Buty minimalistyczne

Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

szelma pisze:
W sensie butów męskich czy mężowskich? :hej: Ale nie łapię się na jedne ani drugie - a szkoda, bo kolory w męskich kolekcjach zazwyczaj bardziej do mnie przemawiają.
Mam podobnie. :hej: Zresztą dwa naprawdę świetne wizualnie z mojej stajni - Brooks Green Silence i Asics Hyperspeed - to modele unisex - czyli męskie z rozmiarówką pociągnięta dodatkowo w dół. :oczko:
PKO
TomoM
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

hassy pisze: A z czego - przypomnijcie - robione są naleśniki w tych lżejszych Inov-8? Te jakieś bare XF czy Road X-lite...
Bare X lite 150 - EVA
hassy pisze: Debaty o liczbie i grubościach warstw pod stopą (pod kątem czucia, amortyzacji itp.) potrafią być fascynujące. W skarpetkach ale bez wkładki, z wkładką ale bez skarpetek, itd. itd. Buty bezwkładkowe zmniejszają liczbę stopni swobody o 1... no, ale i do nich można przecież wkładkę dołożyć :)
to trochę jak opisywanie zapachów
trzeba samemu założyć i przebiec parę-najlepiej-set kilometrów.

T.
Klanger
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hassy pisze:
Dobrze rozumiem, że IBR i TPU to dwa różne kalosze?
Zupełnie różne :hej:
Te Lemsy wyglądają baardzo fajnie, do biegania i chodzenia i..... Prosty, ładny, zręczny kapeć... i na stronie mają sporo fajnych informacji o stopie, jej pracy, oraz jak źle mogą być zaprojektowane buty (jasne, że robią to aby pokazać jak świetnie oni projektują w por. z konkurencją, ale uwagi celne). Rozumiem, że to tylko do netowego ściągnięcia zza oceanu?
Tak, do zamówienia przez ich stronę, ale paczkę dostaje się do domu w kilka dni.
Jak im podasz swoje rozmiary stopy - długość i szerokość to bez pudła prześlą tobie właściwą parę (wyjmując wkładkę możesz manipulować dopasowaniem stopy, i komfortem.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2013, 22:01 przez Klanger, łącznie zmieniany 2 razy.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hassy - naprawdę nie ma czegoś takiego jak "lepiej" czy "gorzej". wszystkie te buty łapią się pod 'lepiej" a reszta to niuanse, których ocena zależy od naszych preferencji.

szelma, kupujesz SKORY z PL?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Klanger pisze:wyjmując wkładkę możesz manipulować dopasowaniem stopy, i komfortem.
Wnioskuję z tego, że to, co się odsłoni po wyjęciu wkładki, nie będzie siermiężnym "drugim dnem" z grubymi szwami, co poniektórym butom się zdarza. :)

Qba, TomoM: fakt, jasne :)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

większość butów mini jest bardzo ładnie wykończona. mistrzostwo to NB MT10, Brooks Pure Drift i Skora.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba, tak - jadę za dwa tygodnie do rodziców, to sobie odbiorę.

W międzyczasie dostałam maila, że mają w sklepie 6,5 w szerokości D na wymianę, ale ostawiłam już kreskę na minimusach, bo jak sobie je jeszcze raz wczoraj założyłam na stopy, to ten zapiętek chyba faktycznie by mnie obcierał - tak jak piszą w niektórych recenzjach. Więc spakowane są już i odsyłam je dzisiaj.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Klanger pisze:
Te Lemsy wyglądają baardzo fajnie, do biegania i chodzenia i..... Prosty, ładny, zręczny kapeć... i na stronie mają sporo fajnych informacji o stopie, jej pracy, oraz jak źle mogą być zaprojektowane buty (jasne, że robią to aby pokazać jak świetnie oni projektują w por. z konkurencją, ale uwagi celne). Rozumiem, że to tylko do netowego ściągnięcia zza oceanu?
Tak, do zamówienia przez ich stronę, ale paczkę dostaje się do domu w kilka dni.
Jak im podasz swoje rozmiary stopy - długość i szerokość to bez pudła prześlą tobie właściwą parę (wyjmując wkładkę możesz manipulować dopasowaniem stopy, i komfortem.
Gdzie można podać te rozmiary stopy, przez e-mail? Na stronie nie znalazłem takiej możliwości.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Klanger
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kupując, masz możliwość podania dodatkowych info dla sprzedawcy, takie okno.
Lems ma super obsługę klienta, wyślij mail, pogadaj i się wszystkiego dowiesz co i jak proponują.
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na stronie Skoora jest na mapce "horągiewka" że jest jakiś sklep stacjonarny w Gdańsku z ich butami.
Nie ma tel. ani adresu do nich.

Czy ktoś wie czy faktycznie i gdzie on jest?
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie po kliknięciu w chorągiewkę pojawia się adres, telefon i godziny otwarcia :taktak:
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
HeavyPaul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cava, według oficjalnej strony SKORY ich buty w Gdańsku dostępne są w SklepBiegowy - ul. Grunwaldzka 82; tel. 58 767 75 95; http://sklepbiegowy.com/

Pozdrawiam

Paweł
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM :)
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki. :)
Zaćma zadziałała i nie kliknęłam w horagiewkę tylko szukałam na stronie.
krisprince
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Po przeczytaniu tego watku chcialbym wstapic do klubu biegaczy naturalnych. Niestety jestem amator biegajacy do tej pory w butach typu zelazko i nie chcialbym zrobic sobie kuku i sie zniechecic to wejscie na kolejny poziom w bieganiu. Prosze o porade czy buty marrell bare access 2 beda dobre na poczatek? A moze jakies inne? Np ekideny by Jacool? Acha do tej pory biegalem w asics excel 33 a teraz w mizuno wave rider 16.
TomoM
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jakie te nowe buty mają być? mają nie uwierać i się podobać. Mało? ale to jest część tej wolności właśnie. OK, mogą być trochę twardsze albo miększe - jak wolisz, jak czujesz. I już. A żelazek nie wyrzucaj bo będą potrzebne w okresie przejściowym gdy będziesz sobie biegał raz w tych raz w tamtych.

T.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ