Teksty przechodniów podczas biegu

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
leandros
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:56

Nieprzeczytany post

I ten wzrok, gdy ubieram bluzę z długim rękawem i krótkie spodenki albo mężczyzna z takich obcisłych gaciach... pewnie pedał(przepraszam z określenie).

Byłem na wymianie w Niemczech. Tam nikogo nie irytował sportowy strój, kolor, gdzie i kiedy biegam. Moi znajomi dziwili się, gdy słyszeli że u nas wyzywają gdy na ma się czerwoną kurtkę, zielone leginsy albo coś innego...
"Silesius non Polonus" - Anzelm Eforyn

Blog treningowy.

Komentarze.

5km - 23:02(nieof.)
10km - 47:56
21,097km - 01:46:49
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

leandros pisze:I ten wzrok, gdy ubieram bluzę z długim rękawem i krótkie spodenki albo mężczyzna z takich obcisłych gaciach... pewnie pedał(przepraszam z określenie).

Byłem na wymianie w Niemczech. Tam nikogo nie irytował sportowy strój, kolor, gdzie i kiedy biegam. Moi znajomi dziwili się, gdy słyszeli że u nas wyzywają gdy na ma się czerwoną kurtkę, zielone leginsy albo coś innego...
Ja bym tak nie generalizował, bo osobiście nigdy nie spotkałem się z wyzywaniem mnie za względu na kolor bluzy czy spodni/leginsów. A naprawdę nie stronię od kolorowych ubrań - biegam ubrany na czerwono, zielono, niebiesko, biało, czarno, żółto i można by tak w nieskończoność wymieniać.

A co do tej tolerancji niemieckiej to ja bym powiedział, że tam (piszę o miejscach, gdzie sam biegałem) po prostu każdy ma każdego gdzieś i interesuje się tylko sobą. Skąd taki wniosek? Na 10 biegaczy, do których machnąłem ręką, może 1-2 osoby mi odmachnęły. A jak biegam w kraju (nieważne czy w Gdańsku, czy na Warmii, czy gdziekolwiek indziej) nie dość, że macha 90% biegaczy to ostatnio nawet rowerzyści unosili dłoń :)
Awatar użytkownika
mariuszuk
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 37:29
Życiówka w maratonie: 03:02

Nieprzeczytany post

A ja biegajac w UK zawsze otrzymuje pozdrowienie ewentualnie machniecie reka tak samo od biegaczy jak i rowerzystow, a co do komentowania obcislych spodenek podczas jednego z treningow napotkalem angola z pracy , i do dzis (a bylo to ponad rok temu) wspomina mnie w tych leginsach.
Obrazek

http://connect.garmin.com/profile/mariuszuk

Marathon 03:01:52
1/2 01:19:51
10k 37:29
5k 18:34
"Biegnę bo nie mogę się zatrzymać,
Moje ciało jak maszyna
Bez kontroli śmiało goni"
Awatar użytkownika
leandros
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A komentowanie ma zazwyczaj miejsce, gdy przebiegam obok tak zwanych "meneli" albo okolicznego dresiwa tudzież młodzieży o twarzy nieskażonej myśleniem. Albo kibice, którzy po paru browarach idą na mecz... Lubię kolory, ale ten wzrok, komentarze są czasem słyszalne nawet przez słuchawki.

A co to Niemiec. Tam na porządku dziennym jest że ktoś biega i nikogo nie interesuje strój, ubiór. To dobrze, ale ja machałem do starszych panów truchtających. Oni odmachiwali. Ale z mniejszym entuzjazmem niźli zabrzańscy biegacze ;)

Blog treningowy.

Komentarze.

tomino
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegnąc razu pewnego w grupie 5-cio osobowej (chłopaki różnej postury, ale jeden szczególnie brzuchaty :oczko: ), przebiegamy ulicę przy której jest duży parking leśny. Po parkingu chodzi starsza pani z wnukiem. Młody się pyta babci:
-Babciu kto to?
Babcia na to: - Maratończycy.
- A ten gruby też...?
półmaraton - 01:32:35 --> Niepołomice 14.04.2013
maraton - 3:23:14 --> Cracovia Maraton 28.04.2013
Zerojedynkowa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tomino pisze:Biegnąc razu pewnego w grupie 5-cio osobowej (chłopaki różnej postury, ale jeden szczególnie brzuchaty :oczko: ), przebiegamy ulicę przy której jest duży parking leśny. Po parkingu chodzi starsza pani z wnukiem. Młody się pyta babci:
-Babciu kto to?
- A ten gruby też...?
Ubawiło mnie to do łez. Ale muszę przyznać, że jak ludzie na mnie patrzą, to też się dziwią, że nie umrę po 1 km, a co dopiero kilkunastu :hahaha:

Z dzisiejszego wybiegania:
- grupka chłopaczków (na oko 14 lat) dość udanie naśladowała mnie jak biegnę. Spektakl był krótki, bo po kilkunastu sekundach ich wyprzedziłam.

- grupka chłopaczków JP, niewiele młodszych ode mnie, bujających się tak, że znosiło ich z jednej strony chodnika na drugą, wymieniało poglądy na mój temat:
"Ty, widziałeś TO?" "Taa, pewnie myśli, że niewiadomo jak zapier..., hue hue hue"

-grupka meneli pod sklepem (mijam ich już n-ty raz, za każdym razem coś (nie)miłego powiedzą)
"Szybciej, szybciej" "Pewnie nie umie, hue hue"
Awatar użytkownika
malvina-pe.pl
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:46:40
Życiówka w maratonie: 03:55:47
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tomino pisze:Biegnąc razu pewnego w grupie 5-cio osobowej (chłopaki różnej postury, ale jeden szczególnie brzuchaty :oczko: ), przebiegamy ulicę przy której jest duży parking leśny. Po parkingu chodzi starsza pani z wnukiem. Młody się pyta babci:
-Babciu kto to?
- A ten gruby też...?
Umarłam :hejhej:
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

-Babciu kto to?
- A ten gruby też...?
Rewelacja!!!!

Ja wczoraj wyjątkowo wybiegałam w samych getrach (bez spodenek na wierzchu) więc moje tyły były dobrze widoczne. Przede mną szły trzy słusznej postury nastolatki w króciutkich spodenkach i przekomarzały się, wzajemnie komentując jak która wygląda. Przecisnęłam się koło nich i pobiegłam dalej ale jeszcze zdążyłam usłyszeć:
- O! Taki tyłek bym chciała mieć!
:)
o
barczysty
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wbiegam sobie pod górkę na szczycie której panowie siedzą na ławce popijają browary jedzą kiełPO którrbachy i inne boczki. Po którymś wbiegnięciu tekst: "Panie serce panu pier....".
Często też słyszę: "Jak biegniesz to weź teź jedną dla mnie"
Awatar użytkownika
p1niu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:21
Życiówka w maratonie: 03:01:59

Nieprzeczytany post

Wczoraj zasłyszane na trasie (Warszawa, Ursynów - sporo biegaczy wieczorami):

"Orzesz kur***, następny biegnie!" :)
5km [00:17:57], 10km [00:37:34], 21.1 [01:24:03], 42.2km [03:16:59]
Potrzebujesz motywacji do biegania?
Awatar użytkownika
majorie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

p1niu pisze:Wczoraj zasłyszane na trasie (Warszawa, Ursynów - sporo biegaczy wieczorami):

"Orzesz kur***, następny biegnie!" :)
Znaczy że jest nas coraz więcej :) Biegacze opanowują miasta i wsie!
Awatar użytkownika
leandros
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wracam do domu po maturze, zjechany, zdenerwowany.
Przebieram się z ancugu w spodenki i koszulkę i szybciutko na 6km, przyjemnie lekko i szybko.

I taka starsza pani z wózkiem na kółkach mówi, woła. Słyszałem to bo po raz pierwszy od daaaawna biegłem bez słuchawek.

I usłyszałem: "biejao zamiast sie uczyć... kto ten kraj podźwignie..." No cóż...

A na przejściu starszy jegomość zapytał czemu biegam, odpowiadam,że lubię. Ale Pan nie jesteś gruby... No ale to taka moja pasja. Zdziwiony był fest :ble:

Blog treningowy.

Komentarze.

Awatar użytkownika
Venom
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hehe mnie jeszcze nikt nie zagadał podczas biegania, albo po prostu nie słyszałem, bo zawsze mam słuchawki na uszach i muzyka nooo troche głośniej gra (musze się wczuć)...
Haters gonna hate
bartosz_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

leandros pisze:A na przejściu starszy jegomość zapytał czemu biegam, odpowiadam,że lubię. Ale Pan nie jesteś gruby...
Trzeba było odpowiedzieć, że właśnie dlatego nie jesteś :oczko:
aktywny12
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Gdy biegałem jeszcze w domu, na wiosce:

Biegnę obok pól, widzę przed sobą rolnika przy drodzę, gdy przebiegam koło niego słyszę: "Zbyszek (mam tak na imię) chce Ci się ta biegać ?"
Kolejnym razem ta sama osoba "W zawodach jakich startujesz że tak biegasz ?"

Wracam pewnego dnia z treningu ok. 12 km, byłem już dosyć zmęczony, jestem już niedaleko domu, jednak pomiędzy mną a domem widzę siedzącą grupę chłopaków( w podobnym do mojego wieku, tj. 18-20) każdy trzyma w ręku piwo, a obok jeszcze kratka stoi :) , domyślam się że padną jakieś głupie odzywki, a tu słyszę "Dawaj", "Jeszcze kawałek", bardzo motywujące,

Sytuacja w sklepie, czekam w kolejce, w sklepie pełno "piwoszów"(czyt. przesiadują całymi dniami w sklepie i piją jedno piwo za drugim), zagaduje do mnie kilka lat starszy kolega, "Widziałem że biegasz", "Tak, trochę truchtam", wtrąca się jeden z "piwoszów" : "Lepiej byś do jakiejs roboty poszedł (miałem wakacje) a nie tak latasz"
ODPOWIEDZ