i wiem, że nie można teraz. i wiem, że nie można rozbiegać

póki co będę czekać aż przestanie boleć. potem powolutku wracać do biegania i do ćwiczeń tych co sugerujesz.
i będzie dobrze!

Skoor pisze:No, bylem profilaktycznie u ortopedy, nic sie nie dzieje, poza tym, ze przeciazylem noge. Nie biegac, odpoczywac, chlodzic noge lub ewentualnie udac sie na krioterapie. Kurcze, z plywaniem tyle problemow nie mialem, a przeplywalem dziennie przynajmniej 10km dziennie 6 razy w tygodniu
Mam jeszcze jedno pytanie bo mnie ta sprawa nurtuje, dlaczego przeciazylem prawa noge skoro teoretycznie powinna byc ona silniejsza(jestem prawo recznonozny)?
Tak, chodziło mi tylko o nie bieganie, odpocznij od tego tydzień, jak nie przestanie boleć to miesiąc i dopiero wtedy jak nie przejdzie idź do lekarza ortopedy.magrusia pisze:Mnie bolą obie. Bardziej prawa. Jestem prawo ręcznonożna. Nie wiem, czy mam którąś nogę krótszą
rbk17, a co to znaczy odpoczynku? nie mogę sobie pozwolić na leżenie i nic nie robienie. Jestem w pracy. Siedzę przy kompie, latam po biurze, z pracy i do pracy muszę jakoś dojść.
Czy odpoczynkiem jest niebieganie?
Pobolewała mnie prawa noga po niedzielnym biegu. Po wtorkowym już obie i trzymają do dziś.
Ale pocieszam się, że stała dolegliwość nie dotyczyłaby obu nóg, prawda?
oj.magrusia pisze:Stwierdziłam, że skoro mam za darmo lekarzy to jednak pójdę do orto, bo co mi szkodzi.
Wyskoczyłam sobie z pracy i właśnie wróciłam.
Nadwyrężone więzadła poboczne piszczelowe. czy coś w tym stylu.
Za słabe mięśnie czworogłowe proste. niby trening lajtowy, ale jednak zbyt mocny dla nieprzygotowanych nóg.
Zasugerował okłady z lodu i wzmocnienie tego mięśnia i powrót do biegania na słabszym poziomie - zacząć nawet od marszy.
Plan 6 tygodniowy dla początkujących nie wypaliłchyba że za początkujących się uważa osoby z przygotowanymi mięśniami ud :P
kiedy planujesz wrocic do szurania?Skoor pisze:A u mnie coraz, lepiej. Wczoraj sie przestraszylem bo ciezko mi bylo normalnie chodzic, polecial oklad z lodu na wieczor i dzis juz lepiej, chodze normlanie, boli mniej jestem happy