Wysoka biega ;) komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
rene87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ale u Ciebie wesoło i intensywnie ! :taktak: ja chyba oprócz biegania zrobiłam 30 brzuszków ostatnio :bum: a miało być tak pięknie ..... :hahaha:
New Balance but biegowy
Markiza1
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Staram się powoli dodawać nowe ćwiczenia tylko najbardziej nie lubię takich złożonych :/ siłowe na pewno zrobię w poniedziałek,a core stability jeszcze zobaczę.Po tych przysiadach miałam takie zakwasy,że ledwo biegłam.
Jak tak cb podczytuje to widzę,że szybko się rozwijasz,też tak bym chciała :)
Awatar użytkownika
rene87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Markiza1 pisze:Staram się powoli dodawać nowe ćwiczenia tylko najbardziej nie lubię takich złożonych :/ siłowe na pewno zrobię w poniedziałek,a core stability jeszcze zobaczę.Po tych przysiadach miałam takie zakwasy,że ledwo biegłam.
Jak tak cb podczytuje to widzę,że szybko się rozwijasz,też tak bym chciała :)

budujesz solidna podstawe , ja takowej nie mam. dzisiaj zrobilam 15 przysiadow i wymieklam :bum: nie chcialo mi sie dalej...... ale biegac chodze chetnie :bum:
Markiza1
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Z tymi przysiadami to jest dziwna sprawa.Najpierw miałam problem z 30 jak kiedyś zaczęłam i chwilę robiłam,jeszcze niedawno z 50.Aktualnie 65 robię bez problemu :ble:
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

Przybliżylibyście trochę ideę prędkości?Jak dojdę do godziny biegu na czym powinnam się skupić?Chyba zainwestuje w literaturę biegową bo kocham czytać..
Myślę, że już teraz możesz urozmaicać treningi o jakieś szybsze akcenty. W końcu człowiek robi to co czuje i to na co ma ochotę. A to dobrze. :)
Spróbuj tzw przebieżek. To są sprinty/ przyspieszenia, ale nie biegane na maksa, tak żeby kontrolować tempo i żeby wychodziło równo i rytmicznie. Np 100m odcinki albo 20-30 sekundowe tak 4 powtórzenia albo i więcej. Na początku lepiej spróbować na czas. Przerwy w marszu, albo truchcie do pełnego odpoczynku.
Możesz spróbować też jakiś krótkich podbiegów. Podobnie jak przebieżki do pełnego odpoczynku po powtórzeniu.

Jak ogarniesz objętość i spokojnie będziesz biegać dłuższe odcinki to pomyśli się o czymś bardziej rasowym. A na pewno to co teraz spróbujesz ułatwi sprawę w przyszłości. :taktak:

Pozdro!
Markiza1
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mimik wielkie dzięki!
A te szybsze odcinki np.po 30s to pod rząd 4 razy ,a pomiędzy nimi przerwy na trucht/marsz,ile powinny trwać?na razie nie mam nic do pomiaru dystansu i przez internet sprawdzam,więc wolałabym na czas
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

Markiza1 pisze:Mimik wielkie dzięki!
A te szybsze odcinki np.po 30s to pod rząd 4 razy ,a pomiędzy nimi przerwy na trucht/marsz,ile powinny trwać?na razie nie mam nic do pomiaru dystansu i przez internet sprawdzam,więc wolałabym na czas
Do takich przebieżek nie jest właściwie potrzebny żaden pomiar. Po prostu biegasz sprintem (żwawo, równo, nie na maksa) niedługi kawałek, tak żeby się nie zmęczyć za jednym razem (statystycznie wychodzi to 15-30sek, raczej nie powinno trwać dłużej).. Po każdy powtórzeniu przerwa. Jak długo? Tak aż poczujesz, że dasz radę pobiec znowu żwawo następną przebieżkę.
Ile powtórzeń? Jeśli nie jesteś pewna spróbuj na początek 3-4.
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Brawo Markiza! Jest nieźle, a jak na okres "załamkowy" nawet bardzo dobrze :)
A wtorkowy tren to w zasadzie ciągły bieg! :taktak:
Awatar użytkownika
Leemonca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Markiza fajny wynik :taktak:
ja też nie mogłam się przełamać aby przebiec bez przerwy na marsz przez 30 minut, ale kiedy w końcu to zrobiłam....to okazało się dość łatwe. Jestem pewna, że Ty też dasz radę. :oczko: I polubiłam jazdę rowerem, wiem, że Ty też pomykasz...
Ja chyba nie mogę się połapać w Twoich marszobiegach...ale czy Ty tych elementów biegowych nie robisz czasem zbyt szybkim tempem??? Może dlatego jest ci trudno przetruchtać bez odpoczynku... Zastanawiam się w oparciu o swoje biegi, dlatego pytam... Wiem, że kiedy przycisnę zbyt szybkie tempo to po prostu mam mniej siły i w rezultacie biegnę krócej, moje ostatnie 7,40 km zrobiłam w 52:01 średnim tempem 7:02 min/km, a Ty marszobieg zrobiłaś 7 km w czasie 37 min, więc musiałaś szybko biec :usmiech:
Ból jest przejściowy. Duma trwa wiecznie.
Autor nieznany

Blog
Komentarze
Endomondo
Markiza1
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

dzięki dziewczyny :hej:
Lemoncowa wiem,że za szybko biegam i próbuje to skorygować ,a wczoraj już całkiem nieźle mi to poszło.
trochę boli mnie stopa ,na którą jakiś czas temu spadłam :-( wypytam się znajomego biegacza o to.
Dzisiaj ponadrabiam wasze bloki :-) mam ponad tygodniowe zaległości
Awatar użytkownika
Leemonca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rozumiem...mnie też trudno zwolnić (wciąż się uczę) chyba że biegnę z mężem i on pilnuje tempa :hej:
Ból jest przejściowy. Duma trwa wiecznie.
Autor nieznany

Blog
Komentarze
Endomondo
Markiza1
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

spróbuje wyciągnąć do 30 min :sss: ,a w najbliższym czasie czeka mnie test coopera :-)
Awatar użytkownika
rene87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Markiza super jest ! moze rzeczywiscie isc za ciosem i troche zwolnic tak, zeby bylo komfortowo :)! trzymam kciuki za coopera !
Markiza1
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

5 maja upadłam na kostkę prawej nogi i nadal boli :echech: po wewnętrznej stronie i w kostce oraz trochę przed palcami
Awatar użytkownika
Provitamina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Super Ci poszło :) Radość wielka!
Life is short... running makes it seem longer.

Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga

Obrazek
=========
-----
Moje endo
ODPOWIEDZ