toudi - komentarze
Moderator: infernal
- MackoMedyk
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 58,16
- Życiówka w maratonie: brak
Fajne fotki Dobrze, że wracasz do żywych
"Jak ktoś ma pecha, to i w d.pie palec złamie." Robert Górski.
Mój blog treningowy: viewtopic.php?f=27&t=30073
Komentarze do niego: viewtopic.php?f=28&t=30084
- MackoMedyk
- Zaprawiony W Bojach
I kolejne zawody:-) Gratuluję!
- gonefishing
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41'25"
- Życiówka w maratonie: 4h01'38"
Nie, ja w ten sposób tylko samego siebie tłumaczę, że tak nie potrafiętoudi pisze:Kamil czy Ty czasem nie jesteś psychologiem czy coś w tym rodzaju? Twoje wpisy zawsze mnie dowartościowują i mobilizują do większych treningów. Także dzięki za dobre słowa
A do psychologa mi daleko i czasami tak się zastanawiam czy sam bym go nie potrzebował
- toudi
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 40:26
Dzięki za dobre słowa, na zawodach zawsze daję z siebie 100%.
Tak do końca to jeszcze nie wróciłem do żywych. Jeszcze ze 3 tygodnie takich lekkich treningów a potem mam nadzieję biorę się do poważnej pracy i w końcu zacznę robić przebieżki, podbiegi, 2 zakresu biegu no i oczywiście dłuższe treningi.MackoMedyk pisze:Fajne fotki Dobrze, że wracasz do żywych
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
To mój koment z października/listopada. Miałem rację. Pół roku Ci zajęło dojście do poziomu 40min/10k, a niektórym zajmuje to nawet lata świadomego treningu Po pół roku treningu jesteś jeszcze bardzo daleko od biegania na poziomie adekwatnym do potencjału Po sylwetce stwierdzam, żeś typ szybkościowca i masz predyspozycje siłowe. Trwaj w treningu. Pokaż nam co możesz. Ja tutaj wróżę naprawdę szybkie bieganieHej
Ładnie poleciałeś. A biorąc pod uwagę fakt, że to debiut na tym dystansie, to wynik jest rzeczywiście fajny. Z tej mąki będzie chleb
Ale buty, to byś sobie jednak jakieś twardsze kupił do takiego biegania
- toudi
- Stary Wyga
Wielkie dzięki. Ja tak się zastanawiam gdzie byłbym teraz jak by mnie ta kontuzja nie męczyła przez tak długi okres czas (zresztą nadal delikatnie czuję ten piszczel ), może już był złamał magiczne 40 minut.Sylw3g pisze: To mój koment z października/listopada. Miałem rację. Pół roku Ci zajęło dojście do poziomu 40min/10k, a niektórym zajmuje to nawet lata świadomego treningu Po pół roku treningu jesteś jeszcze bardzo daleko od biegania na poziomie adekwatnym do potencjału Po sylwetce stwierdzam, żeś typ szybkościowca i masz predyspozycje siłowe. Trwaj w treningu. Pokaż nam co możesz. Ja tutaj wróżę naprawdę szybkie bieganie
Ale buty, to byś sobie jednak jakieś twardsze kupił do takiego biegania
Jakie buty byś mi zaproponował to może kiedyś zakupie, tylko wiesze w takiej przystępnej cenie max 300zł (jeśli taki się znajdą)
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
Biegasz już w Pumach, więc może po prostu niższy model? 300? Nie jest to twarda startówka, ale i tak są o niebo bardziej dynamiczne niż te, które masz teraz.
Ja latam w sumie teraz wszystkie treningi w Faasach 300. Są ok. Natomiast gdybyś stwierdził, że są za twarde na wszystkie treningu to byś je używał do szybszych jednostek i startów.
A i cena jest w porzadku - jak się postarasz, to dorwiesz za mniej niż 200zł (tylko to musi być model z poprzednich lat - one i tak konstrukcyjnie się nie różnią, jedyna różnica to kolorki ) Możesz też się przyjrzeć Jomom marathon 4000 - chociaż u mnie Faasy 300 wygrały z nimi, faasy były wygodniejsze.
Ja latam w sumie teraz wszystkie treningi w Faasach 300. Są ok. Natomiast gdybyś stwierdził, że są za twarde na wszystkie treningu to byś je używał do szybszych jednostek i startów.
A i cena jest w porzadku - jak się postarasz, to dorwiesz za mniej niż 200zł (tylko to musi być model z poprzednich lat - one i tak konstrukcyjnie się nie różnią, jedyna różnica to kolorki ) Możesz też się przyjrzeć Jomom marathon 4000 - chociaż u mnie Faasy 300 wygrały z nimi, faasy były wygodniejsze.
- toudi
- Stary Wyga
- gonefishing
- Zaprawiony W Bojach
Pół roku to tylko w czasie, bo w treningu to nie wiem czy 2 miesiące byłySylw3g pisze:To mój koment z października/listopada. Miałem rację. Pół roku Ci zajęło dojście do poziomu 40min/10k, ....
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
Kontuzja to też trening...
Psychiczny
(oby mnie omijały takie jednostki)
Cóż, szkoda, że akurat teraz kupiłeś nowe buty. Jakieś bardziej dynamiczne i lżejsze na pewno byłyby pomocne na zawodach, ale też nie ma co przesadzać - to ty biegasz, a nie buty. Kiedyś miałem podobne NB (jedne z pierwszych), wtedy były dla mnie w porządku, ale teraz już bym ich za nic nie chciał Każdy ma jakieś tam swoje upodobania
Psychiczny
(oby mnie omijały takie jednostki)
Cóż, szkoda, że akurat teraz kupiłeś nowe buty. Jakieś bardziej dynamiczne i lżejsze na pewno byłyby pomocne na zawodach, ale też nie ma co przesadzać - to ty biegasz, a nie buty. Kiedyś miałem podobne NB (jedne z pierwszych), wtedy były dla mnie w porządku, ale teraz już bym ich za nic nie chciał Każdy ma jakieś tam swoje upodobania
- MackoMedyk
- Zaprawiony W Bojach
Ładny bucik- new balance rulez:-)
- gonefishing
- Zaprawiony W Bojach
Widzę, że z nowymi butkami szybsze treningi się robi
- toudi
- Stary Wyga
-
- Zaprawiony W Bojach
Hej!
Trzymam kciuki za jutrzejszy bieg. Poniżej 20 minut... może uda mi się na jesieni. A Ty tylko nie zacznij poniżej 4'/km i będzie 19:xx bez problemu
Trzymam kciuki za jutrzejszy bieg. Poniżej 20 minut... może uda mi się na jesieni. A Ty tylko nie zacznij poniżej 4'/km i będzie 19:xx bez problemu