Teraz troszeczkę słodkości. Chciałbym serdecznie podziękować naszym biegaczom i biegaczkom za zaangażowanie w przygotowanie B3P. Dziewczyny związane z Larive przyniosły mi dzisiaj troszeczkę perfum, które przeznaczymy na nagrody. Magda nasza biegowa graficzka wniosła bardzo duży wkład w zaprojektowanie medalu, banneru, plakatu a dzisiaj przyniosła zaprojektowane i wydrukowane tablice informacyjne z kilometrem biegu i musze wam powiedzieć, że jestem pod wielkim wrażeniem, jakie one fajne. Też tak powiecie jak będziecie biegli nasz bieg i mijali te tablice, których na pewno nie przeoczycie jak rok wcześniej. Zostaną one jeszcze zalaminowane przez kolejną naszą biegaczkę Andżelikę, aby służyły nam na dłużej. Kolejne dziewczyny, z którymi dzisiaj rozmawiałem również zaoferowały swoją pomoc. Kamila będzie rozmawiała odnośnie słodkości do pakietów, Aśka załatwi coś do pisania tak, więc każdy ma na uwadze jak nam pomóc.
Podziękowania dla naszych kolegów Irka i Piotrka B, którzy przekazali mi troszeczkę grosza na B3P, dzięki czemu zrealizowałem pewien pomysł i zamówiłem dwa banery do wywieszenia przed plażą z informacją o spotkaniach w ramach AB oraz o B3P. Właśnie tak sobie wyobrażam działanie naszej akademii gdzie pomagamy sobie bezinteresownie, pomagamy innym w potrzebie, integrujemy się czy działamy dla dobra ogółu. Dziękuję Andrzej.
Kolejne ustalenie z dzisiejszego treningu. Ustaliliśmy, że robimy imprezę integracyjną w najbliższą środę to jest 29 maja o godzinie 18.00 Zamiast środowego treningu. Jest to pierwszy dzień długiego weekendu przed Bożym Ciałem, więc doszliśmy do wniosku, że przez ten czas do procesji dojdziemy do siebie. Oczywiście tak jak wcześniej bywało przynosimy, co kto może. Na całe szczęście mam w lodówce jeszcze parę smakołyków z poprzedniego ogniska. Powinno być fajnie i przyjemnie z zabawą na sto dwa. Jestem tylko ciekaw czy zona Sebastiana go puści, ( ale w razie, czego podpowiadam, że ma mówić, iż idzie na 18.00 Na środowy trening i że będzie on troszeczkę dłuższy ze względu na kilometraż).
W sobotę będziemy mieli jeszcze możliwość pogadania na ten temat. Spotykamy się na wspólnych zawodach w ramach akcji Polska Biega gdzie zapisy są od 10.00 A bieg o 11.00.Jednak dla twardzieli spotkanie już o godzinie 09.00 Aby nie marnować dnia i zrobić wcześniej naszą ósemkę. Później idziemy się wykapać jak to zrobiliśmy już dzisiaj z Irkiem i Piotrkiem a zapewniam was, że woda dla nas morsów to był wręcz wrzątek.
W razie jakichkolwiek pytań spokojnie możecie do mnie dzwonić. Kto jeszcze nie zapisał sobie numeru do prezesa to podaję 505 088 940. A teraz marsz do łózek, bo jutro musicie wstać do pracy abym ja mógł pierwszego odebrać moją emeryturkę no i oczywiście abym mógł za was poczytać książkę i kupić bułeczki w Tarpnie, po które pójdę oczywiście dla was pieszo ze Strzemska. Dobranoc Andrzej.