Chatson - cel: 10 KM poniżej 32 minut

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Chatson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

29.04.2013 r. - Kędzierzyn-Koźle

Obrazek

OWB1 (BC1) - 11:48 KM + SB 10x100 M

Obrazek

21℃ - pochmurnie, lekko wiatrznie

Podsumowanie:

Czas: 1:07:37
Śr. tempo: 5:53 min/km

Bardzo spokojniutkie wybieganie z Jackiem (Dżejosem). Zleciało szybciutko, pogadaliśmy, powspominaliśmy stare dobre czasy oraz przyszłe plany startowe :hej: :taktak: A już jutro coś żwawszego... ale o tym dowiecie się właśnie dopiero jutro, jakaś niespodzianka musi być! :hahaha: :hej:

Samopoczucie: bardzo dobre :usmiech:
"Nic nie jest szczególnie trudne do zrobienia, jeśli tylko rozłożyć to na etapy"
"Zwycięzcy robią to, czego przegranym się nie chciało"
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
https://www.facebook.com/przemyslawchatys
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Chatson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

30.04.2013 r. - Kędzierzyn-Koźle

Obrazek

Rozgrzewka 3KM + sprawność 20', OWB2 (BC2) - 4 KM + WT 10x200 M p. 200 M + Trucht ~ 2 KM

Obrazek

19℃ - pochmurnie, lekko wiatrznie

Podsumowanie:

Czas BC 2: 14:59
Śr. tempo: 3:44 min/km

WT 10x200 M:

1. 0:31
2. 0:31
3. 0:31
4. 0:31
5. 0:31
6. 0:30
7. 0:30
8. 0:30
9. 0:30
10. 0:27

Dzisiejszy trening wykonany wspólnie z kolegą Szymonem (Haile). Rozpoczęliśmy standardową rozgrzeweczką 3 KM + ~ 20' sprawności. Później przeszliśmy do zasadniczej części treningu: BC2 4KM oraz WT 10x200 M. Ciągły mieliśmy polecieć w ~4:00 ale tak fajnie się dzisiaj biegało, że wyszło trochę żwawiej 14:59 całość, średnio ~ 3:44 na KM. :oczko: Po zakończeniu ciągłego, 3 min. przerwy, czyli ubraliśmy kolce wytruchtaliśmy ~ 200 m i jazda z WT! :taktak: :hej: Tutaj można było poszaleć ale oczywiście trzymaliśmy się założeń treningowych 30-32'' na każde 200 m, tylko ostatnią dwusetkę polecieliśmy żwawiej, aby sprawdzić jak tam z naszą szybkością :hahaha: Na koniec zrzuciliśmy kolce i przetruchtaliśmy po trawce ~ 2 KM, tak aby nie było zakwasiorów jutro po tempie! :usmiech: :taktak:

Samopoczucie: lekkie zmęczenie, ale wszystko w normie :oczko:
"Nic nie jest szczególnie trudne do zrobienia, jeśli tylko rozłożyć to na etapy"
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
Awatar użytkownika
Chatson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

01.05.2013 r. - Kędzierzyn-Koźle

Obrazek

OWB1 (BC1) - 11.50 KM

Obrazek

12℃ - pochmurnie, lekko wiatrznie

Podsumowanie:

Czas: 53:04
Śr. tempo: 4:37 min/km

Spokojne wybieganko, które pod koniec przyśpieszyłem :oczko: :taktak: Pogoda się zmieniła i to znacznie, ochłodziło się i jest tak jakoś pochmurnie, deszczowo. Z jednej strony to kiepsko w końcu mamy majówkę :hej: , ale jak dla biegacza to wyborna pogoda do treningów! :taktak: Ogólnie jest okej, czuję się lekki, zwinny, szybki... ale sobota zweryfikuje czy to obłuda czy prawda :usmiech: Także tytułem wstępu czy raczej zapowiedzi: Sobota 04.05. Ogólnopolski Miting Lekkoatletyczny Wrocław - dystans: 800 m :hej: :taktak:

Samopoczucie: bardzo dobre :oczko:
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
Awatar użytkownika
Chatson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

02.05.2013 r. - Kędzierzyn-Koźle

Obrazek

OWB1 (BC1) - 8.10 KM

Obrazek

14℃ - pochmurnie, deszczowo

Podsumowanie:

Czas: 43:56
Śr. tempo: 5:25 min/km

Bardzo spokojniutkie wybieganie z Jackiem (Dżejosem). Pogoda zdecydowanie dziś nie rozpieszcza. W nocy była potężna burza! :szok: :taktak: Cały dzień pochmurnie i deszczowo, dosyć chłodno. Tym razem trening w lesie na piastach, dzisiaj coś Garniak miał problemy z sygnałem, bo złapał go zdecydowanie za późno, przez co zapis treningu wyglądał tak a nie inaczej. :niewiem: Jednak gęsty las i duże zachmurzenie robią swoje :ojnie: Na szczęście trasa jest nam dobrze znana także pętla po której dziś krążyliśmy liczy ~ 2700 m. Zrobiliśmy 3 takie koła, z racji że Jacek ma jutro start a ja pojutrze. :usmiech: :taktak: Jeszcze tylko jutrzejszy rozruch i w sobotę jazda i ogień z ... :hahaha: :hej: :hejhej:

MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
Awatar użytkownika
Chatson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

03.05.2013 r. - Kędzierzyn-Koźle

Obrazek

OWB1 (BC1) - 6.01 KM

Obrazek

10℃ - pochmurnie, deszczowo

Podsumowanie:

Czas: 28:46
Śr. tempo: 4:47 min/km

Rozruch przed jutrzejszym startem. Muszę przyznać, że od dawien dawna nie miałem okazji biegać w deszczu. Początkowo były pewne wątpliwości bo lało niemiłosiernie, jednak "trzeba być twardym a nie miękkim", czy jakoś tak :hejhej: Przy okazji była to dobra sposobność, aby sprawdzić jak sprawuje się Garmin w takich warunkach pogodowych. :taktak: Oprócz tego, że wróciłem do domu jak "zmokła kura", wszystko przebiegło pomyślnie :hahaha: Powiem szczerze, nie sądziłem, że trening w deszczu może być taki przyjemny :hej: A już jutro, pobudka, śniadanko i jazda do Wrocławia na miting, aby walczyć o wynik na dystansie 800 m! :usmiech: BĘDZIE SIĘ DZIAŁO! :spoko: :hej:

MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
Awatar użytkownika
Chatson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

04.05.2013 r. - Wrocław - Ogólnopolski Miting Lekkoatletyczny

Obrazek

Dystans: 800 M

Obrazek

20℃ - słonecznie, bezwietrznie

Podsumowanie:

Czas: 2:01.99

Pobudka godz. 7:50. Zakup prowiantu na drogę, śniadanko, wyjazd pociągiem do Wrocławia godz. 9:43. Po około 2 godzinnej podróży stacja Wrocław Główny wita. :hej: Kilka pytań napotkanych mieszkańców o dojazd na stadion, zostajemy pokierowani na przystanek tramwajowy. Problem z zakupem biletu (zepsuty automat), przebieżka do kiosku nieopodal, zakup biletów, kilka minut później spotykam na przystanku kolegę kulomiota: Mariusza G. , który również postanowił wybrać się na dzisiejszy miting :oczko: Nadjeżdża tramwaj nr 9 i jedziemy na Stadion Olimpijski. Po około 20' jesteśmy na miejscu. Odnajduję biuro zawodów, dowiaduję się czy wszystko ok z formalnościami... później spotykam sporą ekipę kolegów i koleżanek z mojego klubu uczelnianego, którzy również przybyli by spróbować swoich sił. :hejhej: :taktak: Program minutowy uległ zmianie, początkowo miałem startować o 15:30, jednak mój start został przeniesiony ostatecznie na godz. 16:20 ehhh :szok: Tyle czasu wyczekiwać... ale cóż, przynajmniej była okazja żeby podopingować znajomych i przyjrzeć się przebiegowi innych konkurencji :hahaha: Nadchodzi godz. 15:30, wyruszam na rozgrzewkę, standardowo robię 3 KM + ~30' gimnastyki. Po zakończeniu zasadniczej części rozgrzewki lecę na bramkę zgłosić się na start i... dowiaduję się, że wystąpiło opóźnienie ok. 10-15'. Wporzo, dogrzałem się jeszcze ok. 10' zrobiłem kilka rytmów, czekam na swój start. Nadchodzi upragniona chwila, serce zabiło mocniej, odczytano mój nr i tor po którym biegnę - pierwszy. Komenda na miejsca, STRZAŁ! Ruszyłem, rozpocząłem pierwsze 200 m w 27 sek, kolejne w 30 sek., co dało sumę 57 sek. na 400 m. Po pierwszym okrążeniu zajmowałem 2 lokatę. Drugie okrążenie, wszystko pięknie, wszystko ładnie, 600 m w 1:28. Na ostatnich 200 m, nagle przechodzi mnie dwóch gości i... koniec tak jakby odcięło mi siły, nie potrafiłem się zmobilizować i w sumie na momencik przyśpieszyłem ale jednak już było za późno. Podsumowując: nabiegałem wynik 2:01.99, mimo tego, iż planowałem czas poniżej 2:00 nie udało się, ale jest nowa życiówka! :usmiech: Trzeba się cieszyć z tego co się ma, jednak pozostaje wciąż niedosyt! Wystarczyło lekko depnąć i byłaby jedyneczka z przodu! :hej: A to już prezentowałoby się znacznie lepiej i na pewno byłoby dobrym bodźcem psychologicznym dla mnie! :oczko: Krótko pisząc: mentalność jeszcze jednak słaba, ALE WALCZĘ DALEJ! :taktak: :hejhej:

PS: Być może za tydzień ponownie wystartuję na dystansie 800 m. Jednak nie wiem jeszcze dokładnie gdzie, podam dokładne informacje gdy/jeśli zdecyduję się na udział w jakimś mitingu :usmiech:

PS 2: Dziękuję bardzo mojej kochanej dziewczynie Patrycji za cierpliwość do mnie oraz doping w czasie dzisiejszych zawodów! :oczko:

Samopoczucie: dobre! :oczko: ale STAĆ MNIE NA WIĘCEJ! :usmiech:
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
Awatar użytkownika
Chatson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

05.05.2013 r. - Kędzierzyn-Koźle

Obrazek

OWB1 (BC1) - 10.34 KM

Obrazek

19℃ - słonecznie, bezwietrznie

Podsumowanie:

Czas: 56:44
Śr. tempo: 5:29 min/km

Spokojne wybieganko po wczorajszym starcie, wspólnie z Piotrkiem. Chwilowo ulicami miasta, później w lesie. Wszystko na totalnym luzie, bez nadmiernego wkładu siły, w końcu trzeba dbać o dobrą regenerację organizmu :taktak: :hej: Pora zastanowić się gdzie i kiedy będzie kolejny start... może już w najbliższą sobotę? A może jednak nie... kto wie!? :hahaha: :hejhej:

MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
Awatar użytkownika
Chatson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

06.05.2013 r. - Opole

Obrazek

OWB1 (BC1) - 10.08 KM

Obrazek

24℃ - słonecznie, bezwietrznie

Podsumowanie:

Czas: 47:05
Śr. tempo: 4:40 min/km

Odpoczynku po zawodach ciąg dalszy... dziś wspólne wybieganko z Szymonem D. Tempo nieco żwawsze niż wczoraj :usmiech: Pogoda piękna, słonecznie, parno i duszno :hej: Także biegało się bardzo przyjemnie po wałach na wyspie Bolko, można było spotkać bardzo wielu biegaczy, kolarzy, rolkarzy, nordic walkerów oraz zwykłych spacerowiczów :oczko: Co do kolejnego startu... dzisiaj rozmawiałem ze swoim trenerem i powiedział, że prawdopodobnie dopiero na następny weekend, czyli w tym tygodniu skupiam się na treningu i dalszym szlifowaniu formy :taktak:

MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
Awatar użytkownika
Chatson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

07.05.2013 r. - Opole

Obrazek

OWB1 (BC1) - 12.03 KM

Obrazek

24℃ - słonecznie, bezwietrznie

Podsumowanie:

Czas: 54:58
Śr. tempo: 4:34 min/km

Dziś wolność i swoboda, dzień wolny od zajęć uczelnianych. Mimo dużego zasobu czasu i odpoczynku postanowiłem uciąć sobie poobiednią drzemkę i... zaspałem na trening! :hahaha: Miałem wyjść o 16:30, jednak obudziłem się dopiero po 18! :taktak: :hej: Szybko się przebrałem, wrzuciłem buciki na nogi, Garniak na łapkę i jazda! Oczy zaspane, cały zaspany... spokojnie sobie truchtałem na wyspę Bolko. Tam rozbudziła mnie zieleń i piękna pogoda, mnóstwo ludzi, w tym biegaczy :oczko: W drodze powrotnej spojrzałem na zegarek jak to dziś wygląda tempowo i muszę przyznać że całkiem nieźle przyśpieszyłem końcówkę! :hahaha: Śr. tempo 4:34/km, ostatni km postanowiłem się "wyżyć" i przyśpieszyłem do 3:51 nie odczuwając przy tym żadnej "ziajaniny", raczej pełen lajt i zabawa :usmiech: Ogólnie rzecz biorąc: "Najlepszy lek to bieg" i z tym mottem w pełni się zgadzam :hej:

BTW. Pierwszy raz od bardzooo dawna zasnąłem tak jak kamień, cóż muszę chyba sobie nastawiać budzik następnym razem i nie będzie problemu :hahaha:

MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
Awatar użytkownika
Chatson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

08.05.2013 r. - Opole

Obrazek

OWB1 (BC1) - 10.22 KM + SB 10x100 M

Obrazek

23℃ - częściowo pochmurnie, bezwietrznie

Podsumowanie:

Czas: 46:59
Śr. tempo: 4:36 min/km

Samotne wybieganie na Bolko. Standardowo częściowo po wałach, i częściowo na "mojej pętli" w parku. :oczko: Oczywiście jak zwykle multum ludzi wokół od zwykłych joggerów po zapalonych biegaczy :hejhej: Na koniec SB 10x100 M po wale na Bolko. :taktak: Generalnie luz, odpoczynek, i spokój. :hahaha:

PS. Co do kolejnego startu to prawdopodobnie dopiero za tydzień, niestety nie wiem jeszcze dokładnie gdzie? :niewiem:

Samopoczucie: bardzo dobre :hej:
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
Awatar użytkownika
Chatson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

09.05.2013 r. - Opole

Obrazek

OWB2 (BC2) - 4.00 KM + R 10x100 M

Obrazek

26℃ - słonecznie, bezwietrznie

Podsumowanie:

Czas BC 2: 15:07
Śr. tempo: 3:46 min/km

1. 3:49
2. 3:46
3. 3:48
4. 3:44

10x100 R na pętlach:

1. 15.6
2. 16.1
3. 16.2
4. 16.4
5. 15.2
6. 15.8
7. 15.1
8. 15.9
9. 14.7
10. 14.5

I cóż tutaj napisać... trening na stadionie :hej: Mega gorąco, wręcz duszno! :taktak: Na obiekcie mnóstwo lekkoatletów + kandydaci na sędziego piłkarskiego zdający testy sprawnościowe :hahaha: Szybko więc zrzuciłem koszuleczkę i jazda z rozgrzewką. Standardowo 3 KM + ~ 20 min. sprawności. Następnie przeszedłem do BC2. Poszło sprawnie, pomimo upału, tradycyjnie postarałem się żeby był to bieg progresywny, i mniej więcej udało się :taktak: :usmiech: Po skończonym BC2, wytruchtałem kółeczko, ubrałem kolce i zabrałem się za rytmy na okrążeniach. W sumie wychodziło po 2 rytmy na pętli. Łącznie wyszło 5 kółeczek czyli 2 KM. :oczko: Po rytmach, zdjąłem butki i na boso ~ 2 KM po trawce :hejhej:

Samopoczucie: dobre, lekkie zmęczenie :taktak: :usmiech:
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
Awatar użytkownika
Chatson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

10.05.2013 r. - Opole

Obrazek

OWB1 (BC1) - 10.01 KM

Obrazek

27℃ - częściowo pochmurnie, bezwietrznie

Podsumowanie:

Czas: 47:31
Śr. tempo: 4:45 min/km

Samotne wybieganie pomiędzy zajęciami na Bolko. Miałem ~60' przerwy więc czasu niewiele, a trening zrobić trzeba, "dzień bez treningu to dzień stracony" :hej: :taktak: Przebrałem się więc i jazda na Wyspę Bolko. Standardowa trasa, wałami a później krążenie na pętli w parku. :usmiech: Gdyby nie ten skwar z nieba to byłoby całkiem fajnie, a tak to straszliwie się człowiek pocił i grzał :smutek: Takie są uroki biegania "z przymusu" w samo południe, punkt 12:00 :hahaha: :hej:

Samopoczucie: bardzo dobre :hej:
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
Awatar użytkownika
Chatson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

11.05.2013 r. - Kędzierzyn-Koźle

Obrazek

OWB1 (BC1) - 8.39 KM + SB 10x100 M

Obrazek

12℃ - częściowo pochmurnie, bezwietrznie

Podsumowanie:

Czas: 44:07
Śr. tempo: 5:15 min/km

Wybieganie w deszczu, oraz SB 10x100 M skip A. Połowa samotnie, druga połowa wspólnie z Piotrkiem. Przemoczony totalnie, niewyspany totalnie, po wczorajszym maratonie filmowym Iron Man :hahaha: (tak tak, wyciągnęła mnie moja kobieta na wejściówki które wygraliśmy w konkursie :hej: Seans przedni, ale później 2 h snu to jednak za mało! :taktak: :ech: ). Generalnie pogoda się załamała diametralnie, były upały, teraz pora na ulewy.

Samopoczucie: średnie - niewyspany (2 H SNU! :hahaha: ) :nowiesz:
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
Awatar użytkownika
Chatson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

12.05.2013 r. - Kędzierzyn-Koźle

Obrazek

Rozgrzewka 3KM + sprawność 20', + WT 8x300 M p. 2' + Trucht ~ 2 KM

Obrazek

11℃ - pochmurnie, lekko wiatrznie

Podsumowanie:

WT 8x300 M:

1. 0:47
2. 0:47
3. 0:46
4. 0:46
5. 0:46
6. 0:45
7. 0:45
8. 0:44

Samotne tempo na stadionie. Pogoda nie rozpieszcza, nadal pochmurno i deszczowo. Jednak co by się nie działo, trening MUSI być! :hej: Nie najlepiej się dzisiaj czułem... postanowiłem więc ostrożnie rozpocząć trening tempowy. Także początkowo od 47 sek., by zakończyć na 44 sek. (dokładnie 44.02 - szkoda że nie wyszło 43.xx :hahaha: ). Myślę, że pomimo dalszych konsekwencji niewyspania - zmęczenia związanego z ostatnim filmowym maratonem w nocy z piątku na sobotę, trening wypadł pomyślnie :taktak: :hejhej: Udało się zrealizować planowe założenia biegania w granicach ~46'' na każde 300 m :oczko:

Samopoczucie: dobre - zmęczenie (jednak niewyspanie z piątku na sobotę ma jeszcze swoje konsekwencje!) :nowiesz: :taktak:
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
Awatar użytkownika
Chatson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

13.05.2013 r. - Opole

Obrazek

OWB1 (BC1) - 10.18 KM

Obrazek

14℃ - słonecznie, bezwietrznie

Podsumowanie:

Czas: 44:37
Śr. tempo: 4:23 min/km

Samotni ciąg dalszy... tym razem żwawsze wybieganko :hahaha: :hejhej: Całość tradycyjnie na wyspie Bolko + wały. :taktak: Pogoda niby słoneczna ale w cale tak ciepło nie było :ojnie: Mimo wszystko biegaczy pełno to tu to tam :oczko:

PS. W sobotę prawdopodobnie startuję w Sosnowcu na dystansie 1500 m. :taktak: :oczko:

Samopoczucie: bardzo dobre! :usmiech:
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
ODPOWIEDZ