ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Co do biegania w mikro gaciach i stanikach, to mi nie przeszkadza nawet, jak coś się wylewa bokami - chociaż w mojej okolicy widuję tylko panie w takich topikach-stanikach. Doły mają normalne. Sama bym się nie odważyła. Facetów biegających bez koszulek nie napotkałam, ale by mnie to raziło. Paradowanie po mieście bez koszuli, w samym bikini czy też górze od bikini są dla mnie nie do przyjęcia.

Koszulka po odcięciu rękawków świetnie się sprawdziła. Bidon przez większość dzisiejszego biegania trzymałam w ręce i nie było źle. Odkryłam, że jednak trzeba w ten upał więcej pić :hahaha:

hrabaliana gratuluję dzielnego synka, mój czterolatek mniej rozbiegany;-) Córka (6,5) z kolei bardzo - raz nawet na zawodach dla dzieci zdobyła srebrny medal i to przy dużej konkurencji. No, musiałam się pochwalić;-) Wybaczcie. Koniecznie chciała mieć trailowe buty biegowe i wszystkim je pokazywała. Każde buty sprawdza - czy są szybkie:-)

Chodzi mi po głowie wrześniowy maraton we Wrocławiu. Ktoś też rozważa start? Pochodzę z Wrocławia i pewnie fajnie by było tam pobiec, z dopingiem rodziny i znajomych. Na koniec czekałby na mnie pyszny obiadek w wykonaniu mamy:-D Kusząca perspektywa.
PKO
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Udało mi się w końcu ukończyć relację! Jak ktoś ma ochotę to zapraszam do czytania :) Ale uprzedzam - dosyć obszerna wyszła mi ta relacja, a i tak uważam, że o wielu rzeczach w ogóle nie wspomniałem :)

Podium w debiucie, debiut na podium! Bieg Górski na Wieżycę 2013

Obrazek

cava pisze: Nie akceptuję i jest mi nieprzyjemnie, jak panowie chodzą lub biegają po mieście, lesie bez koszulek.
Uważam że to przesada, brak kultury, szacunku do innych i obycia.
Nawet jak sobie wygląda jak młody Bóg, to jednak nie musi mnie narażać na eksponowanie swojego gołego cielska i to jeszcze spoconego do kompletu.
I że mogę nie patrzeć nie jest żadnym argumentem, równie dobrze można powiedzieć że mogę nie słuchać jak mi sąsiad ryczy o 3 nad ranem muzyką na cały regulator, albo się nie przejmować jak mi kradną koła od samochodu- bo może potrzebują a ja mam zapasowe przecież.
A więc przesadzam, nie mam kultury, szacunku do innych i obycia :) Nie lubię gotować się w koszulce i nie widzę nic złego w tym, że od czasu do czasu zdejmę koszulkę podczas biegania.
Z tego powodu zostałem porównany ze złodziejami i osobami łamiącymi prawo po przez zakłócanie ciszy nocnej? No ok :)
Nie lubisz tego? Nie pasuje Ci to? Cóż ja mogę na to poradzić. Ja się nazywam Michał Sawicz, nie Matka Teresa - świata nie zbawię, wszystkich nie zadowolę, więc i próbować nie zamierzam :) Najważniejsze, że czuję się w porządku wobec siebie i najbliższych :)

Pozdrawiam i miłego, biegowego dnia życzę :)
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mały nie cuduj, bo cudujesz z tymi złodziejami.

Przykro mi, ale mnie to naprawdę przeszkadza. Naprawdę nie wierzę, że cienka koszulka systemowa aż tak grzeje że nie da się w niej wytrzymać.

Myślę że jak byś tak szczerze pomyślał, to może też byś doszedł do wniosku, ze nie każdy poziom golizny u bliźnich, jest dla Ciebie miły na co dzień.
Co innego goły tors kogoś bliskiego w intymnej sytuacji, a co innego obcego chłopa na ulicy.
Tobie pewnie też bardziej odpowiada krótka spódniczka Twojej dziewczyny, niż obce nadmiernie eksponowane wdzięki damskie.

Gadanie ze można nie patrzeć jest do kitu- człowiek ma oczy to patrzy czy chce czy nie.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ale ja ani razu nie użyłem stwierdzenia "można nie patrzeć", bo podobnie uważam, że jest do kitu. Ale widzisz - Tobie nie pasuje jak ktoś chodzi czy biega bez koszulki, a ja czasami mijam na ulicy takie ewenementy, że wolałbym już żeby nic na siebie nie zakładali niż to co akurat założyli. Jednak nie upoważnia mnie to do zabraniania im tego :)

W gruncie rzeczy to Cię rozumiem, myślę, że Ty mnie, przynajmniej, po części też. Mamy po prostu inne podejście i żadne z nas nie przekonana drugiego do zmiany. Tak więc szkoda marnować siły na klepanie w klawiaturę - przecież można ją spożytkować na bieganie. Trzymaj się :)
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

e tam... na ulicy można zobaczyć o wiele bardziej gorszące rzeczy niż nagi tors biegacza :)
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mnie golizna nie przeszkadza jeśli ktoś ma ciało nadające się że tak powiem do eksponowania i nie ma to kontekstu seksualnego. Panny z poldupkami na wierzchu strzelające na boki oczętami i lalusie szpanujący gołą klatą, prężący muskuły przed każdą napotkaną laską mnie drażnią. Rozebrani biegacze, pod warunkiem, że mają estetyczne ciało, zupełnie mi nie przeszkadzają. Sama z myślą o upałach zakupiłam krótki top i przed jego ubraniem powstrzymuje mnie jedynie dylemat właśnie co do estetyki mojego obnażonego brzucha :)
o
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maly idziesz jak burza! gratuluję i jestem pełna podziwu dla Twojej determinacji, a poza tym koszulka ma być :-P
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mungo pisze:e tam... na ulicy można zobaczyć o wiele bardziej gorszące rzeczy niż nagi tors biegacza :)
Ale to nie znaczy, że należy sobie odpuszczać i mieć wywalone na wszytko, bo inni robią gorsze rzeczy.
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Ale ja ani razu nie użyłem stwierdzenia "można nie patrzeć", bo podobnie uważam, że jest do kitu. Ale widzisz - Tobie nie pasuje jak ktoś chodzi czy biega bez koszulki, a ja czasami mijam na ulicy takie ewenementy, że wolałbym już żeby nic na siebie nie zakładali niż to co akurat założyli. Jednak nie upoważnia mnie to do zabraniania im tego :)

W gruncie rzeczy to Cię rozumiem, myślę, że Ty mnie, przynajmniej, po części też. Mamy po prostu inne podejście i żadne z nas nie przekonana drugiego do zmiany. Tak więc szkoda marnować siły na klepanie w klawiaturę - przecież można ją spożytkować na bieganie. Trzymaj się :)
Dziś nie biegam - dzień konia jest, natomiast skisłam z zazdrości na widok paznokci Pati.
Są CUDNE!!!!
Idę płakać. A potem spróbuję coś zrobić z moimi kikutami.
Może se na bezbarwno pomaluję chociaż w akcie desperacji. :/
Awatar użytkownika
Provitamina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wilma pisze:Sama z myślą o upałach zakupiłam krótki top i przed jego ubraniem powstrzymuje mnie jedynie dylemat właśnie co do estetyki mojego obnażonego brzucha :)
Taki top przy upałach jest niezastąpiony. Czasami trzeba się przełamać. Ja też zastanawiałam się nad estetyką i nad tym co ludzie powiedzą. Jednak doszłam do wniosku, że ludzie i tak mnie obgadają, niezależnie co będę miała na sobie. Taki urok małego miasteczka. :) W większym mieście wogóle bym sie nie krępowała :)

Jest tyle sportów, w których ludzie są bardziej roznegliżowani, niż podczas uprawiania biegów.
Life is short... running makes it seem longer.

Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga

Obrazek
=========
-----
Moje endo
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Topik jak najbardziej może być - kontrowersje budzi nagi, męski tors podczas biegania.
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

o fuck ale sie dyskusja rozgoRzała :orany: i to całkiem powazna :spoczko:

Mnie drazni i tyle.I nie uwierze ze jak sie dziewczyne wpija w rów to jej wygodnie i czuje sie komfortowo. :lalala: Jeszcze brakuje zeby faceci w stringach biegali :hej: Widzialam tez staruszka ok70 lat, w samych majtasach,niby opalony,niby sportowiec ale ta obwisla skóra i pomarszczone cycki nie za bardzo sie prezentowały....cava-wg mnie masz racje:nie wierze ze ultracienka koszulka z superextraoddychajacego materiału jest taka dyskomfortowa :nienie: No najwidoczniej my mamy swoje zdanie i nie ma sie o co kłócic :hej: ja do golasa rozbieram sie w domu,po bieganiu.Wtedy dumnie prezentuje swoje rozstępy i cellulit :ble:
Obrazek
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ej, te kobiece stroje startowe są bardzo fajne i wiele bym dała, aby móc się pokazać w takowym :hahaha:
niezbędne warunki: zgrabne, jędrne (!), wysportowane i opalone ciało (dlugie nogi i plaski brzuch to mus, że o depilacji nie wspomnę :) ;-) ) + okoliczności - nie jest to stroj na zwykly trening w mieście czy lesie :nienie:
co do "obnazania się" - estetyka estetyką, ale że ludzie nie boją się palącego słonca???? ja mam na tym punkcie schizę i reaguję zgoła odwrotnie: mocne słońce, należy się OKRYĆ!!!!
Obrazek
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

matika wszystko pieknie zebrałas do kupy i zakonczylas temat :hej: :ble: DZIEKUJE podpisuje sie pod tym obiema rekoma i nogoma :hej: i jeszcze zadkiem :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
Provitamina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie rozumiem co w tym "gorszącego" :)

Obrazek
Life is short... running makes it seem longer.

Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga

Obrazek
=========
-----
Moje endo
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ