Co czytacie, gdy nie biegacie :)
- det_gittes
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:14
- Życiówka w maratonie: brak
A ja po wysłuchaniu audiobooków Raymonda Chandlera teraz wziąłem się za papierowego Dashiella Hammetta, właśnie czytam Red Harvest - klimat podobny do tego, jaki czuć w świetnej adaptacji Piwowskiego "Kłopoty to moja specjalność" z Jerzym Dobrowolskim w roli Philipa Marlowa.
- Leemonca
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Czytam wszystko co mi wpadnie w ręce.
Ostatnio na przemian - sagę "Pieśń Lodu i Ognia" G.R.R. Martina - wspaniała odskocznia od "szarej rzeczywistości"
z "Anną Kareniną" Tołstoja - ehhh... to były czasy, oraz jednym tchem - "Biegiem przez życie" J. Skarżyńskiego - teraz "wysysam" informacje z poszczególnych jej rozdziałów
Poza tym wszelkie horrory S.King, Masterton, Koontz,
Niedawno przeczytałam "50 twarzy Greya" E.L.James - fajnie czytało się do połowy, później książka staje się przewidywalna. Pozostałych części nie chcę czytać... Ale... Pan Grey - ciekawa osobowość
W jaki sposób wybieracie lektury?? Na chybił - trafił, z polecenia... szperacie w księgarniach, bibliotekach?? Ja dużo czasu spędzam w bibliotece przeglądając autorów i tytuły... Może są jakieś ciekawe portale przedstawiające autorów i tytuły?
Ostatnio na przemian - sagę "Pieśń Lodu i Ognia" G.R.R. Martina - wspaniała odskocznia od "szarej rzeczywistości"
z "Anną Kareniną" Tołstoja - ehhh... to były czasy, oraz jednym tchem - "Biegiem przez życie" J. Skarżyńskiego - teraz "wysysam" informacje z poszczególnych jej rozdziałów
Poza tym wszelkie horrory S.King, Masterton, Koontz,
Niedawno przeczytałam "50 twarzy Greya" E.L.James - fajnie czytało się do połowy, później książka staje się przewidywalna. Pozostałych części nie chcę czytać... Ale... Pan Grey - ciekawa osobowość
W jaki sposób wybieracie lektury?? Na chybił - trafił, z polecenia... szperacie w księgarniach, bibliotekach?? Ja dużo czasu spędzam w bibliotece przeglądając autorów i tytuły... Może są jakieś ciekawe portale przedstawiające autorów i tytuły?
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Czytam zawsze kilka książek na raz i zawsze z różnych, odległych od siebie galaktyk. Z racji biegania przekonałem się również do audiobooków. Polska oferta nadal jest skromna, ale mogę polecić Houellebecq Michel - Poszerzenie pola walki. Dobra lektura, choć styl autora nie każdemu może się spodobać.
Z papierowych, obecnie na półeczce leży:
Książe, Machiavelli
Przypowieść, Faulkner
Podróże między kobiecością a męskością, Chybicka
Od edukacji sportowej do olimpijskiej, Błajet
Z papierowych, obecnie na półeczce leży:
Książe, Machiavelli
Przypowieść, Faulkner
Podróże między kobiecością a męskością, Chybicka
Od edukacji sportowej do olimpijskiej, Błajet
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Też niespodziewanie wciągnęła mnie saga Martina a zaczęło się od przesłuchania "Gry o tron" na mp3 podczas biegania - Gra była fajnie zrobiona bo w formie powieści dźwiękowej z wieloma rolami aktorskimi (świetny Braciak jako Tyrion), szkoda, że tak podano tylko ten tom ale czyta się też dobrze i mimo pokaźnych rozmiarów ksiąg idzie to szybciutko.
A czeka już na mnie głośne "Wyznaję" Cabree
A co do:
Houellebecq Michel - Poszerzenie pola walki - dobra pozycja niemniej daleko jej do najlepszych książek tego autora czyli "Cząstki elementarne" i "Platforma" - to klasyka współczesnej prozy europejskiej i te gorąco polecam
A czeka już na mnie głośne "Wyznaję" Cabree
A co do:
Houellebecq Michel - Poszerzenie pola walki - dobra pozycja niemniej daleko jej do najlepszych książek tego autora czyli "Cząstki elementarne" i "Platforma" - to klasyka współczesnej prozy europejskiej i te gorąco polecam
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
- Leemonca
- Zaprawiony W Bojach
A ja muszę wypróbować bieganie z książką... w formie mp.3 oczywiście
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:49:48
Czytam klasykę, czyli "Przygody dobrego wojaka Szwejka" :D
Maraton - 3:45
„Jeśli ktoś jest w stanie pokonać 160, 80, czy nawet 42 kilometry, to zyskuje taką wiarę we własne możliwości, że poradzi sobie ze wszystkim” – Scott Jurek
„Jeśli ktoś jest w stanie pokonać 160, 80, czy nawet 42 kilometry, to zyskuje taką wiarę we własne możliwości, że poradzi sobie ze wszystkim” – Scott Jurek
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
Ja jestem jednym z tych, którzy podnoszą narodową średnią - około 50 książek rocznie papierowe i audio - wolę te pierwsze.
Ostatnio zaczytuję się w rosyjskich kryminałach Aleksandry Marininy o Anastazji Kamieńskiej. Autorka sama była milicjantką, więc są bardzo realistyczne - można poczuć klimat Rosji tuż po zmianie ustroju. Sama fabuła też jest dobra z zaskakującymi finałami.
Ostatnio zaczytuję się w rosyjskich kryminałach Aleksandry Marininy o Anastazji Kamieńskiej. Autorka sama była milicjantką, więc są bardzo realistyczne - można poczuć klimat Rosji tuż po zmianie ustroju. Sama fabuła też jest dobra z zaskakującymi finałami.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 1:10:00
Ostatnio były to "Gra o Tron" i "Starcie Królów" George'a R.R. Martina, a dziś na Kindle znalazł się pierwszy tom Nawałnicy Mieczy. Zabieram się za niego jak tylko skończę czytać "Żar" Dariusza Rosiaka. Polecam - otwiera oczy na temat pomocy charytatywnej dla Afryki i działań ONZ. Pokazuje, że ma to niewiele wspólnego z pomocą, a niejednokrotnie zebrane pieniądze służą do zakupu broni dla lokalnych kacyków i dyktatorów. W kolejce czeka też "Podręcznik przygody rowerowej" Anny i Roberta Maciąg - książka dla tych wszystkich, którzy planują dłuższe wyprawy rowerowe.
Polecam też "Bezsenność w Tokio" Marcina Bruczkowskiego - jak kogoś interesuje Japonia z punktu widzenia Polaka, który spędził tam z wieloma przygodami 10 lat. Książka napisana z ogromnym poczuciem humoru.
Polecam też "Bezsenność w Tokio" Marcina Bruczkowskiego - jak kogoś interesuje Japonia z punktu widzenia Polaka, który spędził tam z wieloma przygodami 10 lat. Książka napisana z ogromnym poczuciem humoru.
- mungo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 3:23:50
- Kontakt:
ja polecam "Niełatwy Dzień" Marka Owen'a. Świetna pozycja dla wszystkich, którzy lubią klimaty wojskowe, jednostki specjalne, tajne akcje itp. Książka napisana przez członka DEVGRU, który opisuje wiele operacji łącznie z zabiciem Osamy Bin Ladena (w sumie główny temat tej książki). Bardzo mi się podobała- 8/10. Czatuję obecnie na "Dogonić Kenijczyków", ale w empiku i księgarni, którą dziś odwiedziłem nie mieli niestety.
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Będę musiał spróbować. Bardzo mi przypadły do gustu powieści Borysa Akunina też o policjantach rosyjskich, ale to jeszcze z czasów carskichmclakiewicz pisze:Ja jestem jednym z tych, którzy podnoszą narodową średnią - około 50 książek rocznie papierowe i audio - wolę te pierwsze.
Krzysiek
- Boberek_21
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1g16m38s
No to nie bedę oryginalna - Saga Pieśni Lodu i Ognia (obecnie połowa Tańca ze Smokami cz.1 wiec już końcówka)
Oprócz tego jestem wielką fanką Harrego Pottera od lat najmłodszych (mam pierwsze polskie wydania czyli z czasów gdy o Potterze było cicho) i raz w roku lubię wrócić do Hogwartu.
Wstyd się przyznać ale i Saga Zmierzch mi się podoba (film już mniej)
Wojciechowska "Kobieta na Krańcu Świata",
Kryminały Chmielewskiej
W planach na ten rok mam Trylogie Tolkiena ale razem z Hobbitem i Silmarillionem.
Oprócz tego jestem wielką fanką Harrego Pottera od lat najmłodszych (mam pierwsze polskie wydania czyli z czasów gdy o Potterze było cicho) i raz w roku lubię wrócić do Hogwartu.
Wstyd się przyznać ale i Saga Zmierzch mi się podoba (film już mniej)
Wojciechowska "Kobieta na Krańcu Świata",
Kryminały Chmielewskiej
W planach na ten rok mam Trylogie Tolkiena ale razem z Hobbitem i Silmarillionem.
Powiedz mi że coś jest niemożliwe a udowodnię Ci jak bardzo się mylisz!
Moje ENDOMONDO
Blogowo
Komentarze do moich wypocin
Moje ENDOMONDO
Blogowo
Komentarze do moich wypocin
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
"Bezsenność w Tokio" jest nawet fajne, chociaż momentami trąci nieco grafomanią Nie przeszkadza to aż tak bardzo, ale nie należy się tutaj spodziewać nie wiadomo jakiej reporterskiej roboty. Z książek o Japonii ciekawa jest też "Tatami kontra krzesła" Rafała Tomańskiego.
Ja ostatnio czytam "Urodziłam się dziewczynką". 7 pisarzy pisze o problemach kobiet w krajach takich jak Togo, Ghana, Sierra Leone czy Brazylia.
Ja ostatnio czytam "Urodziłam się dziewczynką". 7 pisarzy pisze o problemach kobiet w krajach takich jak Togo, Ghana, Sierra Leone czy Brazylia.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- szelma
- Zaprawiony W Bojach
Też lubię Marininę, aczkolwiek nie wszystkie książki trzymają poziom. Ja ostatnio robię sobie powtórkę z Chmielewskiej - tak dla porannej rozrywki w drodze do pracy A wcześniej był Douglas Adams mój ukochany i Dirk Gently's Holistic Detective Agency - jak komuś podpasowały klimaty Hitchhiker's Guide, to polecam i to Wątek zaklinowanej na schodach sofy jest przeboskimclakiewicz pisze:Ostatnio zaczytuję się w rosyjskich kryminałach Aleksandry Marininy o Anastazji Kamieńskiej. Autorka sama była milicjantką, więc są bardzo realistyczne - można poczuć klimat Rosji tuż po zmianie ustroju. Sama fabuła też jest dobra z zaskakującymi finałami.
- Doroteczka
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 58:57
- Kontakt:
Czytam właśnie sobie "Kafka nad morzem" H. Murakamiego. Potem czeka "Ostatni maraton" Piotra Kuryło, książka o kobietach Hitlera
Dalej, wyżej i na przekór!! http://bliczek.pl