Chciałbym pomóc niestety u mnie we Wrocławiu pogoda wcale nie dopieszcza. Praktycznie od kiedy mam Sockwy każdego dnia pada deszcz a jeśli zdarzy się, że nie pada to pogoda nadal pozostawia wiele do życzenia do tego stopnia, że chyba tylko raz, może dwa, biegałem z krótkim rękawem.hassy pisze:A czy ja - obserwując oczywiście z żywym zainteresowaniem toczącą się wojnę planet - się mogę przy okazji dowiedzieć od Sz. Sockwowców czy w obecne temperatury im się w nich giry nie zagrzewają? Klanger w teście pisze: Cholewkę tworzy cienka na kilka milimetrów tkanina neoprenowa, która zapewnia pewną oddychalność stopie. Mi się neopren kojarzy z czymś, pod czym zaduch panuje i pot ścieka. Czy ta "pewna" oddychalność jest wystarczająco pewna w ciepłej porze?
Dodam też od siebie, że "cienka na kilka milimetrów" jest nie do końca zgodne z prawdą albowiem kilka milimetrów moim zdaniem oznacza wartość równą i wyższą od 3-4mm a tutaj mamy do czynienia raczej z grubością materiału, która rzeczywiście przypomina skarpetkę i to letnią, czyli cienką <1mm. Jedynie w około kostki zastosowano grubszy materiał, który może ma te 2mm.
Moim zdaniem prognozy są takie, że nawet kiedy tego lata skończy się już jesień i nastaną ciepłe dni to stopa nie powinna mieć źle w Sockwach