go rozważałem. Ale z racji tego, iż i finansowe kwestie mają dla mnie znaczenie szukałem czegoś z niższym wpisowym (w Blachownie w zeszłym roku było bodajże 20 zeta, a w tym już 40).
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tomasir pisze:
mar_jas pisze:
Tak jest. Poważnie go rozważałem. Ale z racji tego, iż i finansowe kwestie mają dla mnie znaczenie szukałem czegoś z niższym wpisowym (w Blachownie w zeszłym roku było bodajże 20 zeta, a w tym już 40).
też odpuściłem z tego powodu :oczko:

Komentarze
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wczoraj koledzy mówili mi, że w Bełchatowie jest jakiś fajny bieg przełajowy bez wpisowego, ale to już za tydzień, 25.06: do wyboru 1 pętla 5 km (podobno oferta dla babek :hahaha: ) i 2 pętle - 10 km

jeśli chodzi o bieg po górze Ossona - każda runda kosztuje 20 zł; trasa jak dla mnie super - totalny przełaj, sporo podbiegów i zbiegów, miękkie wąskie trawiaste ścieżki, kamienie, skałki, trochę chaszczowania itp; suma przewyższeń to +/- 250 na każdą pętlę (czyli 125+ i 125-), można biec 1, 2 lub trzy pętle (4, 8, 12 km);

ale organizacyjnie słabiutko ;
szkoda, bo bieg jest pod skrzydłami Montrail Liga Biegów Górskich - i można ładnie zebrać punkty do klasyfikacji końcowej Ligi; chodzi mi o to, że słaba była reklama i na pierwszej rundzie stawiło się tylko kilkadziesiąt zawodników; rozbiegliśmy się po tej górze i w zasadzie mało kiedy widać było jakiegokolwiek rywala ; )) no ale ja lubię takie kameralne imprezy, mogło by jednak PO zadziać się coś więcej, a tak szybciutko po dyplomie, uścisk dłoni i do domu ...
na duży plus - kto weźmie udział w min. 3 rundach - będzie brany pod uwagę do klasyfikacji ogólnej całości zawodów, a pula nagród na dzień dzisiejszy to podobno już 50.000 zł, choć na facebooku stoi jeszcze 20.000 zł
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy to podłoże kamieniste czy jednak normalna zbita (lub luźna) ziemia?
pod nogami jest wszystko ;)
- luźne drobne kamienie - zwłaszcza na zbiegach - cza się starać :)
- wąziutkie, na szerokość stopy ścieżki wśród wysokich traw
- skałki
- trochę ubitej ziemi
- piach
- trochę przedzierania przez jeżyny (do tej pory mam ślady na nogach)
- wysoka trawa
- bażanty - przeszkadzajki :hahaha: - wpadały nam głupie pod nogi

edit:
ja niestety ani 30.06 na Ossonie nie mogę, bo biegnę połówkę w Tatrach, ani 21 lipca nie :echech: bo będę wtedy śmigać po Pirenejach :bum: ;
jeśli chodzi o pozostałe - bardzo się postaram nie przepuścić, bo jako nieliczna z babek na najdłuższym dystansie mam spore szanse na jakąś fajna nagrodę ; )))))
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzięki za szczegóły z nawierzchnią - pytałem bo obecnie mam dwie pary bucików. Jedne typowo pod samą ziemię lub twarde podłoże, a drugie przyszykowane na deszcz i śnieg. Tak źle i tak niedobrze :( Ale na lipiec powinienem się pisać i pobiegnę w tych na śliską nawierzchnię.

Choć pewnie po prostu jak będę następny raz w Cz-wie to podjadę tam zobaczyć. Raptem z 7-8 km będę miał do dojechania tam. Może się uda w moich mizuno pobiegać - ale na 90% nie :(

Zresztą sama mając doświadczenie, łatwo ocenisz.
viewtopic.php?f=37&t=31435&start=30#p557739
zgodnie z naturą!
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dawno nie stałam na wadze
dziś rano 55,5 kg
Napisałaś to, co mówią zdjęcia :taktak:
Nieustannie podziwiam za te nocne wyprawy. Przy mojej kurzej ślepocie nie widziałabym żadnych czołówek :)
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aniad1312 pisze: Nieustannie podziwiam za te nocne wyprawy. Przy mojej kurzej ślepocie nie widziałabym żadnych czołówek :)
Spraw sobie takie coś:

viewtopic.php?f=41&t=24577&start=105#p487436

Chyba nawet z kurzą ślepotą byś wszystko dojrzała :D
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajne jest nocne bieganie w terenie, zawsze to miła odmiana....tylko najlepiej własnie z kimś....ze szwagrem biegaliśmy pamietam ale w zimę..w lato jakoś mnie tak nie ciągnie..może to strach ze mnie coś zje w lesie?? :hejhej:

Też dzisiaj wejdę na wagę bo już z dwa tygodnie się nie ważyłem...ciekawe ile pokaze
kto da wiecej?? :hahaha: :hahaha:

Komentarze
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tomasir, jeśli chodzi o buty - nie doradzę :) bo znam się na tym jak kura na pieprzu :) , sama męczę kolegów by mi doradzili, podpowiedzieli :hahaha:
do tej pory biegałam wyłącznie w typowych trailówkach, mało tego, w tzw. żelazkach; obecnie czekam na dostawę nowych butów, równiez traili, ale mniej amortyzowanych i z mniejszym dropem; generalnie - liczy się przyczepność, na taką drogę weź raczej te z agresywniejszym bieżnikiem :) ale Osson to nie jest żaden rzeźnik ani BUT ani nic ekstremalnego więc też nie ma co przesadzać :)

Ania, nie ma co podziwiać, sama radocha ;)
Ostatnio zmieniony 19 cze 2013, 14:20 przez rubin, łącznie zmieniany 1 raz.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ