ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

a ja mam oficjalny czas na 5-kę - 22:39 :bum: :orany:
się nie spodziewałam muszę przyznać :)
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

oożesz babo-to dyszkę bys przemknęła w 45minut :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ma_tika, brawo! Ale żeś czas ukręciła. Jestem pod wrażeniem! Normalnie jakieś turbodoładowanie włączyłaś :orany:

Franklina, fajnie że takie pozytywne emocje były. Od razu by się chciało gdzieś wystartować. I naprawdę świetnie Ci poszło!

A teraz lecę do malego poczytać co znowu za rekord padł ;)
o
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

franklina pisze:oożesz babo-to dyszkę bys przemknęła w 45minut :hej:
hehe, fajnie by bylo gdyby ten przelicznik tak działał :hahaha:
ale do 45 min. na dychę jeszcze mi brakuje. spróbuję powalczyć na jesieni :)
Obrazek
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dziewczyny, wklejam informacyjnie:
http://testcoopera.pl/

trafiłam przez przypadek, a już jakiś czas temu myślałam, żeby wziąć w tym udział. więc może któraś też skorzysta z możliwości :)
Obrazek
Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wielkie gratulacje dla wszystkich ścigających się w ten weekend! :usmiech: Świetne wyniki - każdy jeden! :usmiech:

Mnie w końcu para w nogach wróciła i w piątek było bosko, i dziś :hej: Kocham biegać, nawet jak mi się nie chce, ale jednak bosko się biega, jak nogi same niosą :spoczko:
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zazdroszczę Wam, dziewczyny tego biegu, tych emocji! Piękna fotka dumnych kobiet!

Filmik pokazuje, jak szybko biegną najszybsi - chciałabym tak umieć...

Widziałam już różne biegowe damskie outfity - najdziwniejszy to sukienka do kolan, do tego wielkie wiszące kolczyki. Panie w samych stanikach rzadko widuję w moich okolicach. Zimą zdarzają się wielkie wełniane czapy i drapowane szale. Ale co tam ciuchy - fajnie, że biegają.

franklina podobne wrażenia miałam na moich pierwszych zawodach; euforia niesamowita i radość, że się tam jest. W sumie na każdych kolejnych jestem bardzo przejęta:-) Na mecie się z kolei bardzo wzruszam:-D

maly rzeczywiście się wyróżniałeś w tłumie!

Zamierzam walczyć o zejście poniżej 50 minut na Biegnij Warszawo. To mój główny cel. Akurat miejsce, gdzie robię podbiegi jest w remoncie i będę musiała ćwiczyć je gdzie indziej. Oby jutro nie lało, bo weekend u nas deszczowy... Mogę biegać w mżawce, ale ulewny deszcz to za wiele.

Na starcie maratonu wykręciłam tętno 207, a też biegłam wolniutko - pewnie adrenalina tak działała. Nie wiem, czy można ten wynik traktowac jako tętno max?

Wy narzekacie na alergię, a ja mam straszną chrypę od ponad tygodnia:-(
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

matika mojego miasta nawet na tej liscie nie ma :ojoj: a o KÓperze słyszałam i bym kciała ale moge sobie chciec :hahaha:
Obrazek
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

franklina pisze: I w listopadzie tez przyjadę.
I w lipcu w Jarosławcu pobiegnę na 15km. Już się zapisałam.
Nie istotne czy dobiegnę w 1:40 czy 2:15(ostatnia).Będę TAM,znowu w tłumie :hejhej:

Pisałam wczoraj maila i nie ma go tu? Sama nie wiem, nie wysłałam, czy zjadło?

W każdym bądź razie- żeś się kobieto rozszalała. :hej:
Będę trzymać kciukasy za 15tkę i czekam już na listopad, może jeszcze ktoś się dołączy do nas. :-)
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

franklina pisze:matika mojego miasta nawet na tej liscie nie ma :ojoj: a o KÓperze słyszałam i bym kciała ale moge sobie chciec :hahaha:
Właściwie to takiego coopera sama możesz sobie zrobić - wystarczy stoper, kawałek bieżni czy asfaltu, gdzie możesz się spokojnie rozpędzić i gnać przez 12 min + jakiś sposób zmierzenia przebiegniętej odległości :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W pierwszym odruchu nawet chciałam się zapisać ale w zasadzie Coopera to mi Endo analizuje przy każdym treningu więc chyba nie ma sensu się spinać.
o
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no nie.
na treningu biegniesz treningowo, z reguły wolno się rozkręcasz i pierwszy km biegniesz rozgrzewkowo, a kończysz szybciej. a tu chodzi o pobiegnięcie na maxa, z założeniem, że od początku ma być szybko i jak najlepiej. to ma być taki wyścig na 12 min. :) Oczywiście można to sobie zrobić samemu na treningu (przy spełnieniu określonych wytycznych - najlepiej na stadionie, gdzie można dokładnie wymierzyć odległości), ale na pewno nie jest tak, że "w zasadzie Coopera to mi Endo analizuje przy każdym treningu". Po 12 min. treningu raczej nie osiągasz właściwego wyniku, bo biegnąc "prawdziwego Coopera" na pewno pobiegłabyś lepiej, dalej, mocniej :)
Obrazek
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:to ma być taki wyścig na 12 min. :)
Otóż to. A przy wyścigu to wiadomo, najpierw rozgrzewka, trochę rozciągania, chwila skupienia, a potem rura! ;) Dodatkowo Endo czasem przekłamuje dystans, więc najlepiej robić test na stadionie.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kachita pisze:A przy wyścigu to wiadomo, najpierw rozgrzewka, trochę rozciągania, chwila skupienia, a potem rura! ;)
tak jest :taktak:
sama rozgrzewka może trwać dłużej niż bieg ;-)
a, i jeszcze warto dodać, że kończy się to sprintem, na ostatnich nogach i ledwo żyjąc. przynajmniej w teorii ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

cava pisze:A się pochwalę.
Zarzekała się żaba błota, ze w przyszłym tygodniu kupi ale dziś wsadziłam tyłek w samochód i pojechałam i kupiłam, Minimusy , tyle że WR10 a nie WT10.
To ja też się pochwalę. Dostałem propozycję przetestować buty od NB. Miałem wybrać sobie jeden z 8-9 modeli. I wśród nich były m.in. właśnie MR10 :) Nawet chciałem je wziąć, ale uznałem, że to chyba jeszcze nie dla mnie. Póki ciągle walę z pięty zdecydowałem się na 1080 albo 890 :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ