Acer - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
gonefishing
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41'25"
Życiówka w maratonie: 4h01'38"

Nieprzeczytany post

acer pisze:....odcinki obiegane pod górę po bruku dawały popalić.
...
Jak w Kościanie. Tam bruk był tak nierówny, że nie trudno o skręcenie kostki :hej: - ale dzięki temu trasa nie była nudna.
PS: Ja też biegam z synkiem, a w zasadzie z synem, bo on ma już prawie 14 lat i miesiąc temu zaliczył swoje pierwsze zawody 5 km w czasie 36:48 :sss:
Kosztuje mnie to niestety mój trening, bo teraz to raczej krótkie i wolne biegi tylko mam, no cóż, on jest ważniejszy.
BLOG - KOMENTARZE
ULICZNE: 5km 20:03 10km 41:25 21,1km 1:34:52
PRZEŁAJOWE: 42,2km 4:01:38
New Balance but biegowy
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

rubin pisze:...... z danielsowskimi planami - myślę, że wyrwiesz do przodu, tylko nie wiem, czy potrzebne Ci jeszcze te 4 tygodnie biegów spokojnych - to co nabiegałeś wcześniej - chyba wystarczy ;) , ale dopytaj się w dziale "trening" bo może coś poplątałam :hahaha: ;.....
gdybym miał się ściśle trzymać planów Danielsa to na 16 tygodni właśnie 4 tygodnie to I faza (czyli generalnie same spokojne biegi) 3 tygodnie II faza, 6 tygodni III faza i na koniec 3 tygodnie IV faza, zobaczymy może tak jak piszesz nico skrócę I fazę a dodam tydzień do II. Postaram się teraz przez weekend naszkicować plan na te 16 tygodni i wtedy popytam tu i ówdzie o opinie, wszak na forum jest trochę ludzi którzy Danielsa mają w jednym palcu ;)
rubin pisze:......ja w tym roku jeszcze się nie odważę na tak długie dystanse, może za rok :) ... albo wcale :oczko:.....
e'tam kiedyś na pewno to przebiegniesz a teraz i tak jesteś Wielka z Twoimi przełajami, ja jak nieco poprawie kondycje to spróbuje w swoich rodzinnych stronach wystartować np. bieg na Pilsko czy już ekstremalnie Chudy Wawrzyniec oj to byłoby to!.... ale do tego dłuuuga droga, teraz zapalenie płuc gwarantowane :)
rubin pisze:.....PS. fajny bąbel z Twojego synka :)
dziękuję no i włosów ma trochę więcej niż ja :hahaha:
gonefishing pisze:...
Kosztuje mnie to niestety mój trening, bo teraz to raczej krótkie i wolne biegi tylko mam, no cóż, on jest ważniejszy.
Najważniejszy to wiadomo, na pewno kosztem twoich treningów ale jaka z tego frajda ...... Kamil a może rano pobiegasz jakieś akcenty??
Obrazek
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53:45

Nieprzeczytany post

Hmmmm, poważny maraton na jesień - mam nadzieję, że będzie sukces ;) Mówisz, że przy tych 42km tempo 4'56'' Ci wychodzi... nieźle, jak to zrobisz to jesteś dla mnie MISTRZ :) powodzenia! będę mocno obserwował Twoje poczynania, może z nich skorzystam w przyszłym roku, kiedy to zaatakuję na poważnie dystans maratonu ;)
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Paweł o nie, nie w "wątpliwościach" odniosłem się do tego tempa to na pewno nie jest realne dla mnie .... na dziś ;)
Obrazek
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Na dziś nie, ale przecież pozostało jeszcze sporo czasu ;)
Fajnie to rozpisałeś, będę śledził postępy. Też lecę z Danielsem na wrześniowy maraton. Ustaliłem sobie maksymalny tydzień na 65 kilometrów. Zwłaszcza w ostatniej fazie ciężko jest rozlokować dystans po jednostkach treningowych. Spada kilometraż, a jednocześnie poszczególne treningi specjalistyczne są długie.
Powodzenia!
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

widzę, że plan naskrobany :)
na planach się nie znam, więc nie mogę się do niego odnieść :) ale życzę Ci powodzenia w realizacji :)
co do tempa progowego - jak poszukasz znajdziesz wskazówki jak je ustalić bez użycia zegarka :) - gdzieś tu na forum widziałam materiały na ten temat :)
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

Plan zacny, życzę powodzenia w realizacji.
Jak mi się uda przekonać żonę, żeby mnie puściła na jesień na maraton to sobie skopiuję ( jak mi pozwolisz oczywiście ).
Co do tempa progowego to polecam pulsometr, albo tak jak sam Daniels pisze, że jeżeli jesteś w stanie utrzymać wdech 2-2 czyli 2 kroki wdech i 2 kroki wydech to jeszcze jesteś w tempie progowym.
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rubin pisze:....co do tempa progowego - jak poszukasz znajdziesz wskazówki jak je ustalić bez użycia zegarka :) - gdzieś tu na forum widziałam materiały na ten temat :)
ciekawa wiadomość....to poszukamy :)
kapolo pisze:...... Zwłaszcza w ostatniej fazie ciężko jest rozlokować dystans po jednostkach treningowych. Spada kilometraż, a jednocześnie poszczególne treningi specjalistyczne są długie......
Tak z tym będzie problem ale to raczej przez to, że jednak zakładamy mały max. kilometraż.
Liczę na wzajemne podpowiedzi w kolejnych etapach realizacji planu ;)
sosik pisze:...
Jak mi się uda przekonać żonę, żeby mnie puściła na jesień na maraton to sobie skopiuję ( jak mi pozwolisz oczywiście ).....
a jaki masz na myśli maraton?
No jasne że kopiuj ale tak mi się wydaje ten plan wymaga jeszcze drobnych korekt ale to wyjdzie w praniu
sosik pisze:....Co do tempa progowego to polecam pulsometr, albo tak jak sam Daniels pisze, że jeżeli jesteś w stanie utrzymać wdech 2-2 czyli 2 kroki wdech i 2 kroki wydech to jeszcze jesteś w tempie progowym.
u mnie troszkę z pulsem jest problem np. wczorajszy trening...napisze o tym w podsumowaniu pierwszego tygodnia
Obrazek
Awatar użytkownika
gonefishing
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41'25"
Życiówka w maratonie: 4h01'38"

Nieprzeczytany post

24 km w tempie 4:56 :orany:
Szacun :taktak:
BLOG - KOMENTARZE
ULICZNE: 5km 20:03 10km 41:25 21,1km 1:34:52
PRZEŁAJOWE: 42,2km 4:01:38
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wieśku, zmotywowany przez Ciebie i Twój plan ja również zacząłem swój tworzyć. U siebie planuję maksymalnie ok 85 km tygodniowo. Przy mniejszych ilościach ciężko to wszystko zmieścić.
Pytanko w jakie dni planujesz SP1 i SP2? Ja wstępnie niedzielę i czwartek.

acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gonefishing pisze:24 km w tempie 4:56 :orany:
Szacun :taktak:
Kamil nie nabijaj się, obaj dobrze wiemy, że takie tempo jest niemożliwe do utrzymania ;)
sosik pisze:Wieśku, zmotywowany przez Ciebie i Twój plan ja również zacząłem swój tworzyć. U siebie planuję maksymalnie ok 85 km tygodniowo. Przy mniejszych ilościach ciężko to wszystko zmieścić.
Pytanko w jakie dni planujesz SP1 i SP2? Ja wstępnie niedzielę i czwartek.
SP1 niedziela, SP2 wtorek/środa. Takie są wstępne założenia, chyba najważniejsze że drugi specjalistyczny trening, interwały/progi wykonywać w dobrych warunkach pogodowych, dlatego zależy mi w pierwszej kolejności wykonać te treningi a potem na kolejne dni wybiegać kilometry w spokojnych biegach.
Zresztą taki schemat podpatrzony u mistrza danielsowskich rozpisek mihumor-a ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Proszę i tydzień ładnie poszedł. Oby cały czas tak gładko szło :).

Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nic na siłę a jak elegancko :)
podglądam regularnie , tylko ostatnio nie bardzo mam czas na net
Awatar użytkownika
Chatson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Acer bardzo przyjemna foto relacja z Maratonu Opolskiego. :usmiech: Niestety w tym roku nie mogłem być obecny i wspierać zawodników na trasie :smutek: Szkoda bo oprawa zawodów iście bajeczna (zresztą tradycyjnie). Pozdrawiam i życzę kolejnych udanych startów! :hejhej:
"Nic nie jest szczególnie trudne do zrobienia, jeśli tylko rozłożyć to na etapy"
"Zwycięzcy robią to, czego przegranym się nie chciało"
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
https://www.facebook.com/przemyslawchatys
Awatar użytkownika
Angua
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wiesiek, trzymam mocno kciuki za Wrocław!
Blogowanie
Komentowanie
Obrazek