Komentarz do artykułu Garmin Forerunner 10
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Ja mam 110 i jestem zadowolony, interwałów i tak niema dla mnie sensu robić poza stadionem, gdzie wystarczy mi stoper z międzyczasami. Mam tu czas, dystans, tętno i tempo kilometra, to mi wystarczy
A i za nowy zegarek, dałem na allegro 450 zł z przesyłką z paskiem HR, także da się znaleźć, tylko trzeba być cierpliwym i szukać
Co kto lubi

A i za nowy zegarek, dałem na allegro 450 zł z przesyłką z paskiem HR, także da się znaleźć, tylko trzeba być cierpliwym i szukać

Co kto lubi

- artur_totalfit
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39.20
- Życiówka w maratonie: 3.20
- Kontakt:
Rozumiem, że Pan do mniePiechu pisze:proszę Pana Garmin F110 w cenie okolo 550 zł też jest bez paska wiec porównanie do Nike z paskiem jest bez sensu. Nike bez paska i footpoda jest za 599 zł.
F110 z paskiem to około 675 zł i w tym porownaniu Nike + pasek wypada zdecydowanie gorzej jeśli chodzi o cenę.
Co do intuicyjności to Nike w tym względzie nie ustępuje Garminowi a jednak jest troszkę bardziej rozbudowanym zegarkiem.

Ja właśnie o tym z paskiem :D
czy jest bardziej rozbudowany? zależy na czym biegaczowi zależy; a FR10 ma polskie menu
artur
----------------------------
Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)
sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
----------------------------
Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)
sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Tak tak, do Pana właśniemppietia pisze:Rozumiem, że Pan do mnie
Ja właśnie o tym z paskiem :D
czy jest bardziej rozbudowany? zależy na czym biegaczowi zależy; a FR10 ma polskie menu

A nike jest czarny i ma zółtozielone wykończenie i jest ładniejszy

A tak serio jeśli komuś wystarczy to co oferuje F110 to nie mam nic przeciwko jego kupowaniu

Żeby nie było posądzania mnie o fanostwo Nike, osobiście jestem uzytkownikiem Garmina no ale z zupełnie innej półki cenowej. To jest moje osobiste zdanie. Jeśli miałbym taką kwotę do wydania to szukałbym zegarka, który oferuje mi najwięcej. Finito

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 42min 37sek
- Życiówka w maratonie: 3h 39 min
- Kontakt:
Na blogu zamiescilem swoje wrazenia po testowym biegu z FR10
http://tomekbiega.blox.pl/2012/11/Garmi ... -test.html
http://tomekbiega.blox.pl/2012/11/Garmi ... -test.html
5km - 20:59; 10km - 42:37; 21,1km - 1h40; 42,195 - 3h36
http://tomekbiega.blox.pl
-
- Zaprawiony W Bojach
tomaktu bo to niej est zegarek dla wymagajacego uzytkownika 
ja jestem zadowolona. spelnia moje oczekiwania. tetno mi nei jest potrzebne. chcialam miec jedynie poglad na tempo i dystans i to mam.
nie podoba mi sie zrzucanie na kompa, bo pierw musze zaimportowac na garmin connect i dopiero stamtad wysylac na coskolwiek innego wybierajac jeszcze przy tym odpowiedni format zeby wszystko zgralo jak trzeba :/
obsluga prosta, dalo rade bez instrukcji bo tej do tej pory sobie nie sciagnelam :D
podoba mi sie opcja ladowania w trakcie zrzucania treningow - nie wiem czy w przypadku pozostalych zegarkow jest podobnie :D
nie podoba bardzo dlugie lapanie satelity :/ trwa to pare minut
bardzo wygodny, duzy wyswietlacz - mam wersje meska

ja jestem zadowolona. spelnia moje oczekiwania. tetno mi nei jest potrzebne. chcialam miec jedynie poglad na tempo i dystans i to mam.
nie podoba mi sie zrzucanie na kompa, bo pierw musze zaimportowac na garmin connect i dopiero stamtad wysylac na coskolwiek innego wybierajac jeszcze przy tym odpowiedni format zeby wszystko zgralo jak trzeba :/
obsluga prosta, dalo rade bez instrukcji bo tej do tej pory sobie nie sciagnelam :D
podoba mi sie opcja ladowania w trakcie zrzucania treningow - nie wiem czy w przypadku pozostalych zegarkow jest podobnie :D
nie podoba bardzo dlugie lapanie satelity :/ trwa to pare minut

bardzo wygodny, duzy wyswietlacz - mam wersje meska

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 42min 37sek
- Życiówka w maratonie: 3h 39 min
- Kontakt:
Teraz testuję Timexa Run Trainera i muszę przyznac ze inaczej patrzę na FR10-kę.
Prostota FR10-tki to jednak wielki atut, włączasz biegniesz a zegarek pokazuje to co trzeba.
Choc potwierdzam ze lapanie stelity jest zbyt dlugie.
W przypadku Timexa to polgodziny trzeba ustawiac ekrany a zorientowanie sie o co chodzi z lapami, splitami, interwalami, ktory guzik co robi to trzeba troche wprawy nabrac aby mierzyl to co ma mierzyc i pokazywal to co ma pokazywac
Prostota FR10-tki to jednak wielki atut, włączasz biegniesz a zegarek pokazuje to co trzeba.
Choc potwierdzam ze lapanie stelity jest zbyt dlugie.
W przypadku Timexa to polgodziny trzeba ustawiac ekrany a zorientowanie sie o co chodzi z lapami, splitami, interwalami, ktory guzik co robi to trzeba troche wprawy nabrac aby mierzyl to co ma mierzyc i pokazywal to co ma pokazywac
5km - 20:59; 10km - 42:37; 21,1km - 1h40; 42,195 - 3h36
- ToM78
- Wyga
Hehe... mamy w FR10 błąd ortograficzny. hmm... w sumie to brakuje jednej literki (p). (Język PL) Menu - Historia - Rekordy - np. Najszyb. mila - "Uzyj porzedniego". Wg mnie ma być "Uzyj Poprzedniego". Dzwoniłem już do Garmina. mają to sprawdzić i zmienić jak wyjdzie nowsze oprogramowanie. Ja już się bawiłem plikiem POLISH.LNG i w notatniku idzie dopisać literkę (p) ale jeszcze tego nie sprawdziłem czy działa 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- ToM78
- Wyga
Witam.
No to powyższy błąd został usunięty w wersji oprogramowania V2.20
dodano nową opcję dotyczącą pokazywania podczas biegu - tempo/prędkość - odcinka i średnia.
"http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=5841"
Pozdrawiam
No to powyższy błąd został usunięty w wersji oprogramowania V2.20

dodano nową opcję dotyczącą pokazywania podczas biegu - tempo/prędkość - odcinka i średnia.
"http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=5841"
Pozdrawiam
- det_gittes
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:14
Hej, jeśli chodzi o run-log, to można już zgrywać bezpośrednio (bez eksportu z garminconnect), przy importowaniu aktywności jako format pliku należy wybrać fit (garmin), a później należy w folderze zegarka w Activity wybrać odpowiedni plik (jeśli sortujesz po dacie, to ostatni trening zawsze jest najświeższy). Niestety nie można zgrywać przy pomocy automatycznej opcji Import z zegarka, pisałem do run-log, odpisali, że po prostu nie mają fizycznie tego zegarka, żeby się w to pobawić.LadyE pisze: nie podoba mi sie zrzucanie na kompa, bo pierw musze zaimportowac na garmin connect i dopiero stamtad wysylac na coskolwiek innego wybierajac jeszcze przy tym odpowiedni format zeby wszystko zgralo jak trzeba :/
- det_gittes
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:14
Też właśnie zainstalowałem i ciekawi mnie, czy zmieni się coś z czasem łapania fixa - bo w moim egzemplarzu czasem trwa to dosłownie 2 sekundy (ale bardzo rzadko), a w ekstremalnych sytuacjach 15 minut (czyli dawno już ruszyłem i zegarek "zafixował" po trasie, tak dzieje się raz na ok. 10 użyć) - średnia wyszła by pewnie ok. 2-3 minut.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
witam
pytanie do użytkowników Forerunner 10 , czy jednocześnie można korzystać z funkcji auto lab i virtual pacer i czy w tej ostatniej ustawiamy zakładany czas kilometra (5:45) albo całego biegu np . 10 km ( 50 min) niestety nie mogę tego znalez w instrukcji .a zastanawiam się nad zakupem tego zegarka.
pozdrawiam
Paweł
pytanie do użytkowników Forerunner 10 , czy jednocześnie można korzystać z funkcji auto lab i virtual pacer i czy w tej ostatniej ustawiamy zakładany czas kilometra (5:45) albo całego biegu np . 10 km ( 50 min) niestety nie mogę tego znalez w instrukcji .a zastanawiam się nad zakupem tego zegarka.
pozdrawiam
Paweł
- ToM78
- Wyga
Hey. więc można ustawić jednocześnie autolap na 1km bo tylko na 1 km idzie ustawić, lub łapanie ręczne, a virtual pacer to jest taki że jak biegniesz i ustawisz np. 5.45 to on pokazuje czy jesteś przed czy za czasem lecz aktualnym czasem rzeczywistym biegu, FR10 nie porównuje tego ani do 1 km ani do całego biegu tylko do tempa rzeczywistego