Komentarz do artykułu Rekordowa liczba zawodników w ORLEN Warsaw Marathon

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Kshysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam,
Bo to jest oczywista kwestia pieniędzy. Gdybym miał np. na Chudym Wawrzyńcu budżet 500 000zł, to bym też był w stanie zrobić dużo więcej. Tylko potrzebowałbym, albo bardzo bardzo bogatego sponsora, albo bym podniósł wpisowe do 1000zł. I wówczas miałbym gwarancję, że przy odbieraniu pakietów na pewno będzie luz :-).

Swoją drogą. Miasteczko maratońskie jako biegacza, mnie zupełnie nie interesuje. Tak samo jak medale, pakiety. Dla mnie liczy się dobry pomiar czasu, oznakowanie kilometrów, rozsądne poprowadzenie trasy - czyli to co wpływa na walkę. Jeśli chodzi o resztę - umiem o siebie zadbać i nie trzeba mnie pieścić.
napieraj.pl
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Kshysiek pisze:Miasteczko maratońskie jako biegacza, mnie zupełnie nie interesuje. Tak samo jak medale, pakiety. Dla mnie liczy się dobry pomiar czasu, oznakowanie kilometrów, rozsądne poprowadzenie trasy - czyli to co wpływa na walkę.
Nie, no jasne, to takie ogólne komentarze dotyczące całości wydarzenia.
Ale fajnie jest móc usiąść gdzieś ze spotkanymi znajomymi. Biuro zawodów w większości imprez jest robione na zasadzie: "odbieraj pakiet i wyp......laj". A tutaj nie.
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

amairon pisze:Czy będzie gdzieś w internecie dostępna relacja na żywo z maratonu?
Relacje live z części imprezy będą pojawiać się w tv.
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Miasteczko rzeczywiście zrobiło na mnie wrażenie. Widać, że ktoś ogarnięty się tym zajmował tak samo jak regulaminami i informacjami jakie wiszą na ścianach namiotów biur. Bardzo dobrze eksponowane: Regulamin, listy, profil trasy, info o nagrodach itp.
ps. od redbulli jakie dzisiaj dostałem tam boli mnie już brzuch :P
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ten komentarz mowi wszystko:
http://www.youtube.com/watch?v=hzTcGsSkkeI
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Krzysiek --> bardzo rozsądny post. Po miasteczku widać ogrom zainwestowanych funduszy, więc obchodzi ono głównie sponsora, biegaczy raczej z drugiej połowy stawki i kibiców. Jak to się będzie przekładać na obsługę biegaczy? To zagadka.
Ale miło spojrzeć na tak energicznie prowadzone przedsięwzięcie.
The faster you are, the slower life goes by.
pit78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Parafrazując pewną reklamę, rzekłbym "Wszyscy jesteśmy sponsorami": http://bit.ly/13mK8b6 ;)
Klimer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

pit78 pisze:Parafrazując pewną reklamę, rzekłbym "Wszyscy jesteśmy sponsorami": http://bit.ly/13mK8b6 ;)
myślisz że jak spółka ma zysk (nie przychód) w okolicach 2 miliardów złotych to taki maratonik robi różnicę? nie tu to w inny sposób by na marketing wywalili :)

w sobotę na pasta party podskoczyłbym samochodem, powie mi ktoś może czy parking (ten z kruszywa) jest dostępny, czy muszę szukać innego miejsca?
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

Nie wiem jak znasz te tereny ale ja parkuję zawsze przy ulicy Jakubowskiej. To ta uliczka równoległa do Poniatowskiego. Wchodzisz po schodkach i jesteś na przystanku na przeciwko Stadionu Narodowego. Parkowałem tam we wrześniu przed MW, przed expo, jak byłem po pakiet i zawsze było miejsce. Możesz też spróbować na Finlandzkiej, Estońskiej - to prostopadłe do Jakubowskiej. Miejsce będzie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
mike1982
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Odstąpię pakiet na Orlen Warsaw Marathon, 10 km. Nabawiłem się kontuzji pleców na trzy dni przed startem podczas przedostatniego biegu :(
Awatar użytkownika
Tomi
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie należę do ludzi narzekających i ten głos raczej potraktujcie jako ciekawostkę, pomimo ogromnych pieniędzy i tak jak wszyscy się zachwycają perfekcyjną organizacją i tu zdarzają się skuchy. Dziś byłem odebrać pakiet startowy dla siebie i żony i okazało się, że koszulek dla kobiet w rozmiarze M i L nie ma i nie będzie (żona się zapisywała dwa miesiące temu). Oczywiście zostałem przeproszony, zaproponowano mi inny rozmiar, dodano jakiś gadżet w ramach rekompensaty. Koszulek ci u nas dostatek i nie biegniemy dla koszulki, ale jak widać, można zawalić sprawę.
Poza tym całość faktycznie wygląda imponująco, robi wrażenie i raczej życzą organizatorom jak najlepiej, tak aby wszystko przebiegło bez problemów, a wpadek było jak najmniej.
Klimer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

radslo1 pisze:Nie wiem jak znasz te tereny ale ja parkuję zawsze przy ulicy Jakubowskiej. To ta uliczka równoległa do Poniatowskiego. Wchodzisz po schodkach i jesteś na przystanku na przeciwko Stadionu Narodowego. Parkowałem tam we wrześniu przed MW, przed expo, jak byłem po pakiet i zawsze było miejsce. Możesz też spróbować na Finlandzkiej, Estońskiej - to prostopadłe do Jakubowskiej. Miejsce będzie.

Dzięki wielkie. Tamte rejony znam b. słabo i na pewno skorzystam z Twojej rady! Dzięki!
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Klimer pisze:
pit78 pisze:Parafrazując pewną reklamę, rzekłbym "Wszyscy jesteśmy sponsorami": http://bit.ly/13mK8b6 ;)
myślisz że jak spółka ma zysk (nie przychód) w okolicach 2 miliardów złotych to taki maratonik robi różnicę? nie tu to w inny sposób by na marketing wywalili :)

w sobotę na pasta party podskoczyłbym samochodem, powie mi ktoś może czy parking (ten z kruszywa) jest dostępny, czy muszę szukać innego miejsca?
W sobotę wieczorem ten parking będzie już zamknięty na potrzeby produkcji wydarzenia.
piotr_j
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 03:44:07

Nieprzeczytany post

Klimer jeśli parking z kruszywa to ten od strony wejścia na dworzec PKP Stadion to jest dostępny i ok. 16 było sporo miejsc na nim.
Co do wrażeń to miasteczko rzeczywiście robi wrażenie, ale łyżka dziegciu to to co wspomniał Tomi.
W biegu na 10km zabrakło koszulek w wybranym rozmiarze mimo wcześniejszej rejestracji.
W męskich pakietach nie ma już rozmiaru M.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

piotr_j pisze: W męskich pakietach nie ma już rozmiaru M.
To bież L, bo rozmiarówka Asicsa jest zaniżona.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ