Wrażenia po ORLEN Warsaw Marathon

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
ProRunning
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 34:56
Życiówka w maratonie: 2:36:44
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:I to samo odwrotnie, bo to nie pierwszy bieg kiedy kilometry nie są idealnie oznaczone. Jak poczytać wrażenia z różnych biegów, to problem jest nienaprawialny, więc może jednak gps warto mieć dla bezpieczeństwa? :usmiech:
Witajcie,
Jako zajączek się odniosę - miałem GPS i jak zawsze pokazał więcej metrów a więc aby doprowadzić na 3h moje tempo biegu według wskazań GPS musiało być o 2sek/km szybsze aby na dystansie 42,195km było dobrze. Miałem też zegarek ze stoperem Timex aby pomagał mi w odniesieniu do oznaczeń na trasie. Wyszło 3:00:11 więc blisko. Na 40km miałem zapas 25sek.
Tak więc w zasadzie macie obaj rację - potrzebna była kombinacja prowadzenia na czas według oznaczeń z trasy i konfrontacja tego ze wskazaniami GPS z poprawką na możliwe błędy pomiaru nawigacji.
Przyznam, iż w tych warunkach zadanie było dość utrudnione ale jakoś poszło :)

Powodzenia w kolejnych biegach ....
Miłego dnia / Have a nice day
Adam Starzyński
http://prorunning.pl

5km - 16'43 - Warszawa 2013
10km - 34'56 - Warszawa 2012
Półmaraton - 1h14'44 - Ostrołęka 2013
Maraton - 2h36'44 - Łódź 2013
PKO
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Dlatego szybko przeskoczyłem z gps na footpad, bo tutaj mam w nosie chmury, tunele, ściany budynków. Ale to już inny temat :usmiech:
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

pierwsza impreza z telefoniczną ankietą po biegu.

co do porównań z konkurencją z jesieni: bardzo podobało mi się takie właśnie ustawienie mety: widoczna z daleka, a przed nią długa prosta. lepsze to niż jakieś zakrętasy na parkingu.
dla mnie lepsze nawet niż stadion - no, chyba że by padało

btw,
Jacek Krawiec, Prezes Zarządu PKN ORLEN pisze:Do zobaczenia na starcie za rok!
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Buniek pisze:
gasper pisze:5 minuta 35 sekunda - czy nie powinno być dyskwalifikacji?
wysłałem wczoraj maila do organizatorów z pytaniem o tą sytuację i odtrzymałem automatyczną odpowiedź, że w ciągu 7 dni roboczych odpowiedzą
odpowiedź:
Aleksander Dmowski Dział informacyjny Orlen Warsaw Marathon pisze:Szanowny Panie!

Dokonano wnikliwej analizy tej sytuacji i podjęto decyzję o niedyskwalifikowaniu tego zawodnika.
Tylko tyle i aż tyle w odpowiedzi. To, że go nie zdyskwalifikują to było pewne, ale liczyłem na akąs krytykę takiego zachwania czy coś. Wychodzi, że ścięcie jednego czy kilku zakrętów jest ok. szkoda
Krzysiek
tdk67
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0h58m23s
Życiówka w maratonie: 4h39m51s

Nieprzeczytany post

MEL. pisze:Jeśli chodzi o zabezpieczenie trasy, gdy przebiegają maratończycy > 4h, to niezależnie czy FMW czy Orlen czy cokolwiek innego, to i tak wygląda to tak samo - każdy sobie może wejść pomiędzy biegaczy, jeżdżą rowery, rolkarze, policja przepuszcza nawet samochody,gdy robi się luka w tłumie biegaczy. Oczywiście wiadomo, ze prędkości ludzi z elity inne niż tych słabszych, ale zmęczenie chyba podobne, jak nie większe, dlatego łatwo wpaść na jakiegoś nieogarniętego przypadkowego niebiegacza na trasie.
Przesadzasz, aż tak źle nie było. Policjanci wstrzymywali ruch, jak tylko jakiś biegacz dobiegał do skrzyżowania, a piesi się pilnowali (przynajmniej w moim przypadku). Gorzej było na początku biegu przy zwężeniach. Tam parę razy wdepnęłam w kogoś przede mnią (sorry), bo nie zauważyłam odpowiednio wcześnie, że grupa zaczęła zwalniać, a ja też czyimś łokciem raz czy dwa dostałam.
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Właśnie ruszyły zapisy na kolejną edycję - 27.04.2014.

Ceny niestety sporo wzrosły. Dla mnie akceptowalne, więc już zapisany ;) Tym razem jest sporo czasu przemyślenie planu przygotowań :)
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Potwierdzamy, zapisy ruszyły. Szczegóły odnośnie 2 edycji w tym wątku: viewtopic.php?f=10&t=35957. Zachęcamy do zapisów!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ