Komentarz do artykułu Garmin Forerunner 10

Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dla mnie kocha bo nie można podpiąć paska HR :(
PKO
mppietia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja mam 110 i jestem zadowolony, interwałów i tak niema dla mnie sensu robić poza stadionem, gdzie wystarczy mi stoper z międzyczasami. Mam tu czas, dystans, tętno i tempo kilometra, to mi wystarczy :usmiech:

A i za nowy zegarek, dałem na allegro 450 zł z przesyłką z paskiem HR, także da się znaleźć, tylko trzeba być cierpliwym i szukać :usmiech:

Co kto lubi :oczko:
10k 43'37"
15k 1:14'46"
21k 1:41'14"
www.wybiegamy.pl
Awatar użytkownika
artur_totalfit
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39.20
Życiówka w maratonie: 3.20
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:proszę Pana Garmin F110 w cenie okolo 550 zł też jest bez paska wiec porównanie do Nike z paskiem jest bez sensu. Nike bez paska i footpoda jest za 599 zł.
F110 z paskiem to około 675 zł i w tym porownaniu Nike + pasek wypada zdecydowanie gorzej jeśli chodzi o cenę.
Co do intuicyjności to Nike w tym względzie nie ustępuje Garminowi a jednak jest troszkę bardziej rozbudowanym zegarkiem.
Rozumiem, że Pan do mnie ;)
Ja właśnie o tym z paskiem :D
czy jest bardziej rozbudowany? zależy na czym biegaczowi zależy; a FR10 ma polskie menu
artur

----------------------------
Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)

sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mppietia pisze:Rozumiem, że Pan do mnie ;)
Ja właśnie o tym z paskiem :D
czy jest bardziej rozbudowany? zależy na czym biegaczowi zależy; a FR10 ma polskie menu
Tak tak, do Pana właśnie ;)
A nike jest czarny i ma zółtozielone wykończenie i jest ładniejszy :hej:
A tak serio jeśli komuś wystarczy to co oferuje F110 to nie mam nic przeciwko jego kupowaniu :) Biorąc pod uwagę niezawodność urządzeń garmina i jakość serwisu to nie ma o czym dyskutować :) Jeśli natomiast biegaczowi zależy na większej ilość informacji dostępnych w trakcie biegu a także bardziej (nie bardzo ale bardziej niż w F110) rozbudowanych interwałach to w podobnej cenie kupi pod tym względem lepszego Nike (lepszego moim zdaniem).
Żeby nie było posądzania mnie o fanostwo Nike, osobiście jestem uzytkownikiem Garmina no ale z zupełnie innej półki cenowej. To jest moje osobiste zdanie. Jeśli miałbym taką kwotę do wydania to szukałbym zegarka, który oferuje mi najwięcej. Finito :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
tomaktu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42min 37sek
Życiówka w maratonie: 3h 39 min
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na blogu zamiescilem swoje wrazenia po testowym biegu z FR10

http://tomekbiega.blox.pl/2012/11/Garmi ... -test.html
5km - 20:59; 10km - 42:37; 21,1km - 1h40; 42,195 - 3h36
http://tomekbiega.blox.pl
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tomaktu bo to niej est zegarek dla wymagajacego uzytkownika ;)

ja jestem zadowolona. spelnia moje oczekiwania. tetno mi nei jest potrzebne. chcialam miec jedynie poglad na tempo i dystans i to mam.

nie podoba mi sie zrzucanie na kompa, bo pierw musze zaimportowac na garmin connect i dopiero stamtad wysylac na coskolwiek innego wybierajac jeszcze przy tym odpowiedni format zeby wszystko zgralo jak trzeba :/

obsluga prosta, dalo rade bez instrukcji bo tej do tej pory sobie nie sciagnelam :D

podoba mi sie opcja ladowania w trakcie zrzucania treningow - nie wiem czy w przypadku pozostalych zegarkow jest podobnie :D

nie podoba bardzo dlugie lapanie satelity :/ trwa to pare minut :(

bardzo wygodny, duzy wyswietlacz - mam wersje meska :)
tomaktu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42min 37sek
Życiówka w maratonie: 3h 39 min
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Teraz testuję Timexa Run Trainera i muszę przyznac ze inaczej patrzę na FR10-kę.
Prostota FR10-tki to jednak wielki atut, włączasz biegniesz a zegarek pokazuje to co trzeba.
Choc potwierdzam ze lapanie stelity jest zbyt dlugie.

W przypadku Timexa to polgodziny trzeba ustawiac ekrany a zorientowanie sie o co chodzi z lapami, splitami, interwalami, ktory guzik co robi to trzeba troche wprawy nabrac aby mierzyl to co ma mierzyc i pokazywal to co ma pokazywac
5km - 20:59; 10km - 42:37; 21,1km - 1h40; 42,195 - 3h36
http://tomekbiega.blox.pl
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hehe... mamy w FR10 błąd ortograficzny. hmm... w sumie to brakuje jednej literki (p). (Język PL) Menu - Historia - Rekordy - np. Najszyb. mila - "Uzyj porzedniego". Wg mnie ma być "Uzyj Poprzedniego". Dzwoniłem już do Garmina. mają to sprawdzić i zmienić jak wyjdzie nowsze oprogramowanie. Ja już się bawiłem plikiem POLISH.LNG i w notatniku idzie dopisać literkę (p) ale jeszcze tego nie sprawdziłem czy działa :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam.
No to powyższy błąd został usunięty w wersji oprogramowania V2.20 :)
dodano nową opcję dotyczącą pokazywania podczas biegu - tempo/prędkość - odcinka i średnia.
"http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=5841"
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
det_gittes
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:14

Nieprzeczytany post

LadyE pisze: nie podoba mi sie zrzucanie na kompa, bo pierw musze zaimportowac na garmin connect i dopiero stamtad wysylac na coskolwiek innego wybierajac jeszcze przy tym odpowiedni format zeby wszystko zgralo jak trzeba :/
Hej, jeśli chodzi o run-log, to można już zgrywać bezpośrednio (bez eksportu z garminconnect), przy importowaniu aktywności jako format pliku należy wybrać fit (garmin), a później należy w folderze zegarka w Activity wybrać odpowiedni plik (jeśli sortujesz po dacie, to ostatni trening zawsze jest najświeższy). Niestety nie można zgrywać przy pomocy automatycznej opcji Import z zegarka, pisałem do run-log, odpisali, że po prostu nie mają fizycznie tego zegarka, żeby się w to pobawić.
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Heyka.
Znów nowsze oprogramowanie do FR10, lecz teraz zostaje v2.20 (menu).
Garmin wniósł jakieś poprawki do GPS z v2.10 na v2.50
my.garmin.com
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam biegaczy/biegaczki :)
kto posiada FR10 to już mamy v2.40 MENU i GPS v2.80
Miłego Dnia
Awatar użytkownika
det_gittes
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:14

Nieprzeczytany post

Też właśnie zainstalowałem i ciekawi mnie, czy zmieni się coś z czasem łapania fixa - bo w moim egzemplarzu czasem trwa to dosłownie 2 sekundy (ale bardzo rzadko), a w ekstremalnych sytuacjach 15 minut (czyli dawno już ruszyłem i zegarek "zafixował" po trasie, tak dzieje się raz na ok. 10 użyć) - średnia wyszła by pewnie ok. 2-3 minut.
brodapp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

witam
pytanie do użytkowników Forerunner 10 , czy jednocześnie można korzystać z funkcji auto lab i virtual pacer i czy w tej ostatniej ustawiamy zakładany czas kilometra (5:45) albo całego biegu np . 10 km ( 50 min) niestety nie mogę tego znalez w instrukcji .a zastanawiam się nad zakupem tego zegarka.
pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hey. więc można ustawić jednocześnie autolap na 1km bo tylko na 1 km idzie ustawić, lub łapanie ręczne, a virtual pacer to jest taki że jak biegniesz i ustawisz np. 5.45 to on pokazuje czy jesteś przed czy za czasem lecz aktualnym czasem rzeczywistym biegu, FR10 nie porównuje tego ani do 1 km ani do całego biegu tylko do tempa rzeczywistego
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ