ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

maly niestety ,nie po drodze Wam...ale moze cosik Wam sie w planach zmieni ,moze Ustka? :hej: A zmiana fenomenalna-to zdjęcie:jak nie Ty :spoczko: chociaz teraz za szczupły juz jestes.Wiem wiem-jesli sie dobrze czujesz w swojej skórze to najwazniejsze :spoczko:

ania toć komercja wszędzie wlezie prędzej czy póżniej.Nawet w najbardziej dziewicze tereny.Nam sie udalo trafić na względny looz,ale bardzo mi sie w Szymbarku podobało :ble:

hmmm...tak sie ostatnio zastanawiam:jak myslicie? czy jest mozliwe zebym w przyszłym roku na wiosne podeJszła do półmaratonu?Moze nie po to zeby jakis czas wykręcić ale spróbować,sprawdzic czy mnie karetka nie bedzie musiala ściągac z trasy :hahaha: :hej:
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Założyłam sobie runloga co by być trendy a on cholernik nie chce mi zgrać nic z Garmina. Co robię nie tak? Wtyczka zainstalowana, przeglądarka właściwa a on ni hu hu.
o
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A napisz, jak to robisz i gdzie jest problem, to może coś poradzimy :)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak wybieram import z urządznia garmina to mi wyskakuje komuniakt: Import bezpośrednio z urządzenia Garmina, dostępny jest tylko dla środowisk Windows lub Mac.
Jeżeli masz problem z połączeniem, spróbuj skorzystać z przeglądarki Firefox lub Google Chrome. Nie wszystkie wersje przeglądarki Internet Explorer umożliwiają połączenie z urządzeniami Garmina."
Próbowałam Chroma i Firefoxa, w obu to samo.
Urządzenie mi rozpoznaje ale jak klikam "Pokaż treningi" to wyskakuje "Your device is not supported by this application." Mam Garmina 210 więc dziwne mi się wydaje że go nie obsługuje..
Ostatnio zmieniony 18 maja 2013, 20:24 przez Wilma, łącznie zmieniany 1 raz.
o
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pochrzantolili cos w tym terminarzu Polska Biega bo nie pobiegne sobie 5ki tak jak chciałam nad morzem bo biegna juz jutro :wrr: :wrr: :wrr: :wrr: :wrr: :wrr: a ja patrzalam 34tysiace razy i bylo ze 25ego biegaja :wrr: i dupa... amiał byc K. na mecie i synek i w ogole :wrrwrr: ale sie wkurczyłam.... :echech: :echech: :echech: :echech:
Obrazek
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ten komunikat pokazuje się zawsze, więc tym bym się nie przejmowała. I może faktycznie run-log nie supportuje modelu 210, na ich forum znalazłam coś takiego dot. 110 z sierpnia 2012:
Otóż da się jak najbardziej zobaczyć na mapie przebiegniętą z Forerunnerem 110 trasę.
Co do run-log`a nie da się pliku wgrać bezpośrednio z urządzenia garmina, bo 110 mają jakiś dziwny format zapisu danych (póki co nie obsługiwany przez run-log - może to się zmieni), ale już do portalu garminconnect da się bez problemu wysłać plik, potem tylko wyeksportowanie do przyjmowanego przez run-log formatu i można dalej cieszyć się ulubionym portalem monitorującym postępy w treningach.
Zawsze możesz też napisać do suppportu run-loga albo wpisać się w tutejszym podforum runlogowym.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeszcze jakby można było importować z pliku wiele treningów jednocześnie to ok. Ale musiałam każdy osobno przeklikać, choć format mają obsługiwany :/
Chyba do nich napiszę bo to strasznie słabe jest.
o
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja importuję z pliku i jest ok. mam Forerunnera 305. nie mam znowu tak wiele tych treningów dziennie, żeby to był problem.
na run-logu bardziej mnie wkurza to, że muszę ręcznie akceptować międzyczasy, przeklikując każdy po kolei.
i nie wiem jak sprawnie wstawiać elementy typu przebieżki czy zabawa biegowa. jak mam tych przebieżek 10, to średnio mi się uśmiecha każdą ręcznie wstawiać i potem akceptować.
Obrazek
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:nie wiem jak sprawnie wstawiać elementy typu przebieżki czy zabawa biegowa. jak mam tych przebieżek 10, to średnio mi się uśmiecha każdą ręcznie wstawiać i potem akceptować.
Po każdej przebieżce kliknij "Lap" w zegarku, albo ustaw przebieżki jako trening interwałowy lub zaawansowany. Zapisz format pliku jako .tcx, a nie .gpx ! I jak tego .tcxa zaimportujesz do run-loga to się wszystko pięknie podzieli bez potrzeby akceptowania dodatkowo.
krunner
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ma_tika, dziennie to ja też nie mam ale ja musiałam na początek wgrać kilkadziesiąt i każdy po kolei zaakceptować.
o
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

krunner pisze:
Ma_tika pisze:nie wiem jak sprawnie wstawiać elementy typu przebieżki czy zabawa biegowa. jak mam tych przebieżek 10, to średnio mi się uśmiecha każdą ręcznie wstawiać i potem akceptować.
Po każdej przebieżce kliknij "Lap" w zegarku, albo ustaw przebieżki jako trening interwałowy lub zaawansowany. Zapisz format pliku jako .tcx, a nie .gpx ! I jak tego .tcxa zaimportujesz do run-loga to się wszystko pięknie podzieli bez potrzeby akceptowania dodatkowo.
krunner
może źle się wyraziłam. tak robię jak opisujesz i importuję to bez problemu. chodzi mi o to, że jak juz mam tę tabelkę z międzyczasami, to chciałabym zaznaczyć, ktore z tych elementów to były przebieżki / zb. i aby to zrobić muszę klikać na każdą linijkę, robić wstaw elementy treningu, akceptuj, itd. Czy da się np. jednym kolorem zaznaczyć cały ten trening, gdzie były przebieżki / zb?
Wilma pisze:Ma_tika, dziennie to ja też nie mam ale ja musiałam na początek wgrać kilkadziesiąt i każdy po kolei zaakceptować.
musisz, jak musisz. możesz po prostu wyjść od dnia kiedy zaczynasz prowadzić run-loga, a resztę mieć w programie od Garmina. tym niemniej jak się dowiesz jak to zrobić, to daj znać :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja muszę mieć wszystko na tip top więc wgrałam wszystko co miałam :)
o
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hej dziewczyny :hej: jak tam mija weekend? :hej: u mnie upalnie i duszno...ale wypuściłam sie na 5ke do lasu i wrociłam MOKRA :taktak: uwielbiam tak sie czuć :ble: niby TYLKO 5km ale w takim ukropie to jakby 10 zleciało.Ciekło ze mnie-dosłownie!!!Boże,jak tam mały na tą Wieżycę sie wgramolił to ja nie mam zielonego pojecia :spoczko:

cava to jaki półmaraton zaszczycimy swoja obecnością w 2014 roku? :hej: :oczko: :taktak: bo ja chce....dzisiaj bieglam i sobie uswiadomiłam ze nie kciałam i długo sie tego trzymalam ale juz KCE :taktak: cokolwiek by sie stało,chociazbym miala nieukończyć :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:może źle się wyraziłam. tak robię jak opisujesz i importuję to bez problemu. chodzi mi o to, że jak juz mam tę tabelkę z międzyczasami, to chciałabym zaznaczyć, ktore z tych elementów to były przebieżki / zb. i aby to zrobić muszę klikać na każdą linijkę, robić wstaw elementy treningu, akceptuj, itd. Czy da się np. jednym kolorem zaznaczyć cały ten trening, gdzie były przebieżki / zb?
Nie, chyba tak nie można, każdą trzeba kliknąć i zaznaczyć kolorem. Ale nabierzesz wprawy :spoko: Możesz napisać do supportu na tej stronie i zgłosić pomysł, żeby to jakoś zautomatyzować np. wszystko co jest krótsze niż 1 min mogłoby być zaznaczone w kolorze przebieżki, podobnie z innymi elementami.

krunner
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

franklina pisze:hej dziewczyny :hej: jak tam mija weekend? :hej: u mnie upalnie i duszno...ale wypuściłam sie na 5ke do lasu i wrociłam MOKRA :taktak: uwielbiam tak sie czuć :ble: niby TYLKO 5km ale w takim ukropie to jakby 10 zleciało.Ciekło ze mnie-dosłownie!!!Boże,jak tam mały na tą Wieżycę sie wgramolił to ja nie mam zielonego pojecia :spoczko:

cava to jaki półmaraton zaszczycimy swoja obecnością w 2014 roku? :hej: :oczko: :taktak: bo ja chce....dzisiaj bieglam i sobie uswiadomiłam ze nie kciałam i długo sie tego trzymalam ale juz KCE :taktak: cokolwiek by sie stało,chociazbym miala nieukończyć :hej:
:hej:
Coś zaszczycimy wczesną wiosną. :taktak:
Mam plan taki, ze do końca tgo roku latam na luzie jak mi sie podoba, wzmacniam nogi i startuję sobie na 5 i 10 km, potem jakoś tak pod koniec roku roztrenowanie na miesiąc i potem już bez ściemniania jakiś plan pod półmaraton.

Ale szukać mi się na razie nie chce- tak jesienią zacznę. Chyba że masz coś na oku już - tak żeby to już nie była trzaskająca zima, ale jeszcze nie lato.. tak: marzec, kwiecień.

Dziś swój pierwszy półmaraton przebiegłam.
Nogi mi w d... wlazły.
Wyszłam z planem przebiegnięcia tak 12-15 km, ale oczywiście się zgubiłam w lesie i to 2 razy. W sumie przebiegłam ponad 21 km i dobre z 5 przeszłam po lesie i po mieście. A cała akcja na dodatek po wzgórzach pomorenowych.

Jak wróciłam to mąż zamiast mnie pożałować, to się jeszcze obśmiał, że tam się niby nie da zgubić. :wrrwrr:
Podobno mam patrzeć na słońce i biegać na azymut. Cokolwiek by to nie znaczyło.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ