ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

cava czytałam blogusia :hej: no bosko masz kobito :ble: i pogoda i widoki i trasy do biegania-cud,miód i tr :uuusmiech: a ten potokkkk-poezja :taktak: u nas 13 stopni,wieje i o krótkim rekawku tylko pomarzyc :sss: jeszcze dostałam jakies perfidne uczulenie na powiekach( i wokół oczu) ze na piatkowe weselicho pójde tak jak mnie bozia stworzyła,bez makijazu :hej: echhh,maj zapowiada sie mało atrakcyjnie:nawet ten bieg sobie powinnam odpuscic bo bede ...niedysponow@na@ :lalala: no chyba ze z ręcznikiem ....fuck :spoko:

miłego dnia WAM zycze
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
Doroteczka
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 58:57
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mały niesamowita relacja! No ale w końcu nie byle jaki wynik :) :) Jestem pełna podziwu dla Ciebie, dla Małej no i Twojej wspaniałej dziewczyny :)

Co do cellulitu...a nie ma co się nim przejmować. Mi strasznie rozstępy wylazły od tego biegania, ale co mi tam...jestem jaka jestem i uwielbiam biegać :) a to najważniejsze :) :) Zawsze znajdzie się coś na "nie", jak nie za duży brzuch, to za mały cycek, to znowu rozstęp albo cellulit, to blizna...i tak dalej. Nie ma co narzekać :)
Dalej, wyżej i na przekór!! http://bliczek.pl :)
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

franklina pisze:cava czytałam blogusia :hej: no bosko masz kobito :ble: i pogoda i widoki i trasy do biegania-cud,miód i tr :uuusmiech: a ten potokkkk-poezja :taktak: u nas 13 stopni,wieje i o krótkim rekawku tylko pomarzyc :sss: jeszcze dostałam jakies perfidne uczulenie na powiekach( i wokół oczu) ze na piatkowe weselicho pójde tak jak mnie bozia stworzyła,bez makijazu :hej: echhh,maj zapowiada sie mało atrakcyjnie:nawet ten bieg sobie powinnam odpuscic bo bede ...niedysponow@na@ :lalala: no chyba ze z ręcznikiem ....fuck :spoko:

miłego dnia WAM zycze

Franki, mnie tez jak w mordę strzelił, wypada 1wszy dzień @ akurat na start. I jak się franca nie spóźni z 1 dzień albo nie pośpieszy ze 2 dni- no to nie dam rady pobiec.
ostatnio próbowałam biegac w 1wszy dzień @ i skończyło się mdłosciami i jakimiś takimi stanami jakbym zaraz zasłabnąć miała. Po 3 km ledwo do domu dolazłam i potem leżałam jak zwłoka.
A nawet jak pobiegnę, to w tym momencie cyklu na żaden szałowy czas nie liczę, jak 58 minut bym ubiegął to looz, a jednak- chciałoby się lepiej. No ale taki babski los, nic na to nie poradzę a antykoncepcji hormonalnej która mozna to regulować nie toleruje mój durnowaty organizm.
Ale chociaz pokibicowac przyjdę. jednak cały czas mam głupią nadzieję że jednak "nie trafi" :wrrwrr:

Alergia też mnie nęka, tyle że nafaszerowałam się Telfastem i mam na razie spokój. I ostatnie 2 tabletki Telfastu tylko a potem pewnie powtórka z rozrywki zanim do lekarza dotrę po nowe.

No ale jak w Raju chociaz mam. :hej: Dziś chłodniej, tak z 15 stopni, ale tu juz tak wszytko nagrzane że nawet jak chłodniej to nie ma tego okropnego, przenikliwego ziąbu od morza.

Wleźliżmy dziś na Korbanię. bardzo fajny szlak- bardzo mało ucząszczany, wręcz dziki - jeszcze takim nie szłam zawsze chodziliśmy szlakami bardzo uczęszczanymi. na Caryńską Połoninę, na Tarnicę - tam zawsze tłumy ludzi a w drodze na Korbanię nie spotkaliśmy nikogo choc juz wczoraj przyjechał tłum turystów.
Za to, zneleźliśmy ślady niedzwiedzia i to świerzutkie w błocie jeszcze nie zapłynięte.
Niezłego miałam stracha. :/
Mało ze zmije, to jeszcze niedzwiedzie. :/
Markiza1
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Doroteczko tak się ostatnio zastanawiałam od czego te nowe rozstępy!mam je na wewnętrznej stronie ud :/
Dzisiaj udało mi się przebieć ponad 16 min bez przerwy :) jestem z siebie dumna ale nad półmaratonem we wrześniu się zastanowie bo raczej nie dam rady
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

oooo co to to nie!!!Ja biegne ,chocbym miała ostatnia przyczłapać a po drodze zalać sie krwią i zakrztusic rzygowinami!!Za długo na to czekalam a jak pomysle ze nastepna okazja DOPIERO w listopadzie.... :wrr: :wrr: :wrr: :wrr: :wrr

a dzis dostałam od brata i bratowej nowe buciory no to BA! juz sie nie moge wycofać za szybko z tego biegania,mysle ze do konca roku wytrwam :spoko:
Obrazek
Awatar użytkownika
Doroteczka
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 58:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Markiza kompletnie nie wiem od czego one się mogą pojawiać...ja mam miliony drobnych na udach!! takie w poprzek ;) Do września jeszcze sporo czasu, ale to fakt lepiej spokojnie się do niego przygotować i mieć pewność, że dasz radę :) i pobiec np. na wiosnę :) Powodzenia :) 16 minut to też dla mnie kiedyś było coś :)

Cava całkowicie Cię rozumiem, że nie dajesz rady biegać w pierwszy dzień. Dla mnie to również męka i strach, że powódź spowoduję :/ a to mało komfortowe. Do tego ból, dyskomfort i inne rewolucje.
Dalej, wyżej i na przekór!! http://bliczek.pl :)
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

franklina, a jakie? Pochwal się!
o
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wilma niestety nie brooksy :hej: ale darowanemu koniowi,no wiesz :hahaha: grunt ze bliscy zaczynaja kupowac trafione prezenty :hej: Nike Revolution,miękkie i wygodne.Szczerze,to sama bym ich sobie nie kupiła-nawet kolorystycznie nie teges ale beda na zmiane i co najwazniejsze:juz wiedzą CO mi kupować :spoczko: bieganie im wszystko ułatwiło,tak mysle :ble:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

franklina pisze:wilma niestety nie brooksy :hej: ale darowanemu koniowi,no wiesz :hahaha: grunt ze bliscy zaczynaja kupowac trafione prezenty :hej: Nike Revolution,miękkie i wygodne.Szczerze,to sama bym ich sobie nie kupiła-nawet kolorystycznie nie teges ale beda na zmiane i co najwazniejsze:juz wiedzą CO mi kupować :spoczko: bieganie im wszystko ułatwiło,tak mysle :ble:

Eee, nie marudaj, bardzo ładne butki. :-)

Doroteczka, no to łączę się w bólu. Mnie to juz czasami tak obrzydza zycie że az się beczeć ze złości chce.

Chyba też w końcu dojrzałam do zakupu 2giej pary.
Te co mam - Adidasy FreshRide bardzo mi pasują, ale mają tą swoją "klimatyzację" czyli po prostu dziurki w podeszwach :hahaha: i jak jest wilgotne podłoże to mi zwyczajnie przesiąkają od spodu.
No i trochę mnie irytuje ich zapiętek.

I tak patrzę i patrze i wypatrzyłam promocję na Merelle Pace Glow.
Bym spróbowała biegania w takich butach, jak nie wyjdzie to najwyżej wychodzę na codzień.
Tylko boję się kupic przez internet.
Adidasy mam w numerze 5 i 1/2 i tylko one w takim numerze na mnie pasowały, cała reszta Adidasów w sklepie była dobra w numerze 6. i teraz w ogóle nie wiem jaki numer powinnam wziąć.
Przy 0 dropu bierze się mniejsze bo stopa się nie osuwa do przodu?
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Merell? hmm..pierwsze słysze :hej: no ale ja ze Słupska jestem heheh :hej:

ja tam na numeracje nie patrze bo jak patrze to juz mialam i 36 i 37 i nawet 38 :spoko: wkładke mam 24 cm i tak szukam :hej: tak samo mój Młodzian:kapielówki na ten wiek to powinien mieć na 116 a wujek mu kupił na...94cm,dla 4latka :hahaha: hehhe o kant d***y rozbić te rozmiarówki :ble:

cava ja zimą,jak zaczynałam i narzekałam ze z niczym to biegalam w Adidasach ClimaCool które tez maja te dziurki w podeszwie wiec wiem o czym mowisz.Jeszcze po sniegu to pół biedy było ale po kałużach to odczuwalam... :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cava, a może możesz te Merrelle gdzieś przymierzyć? I nie, nie ma zasady, że mniejsze - musisz mieć luz, żeby stopa mogła pracować. Ja normalnie noszę 38, a do biegania mam co najmniej 39 - Evo to 39 i są idealnie luźne, a Minimusy 39 za małe na szerokość i na styk (UK 6,5 nie mieli, a Evo jest UK 6 i luźne z zapasem, więc myślałam, że będzie dobrze - ale nie było :wrr: ). Musisz patrzeć na długość wkładki. Mam jedne Merrelle trekkingowe w rozmiarze 38 i są ok, więc mniemam, że rozmiarówka standardowa i 39 do biegania byłoby ok. Ale wiadomo - przez neta zawsze jest element ryzyka (jednak staram się go zawsze wkalkulować w cenę butów i kupuję tylko, jeśli cena jest naprawdę dobra).
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cava, też uważam, że powinnaś przymierzyć. Merrelle są hmmm... specyficzne (wg mnie). Mierzyłam, wprawdzie inny model, ale z wyglądu b. podobne, i wydawały mi się dość wąskie w noskach i takie ogólnie sztywne. Poza tym miałam problem z dobraniem numeracji - normalnie noszę 38, buty biegowe kupuję 39, a przy Merrelach 39 było akurat, a 40 wyraźnie za duże. Chyba że mierzyłam 38 i 39, już nie pamiętam, ale faktem jest, że wyraźnie mi rozmiarówka nie pasowała, a połówek nie mieli.
Też uważam, że powinny być nieco większe.
Obrazek
Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Macałam Merrelle i nie zachwyciły mnie. Dlatego póki co raczej nie rozważam ich jako opcji dla siebie - chyba że trafię gdzieś stacjonarnie do przymierzenia porządnego i w dobrej cenie.
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mi właśnie Merrelle wizualnie bardzo się podobają - są takie smukłe, zgrabne i ... niebiegowe :hahaha:
Obrazek
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

franklina, bardzo fajne te Nike. Wizualnie mi się ich buty strasznie podobają.

Te Merelle aż sobie wyguglować musiałam żeby zobaczyć o czym mowa. No nie powiem, fajne. Cava, może warto zamówić np. na jakimś Zalando. Tam masz darmową przesyłkę i zwrot więc w razie czego oddasz bez konsekwencji.
o
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ