Co czytacie, gdy nie biegacie :)

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Klanger
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

http://czarne.com.pl/katalog/ksiazki/z- ... ego-swiata
Gunter Wallraff - "Z nowego wspaniałego świata".

Super! Polecam!
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Animen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Teraz "On the Road" Kerouaca, a jak tylko skończę cała saga Świat Dysku ;)
Serdecznie zapraszam na pokazy rycerskie
Awatar użytkownika
wypass
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53min 56s

Nieprzeczytany post

TomaszBrzozek pisze:Ja jestem właśnie po przeczytaniu pierwszej książki z sagi i Wiedzminie Krew elfów i jak na razie mocno mnie wciągneło. Pieśni Lodu i Ognia także przeczytałem i czekam aż Martin napisze kolejne części. Co ciekawe 3 sezon serialu jest bardzo nudny a książka była najlepsza ze wszystkich.
Póki co mam dokładnie to samo wrażenie odnośnie adaptacji....
Awatar użytkownika
Martyna_K
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

,,Miłość oraz inne dysonanse'' -drugie podejście do Wiśniewskiego :)
Awatar użytkownika
eXf
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Robert E. Howard - wszystko jak leci z cyklu o Conanie (w ramach edukacji językowej) oraz wspomnienia Michała Łubieńskiego (Dyrektora Gabinetu Ministra Becka).
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

Teraz "Zniknięcie słonia" i "Tańcz, tańcz,tańcz" - Haruki Murakami. Tak jakoś z rozpędu po przeczytaniu "O czym mówię kiedy mówię o bieganiu"
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Po "Dogonić Kenijczyków" przyszedł czas na "Urodzonych Biegaczy" - no nie wierzę, że są tacy ludzie na ziemi. Nawet nie chodzi o to plemię, a o uczestników ultramaratonów. Człowiek, który przebiega 200 km naraz to cyborg!
Awatar użytkownika
Paweł100
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 49:42

Nieprzeczytany post

Właśnie skończyłem Ślad życia, ślad śmierci, a teraz słucham (również podczas biegania) Grę Endera.
daeone
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:06

Nieprzeczytany post

klasyka - Mario Puzo, Stephen King, Tom Clancy, Philip K. Dick

lubię Stanisława Grzesiuka, zdażyło mi się przeczytać Harrego Pottera, Krótką historię czasu Stephena Hawkinga, historyczne Wołoszańskiego

jestem też fanem opowiadań erotycznych jednak tych z górnej półki i korzystając z okazji chciałbym polecić Opowieść Heleńską autorstwa Megasa Aleksandrosa (do znalezienia w google)
Obrazek
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gdyby ktoś był zainteresowany - promocja na ebooki o treningu biegowym - do 3 czerwca!
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obecnie czytam Jennifer Lee Carrell - Szyfr Szekspira ;d
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Cabree - "Wyznaję" - duża rzecz i to nie tylko pod względem objętości, godne polecenia miłośnikom cegieł :spoczko:

M.Puzo - Rodzina Borgiów - na mp3 - w sumie podobne do Gry o Tron, ludziska padają jak muchy, mordy, kazirodztwo, gwałty i knowania - tyle, że Martin dużo lepiej pisze niż Puzo a i samo czytanie przez Zborowskiego jak dla mnie nieco nużącym jest.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
Hael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:03
Życiówka w maratonie: 02:57:54

Nieprzeczytany post

Ja po skończeniu rozprawy z dziełami Llosy, skończeniu trylogii pogranicza McCarthy'ego (polecam, niesamowite, z jednej strony mega nostalgia za minionymi czasami kowbojów, z drugiej pokazujący jak brutalne było życie w tamtych czasach), w okresie roztrenowania wziąłem się za roztrenowanie również w czytaniu. Skończyłem kryminał 'Krąg' B. Minniera, a teraz jednym tchem pochłaniam 'Ostatnie Królestwo' Cornwella - genialne, właśnie zamówiłem kolejne trzy tomy sagi - a w sumie jest sześć :ble:

Z literatury biegowej przeczytałem ostatnio 'żywienie w sporcie' Anity Bean - fajna sprawa, fajnie i prosto wyjaśnione mechanizmy, jakie w nas zachodzą, wpływ poszczególnych składników żywieniowych, nawadnianie itp. Zdecydowanie lepsza pod względem merytorycznym , niż np 'waga optymalna'. Szkoda, że jest tak trudno dostępna.
HAEL's Running Formula Blog
Komentarze
asiamach
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja właśnie kończę "Empire V" W. Pielewina. Gorąco polecam także jego pozycję "Generation P". Doskonałe pozycje na temat współczesnej konstrukcji świata, mediów itp. W dodatku rosyjski umysł, więc podobny sposób postrzegania rzeczywistości do naszego.
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Empire V to dla mnie najlepsza powieść Pielewina - bardzo dobra, generalnie facet ma fajne pomysły, nieco odjechane, fajnie współczesną Rosję opisuje zgrabnymi metaforami niemniej wiele jego rzeczy mnie nudzi bo więcej w nich formy niż treści, przykłady jak Życie owadów czy Święta księga wilkołaka - genialne w swym pomyśle ale miejscami tak meandrujące, ze przysnąć można . Ale zdecydowanie najlepsza jego pozycja to duże opowiadanie Omon Ra - może to i mikropowieść, bije całą jego twórczość na 3 długości - kosmiczna rzecz można powiedzieć dosłoiwnie i w przenośni - bardzo polecam.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
ODPOWIEDZ