Ścieżki Biegowe - Lublin

zby
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wielkie gratulacje dla biegających w Lubartowie, piękne wyniki. LSB chyba jeszcze nie zdobyło tyle punktów na raz.
Nasi biegali również w Krakowie, brawa. Ja sam trafiłem z Andrzejem na bieg dookoła zoo w Warszawie - 10 km przez Zoo i Park Praski - pozytywna impreza (polecam).
Zapraszam również wszystkich na "Bieg po prawdziwym Lublinie" - wycieczkę biegową połączoną ze zwiedzaniem miasta, od strony zwykle niezauważanej.. W zeszłym roku było świetnie, w tym jeszcze lepiej :) Ilość miejsc ograniczona, start 5 maja g. 18 spod LOITiK (Jezuicka 1/3). Szczegóły na http://bieganie.lublin.pl/events/show/25
Impreza we współpracy z Urzędem Miasta w ramach cyklu "Sezon Lublin" - o cyklu i imprezach towarzyszących tu: http://www.lublin.eu/Sezon_Lublin_2013-1-1681.html

Pozdrawiam,
Zbyszek
New Balance but biegowy
zby
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dostałem informację, którą się dzielę - otóż Bieg Solidarności to w tym roku Półmaraton Solidarności. Do tego biegi towarzyszące, VIPów, studentów, młodzików, krasnali, młodzieżowy i niepełnosprawnych. Wszystko bezpłatnie, 1 czerwca. Szczegóły na www.polmaratonsolidarnosci.pl
I pytanie do znawców - czy półmaraton, 21 km tydzień przed maratonem to zbytnie obciążenie, czy dobre przygotowanie pod superkompensacje?
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

12 maja bracia Piotr i Tomasz Chmielewscy wyruszą z Lublina na pieszą wędrówkę do Lwowa. Dają sobie na nią sześć dni. Trasa prowadzi przez Krasnystaw, Zamość, Tomaszów Lubelski, Rawę Ruską i Zhovkve. - Po drodze będziemy opowiadać o pierwszym Maratonie Lubelskim, który odbędzie się 8 czerwca. Chcemy, żeby jak najwięcej osób przyjechało wtedy do Lublina - opowiada Piotr Chmielewski. - Tym bardziej że tego samego dnia jest w naszym mieście Noc Kultury - dodaje.

PRZYPOMINAM!!! PIOTR I TOMEK CZEKAJĄ NA KIEROWCĘ !!! (wszystko zapewnione, potrzebny czas i paszport)

Więcej na http://www.kurierlubelski.pl/artykul/88 ... ,id,t.html

PS Czekam na wyniki z Puław (nigdzie nie mogę znaleźć).
Ostatnio zmieniony 11 maja 2013, 21:36 przez Piotr Kitliński, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Meetyou
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:46:46

Nieprzeczytany post

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć czy istnieją w Lublinie ścieżki biegowe (żaden beton, asfalt). Niedługo rozpoczynam przygotowania do Maratonu i zależy mi na zdrowiu (borykam się z piszczelami - raczej z powodu biegania po twardej nawierzchni).
"Biega­nie jest dla mnie pożytecznym ćwicze­niem. Chodzi o to, czy byłem, czy nie byłem lep­szy niż wczo­raj. W biegach je­dynym prze­ciw­ni­kiem, ja­kiego ma się do po­kona­nia, jes­teśmy my sa­mi i to, ja­cy by­liśmy wczo­raj".
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Według mnie najlepsze miejsca do biegania po "miękkim" terenie w Lublinie to:
1. Pętla nawet 2 km w Parku Ludowym (2 razy trzeba przebiec przez drogę asfaltową ).
2. Stary Gaj
3. Las Dąbrowa - idealny do długiego wybiegania.
4. Poligon na Czechowie (różne trasy ale dosyć pagórkowaty teren).

Pozdrawiam Piotr Kitliński
Awatar użytkownika
wiselka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

PS Czekam na wyniki z Puław (nigdzie nie mogę znaleźć).
hej,
ja też czekam na wyniki z Puław...
może jutro się doczekamy... :niewiem:
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zby pisze:Dostałem informację, którą się dzielę - otóż Bieg Solidarności to w tym roku Półmaraton Solidarności. Do tego biegi towarzyszące, VIPów, studentów, młodzików, krasnali, młodzieżowy i niepełnosprawnych. Wszystko bezpłatnie, 1 czerwca. Szczegóły na www.polmaratonsolidarnosci.pl
I pytanie do znawców - czy półmaraton, 21 km tydzień przed maratonem to zbytnie obciążenie, czy dobre przygotowanie pod superkompensacje?
Za dużo, moim zdaniem jeżeli start docelowy to maraton taka połówka na pewno będzie odczuwalna w nogach. Nie bez kozery kontrolny połmaraton przed maratonem zaleca się na cztery tygodnie przed ;)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
zby
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dziś, przy pięknej pogodzie zrobiliśmy tradycyjnie - rozgrzewka i 2 kółka. Było na 10 osób, 1 pies.
Z innych spraw - poszukuję kontaktu z osobą, która była na "Biegu po prawdziwym Lublinie" w niedzielę 5 maja i robiła zdjęcia, jeśli ktoś zna, lub wie jak się skontaktować, proszę o informację.
Pozdrawiam,
Zbyszek
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak więc dzisiaj Piotrek i Tomek wyruszyli na trasę Lublin Lwów. Na wspólny wymarsz wyruszyli w asyście nas - biegaczy. Mam nadzieję, że wyprawa zakończy się sukcesem i za tydzień usłyszymy o starcie we Lwowie w półmaratonie.

relacje można śledzić: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 108&type=1

OSTATNIE WYWIADY PRZED WYMARSZEM

Obrazek

A MOŻE SAMOCHODEM ŁATWIEJ

Obrazek

TO KTO ICDZIE Z NAMI !!!

Obrazek

MY WSZYSCY TRZYMAMY ZA WAS KCIUKI !!!

Obrazek

ZACZYNAMY HISTORYCZNĄ CHWILĘ

Obrazek
LOZLA
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ciekaw jestem czy ci dwaj panowie pobiegną maraton Lubelski , a może to tylko kolejna okazja aby zaistnieć.
Faceci mają straszne parcie na szkło - tak to bynajmniej wygląda .
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Za tydzień 2 biegi w Chodlu i w Hrubieszowie. Pełny kalendarz GRAND PRIX

http://www.ptkkf.pulawy.pl/2010/index.p ... &Itemid=99

Awatar użytkownika
Wiatr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46

Nieprzeczytany post

Najlepszy trenerze Piotrze Kitliński od dawna nurtuje nas pewien problem o który musimy w końcu zapytać! Mianowicie chodzi o to kiedy pod czujnym trenerskim okiem będzie można wykonać test Coopera oraz czy wiadomo już coś na temat Biegu Solidarności??

Prosimy o długą i treściwą odpowiedź
Pozdrawiamy

Aneta i Monika W. :hejhej:
Gdy nogi odmawiają posłuszeństwa, biegnij sercem
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:uuusmiech: :uuusmiech: :uuusmiech:
Co do Testu Coopera to myślę, powinien być już po MARATONIE LUBELSKIM - czyli po 8 czerwca.
Bieg Solidarności http://www.solidarnosc.org.pl/lublin/fi ... 281%29.pdf
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

LUBLIN - LWÓW 2013
Kto chce poczytać o wyprawie Piotrka i Tomka Chmielewskich to zapraszam http://www.gielda-eventow.pl/event/pies ... 1367508566
ODPOWIEDZ