Co czytacie, gdy nie biegacie :)
- Animen
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Teraz "On the Road" Kerouaca, a jak tylko skończę cała saga Świat Dysku
Serdecznie zapraszam na pokazy rycerskie
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53min 56s
Póki co mam dokładnie to samo wrażenie odnośnie adaptacji....TomaszBrzozek pisze:Ja jestem właśnie po przeczytaniu pierwszej książki z sagi i Wiedzminie Krew elfów i jak na razie mocno mnie wciągneło. Pieśni Lodu i Ognia także przeczytałem i czekam aż Martin napisze kolejne części. Co ciekawe 3 sezon serialu jest bardzo nudny a książka była najlepsza ze wszystkich.
- Martyna_K
- Zaprawiony W Bojach
,,Miłość oraz inne dysonanse'' -drugie podejście do Wiśniewskiego
- radslo1
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:21:47
Teraz "Zniknięcie słonia" i "Tańcz, tańcz,tańcz" - Haruki Murakami. Tak jakoś z rozpędu po przeczytaniu "O czym mówię kiedy mówię o bieganiu"
- mungo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 3:23:50
- Kontakt:
Po "Dogonić Kenijczyków" przyszedł czas na "Urodzonych Biegaczy" - no nie wierzę, że są tacy ludzie na ziemi. Nawet nie chodzi o to plemię, a o uczestników ultramaratonów. Człowiek, który przebiega 200 km naraz to cyborg!
- Paweł100
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 49:42
Właśnie skończyłem Ślad życia, ślad śmierci, a teraz słucham (również podczas biegania) Grę Endera.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:06
klasyka - Mario Puzo, Stephen King, Tom Clancy, Philip K. Dick
lubię Stanisława Grzesiuka, zdażyło mi się przeczytać Harrego Pottera, Krótką historię czasu Stephena Hawkinga, historyczne Wołoszańskiego
jestem też fanem opowiadań erotycznych jednak tych z górnej półki i korzystając z okazji chciałbym polecić Opowieść Heleńską autorstwa Megasa Aleksandrosa (do znalezienia w google)
lubię Stanisława Grzesiuka, zdażyło mi się przeczytać Harrego Pottera, Krótką historię czasu Stephena Hawkinga, historyczne Wołoszańskiego
jestem też fanem opowiadań erotycznych jednak tych z górnej półki i korzystając z okazji chciałbym polecić Opowieść Heleńską autorstwa Megasa Aleksandrosa (do znalezienia w google)
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Gdyby ktoś był zainteresowany - promocja na ebooki o treningu biegowym - do 3 czerwca!
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Cabree - "Wyznaję" - duża rzecz i to nie tylko pod względem objętości, godne polecenia miłośnikom cegieł
M.Puzo - Rodzina Borgiów - na mp3 - w sumie podobne do Gry o Tron, ludziska padają jak muchy, mordy, kazirodztwo, gwałty i knowania - tyle, że Martin dużo lepiej pisze niż Puzo a i samo czytanie przez Zborowskiego jak dla mnie nieco nużącym jest.
M.Puzo - Rodzina Borgiów - na mp3 - w sumie podobne do Gry o Tron, ludziska padają jak muchy, mordy, kazirodztwo, gwałty i knowania - tyle, że Martin dużo lepiej pisze niż Puzo a i samo czytanie przez Zborowskiego jak dla mnie nieco nużącym jest.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
- Hael
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:03
- Życiówka w maratonie: 02:57:54
Ja po skończeniu rozprawy z dziełami Llosy, skończeniu trylogii pogranicza McCarthy'ego (polecam, niesamowite, z jednej strony mega nostalgia za minionymi czasami kowbojów, z drugiej pokazujący jak brutalne było życie w tamtych czasach), w okresie roztrenowania wziąłem się za roztrenowanie również w czytaniu. Skończyłem kryminał 'Krąg' B. Minniera, a teraz jednym tchem pochłaniam 'Ostatnie Królestwo' Cornwella - genialne, właśnie zamówiłem kolejne trzy tomy sagi - a w sumie jest sześć
Z literatury biegowej przeczytałem ostatnio 'żywienie w sporcie' Anity Bean - fajna sprawa, fajnie i prosto wyjaśnione mechanizmy, jakie w nas zachodzą, wpływ poszczególnych składników żywieniowych, nawadnianie itp. Zdecydowanie lepsza pod względem merytorycznym , niż np 'waga optymalna'. Szkoda, że jest tak trudno dostępna.
Z literatury biegowej przeczytałem ostatnio 'żywienie w sporcie' Anity Bean - fajna sprawa, fajnie i prosto wyjaśnione mechanizmy, jakie w nas zachodzą, wpływ poszczególnych składników żywieniowych, nawadnianie itp. Zdecydowanie lepsza pod względem merytorycznym , niż np 'waga optymalna'. Szkoda, że jest tak trudno dostępna.
-
- Rozgrzewający Się
Ja właśnie kończę "Empire V" W. Pielewina. Gorąco polecam także jego pozycję "Generation P". Doskonałe pozycje na temat współczesnej konstrukcji świata, mediów itp. W dodatku rosyjski umysł, więc podobny sposób postrzegania rzeczywistości do naszego.
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Empire V to dla mnie najlepsza powieść Pielewina - bardzo dobra, generalnie facet ma fajne pomysły, nieco odjechane, fajnie współczesną Rosję opisuje zgrabnymi metaforami niemniej wiele jego rzeczy mnie nudzi bo więcej w nich formy niż treści, przykłady jak Życie owadów czy Święta księga wilkołaka - genialne w swym pomyśle ale miejscami tak meandrujące, ze przysnąć można . Ale zdecydowanie najlepsza jego pozycja to duże opowiadanie Omon Ra - może to i mikropowieść, bije całą jego twórczość na 3 długości - kosmiczna rzecz można powiedzieć dosłoiwnie i w przenośni - bardzo polecam.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce