Wapel - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:Jak Cię widziałem w końcówce to mi się od razu przypomniał Wasz występ w Świerklańcu w zeszłym roku :hejhej:

Generalnie przeszarżowałeś....ale jak utrzymasz na pierwszych km nerwy na wodzy za tydzień to moim zdaniem jestes w stanie tym średnim tempem zrobić całą dyszkę :usmiech:
ja chyba nie za bardzo lubię te dystanse 5-6km bo zawsze przeszarżuję na wstępie :) plan na Korfantego jest taki, żeby się przyczaić z tyłu stawki i rozpocząć spokojniej ;)

Mam jeszcze pytanko: da radę się z Tobą zabrać do Katowic?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

Wapel pisze:
mar_jas pisze:Jak Cię widziałem w końcówce to mi się od razu przypomniał Wasz występ w Świerklańcu w zeszłym roku :hejhej:

Generalnie przeszarżowałeś....ale jak utrzymasz na pierwszych km nerwy na wodzy za tydzień to moim zdaniem jestes w stanie tym średnim tempem zrobić całą dyszkę :usmiech:
ja chyba nie za bardzo lubię te dystanse 5-6km bo zawsze przeszarżuję na wstępie :) plan na Korfantego jest taki, żeby się przyczaić z tyłu stawki i rozpocząć spokojniej ;)

Mam jeszcze pytanko: da radę się z Tobą zabrać do Katowic?
Jeszcze nie wiem jak i z kim pojadę...ale jakoś się zorganizujemy :oczko:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

Dałeś czadu na pierwszych 3 trzech kilometrach ..... ja obawiam się, że ze mną będzie to samo na zawodach ;)

W niedziele na pewno będzie lepiej!
Obrazek
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

acer pisze:Dałeś czadu na pierwszych 3 trzech kilometrach ..... ja obawiam się, że ze mną będzie to samo na zawodach ;)

W niedziele na pewno będzie lepiej!
Jeśli mogę Ci coś poradzić to... nie idź tą drogą :P w niedzielę wolę zacząć w tempie 5'00'' niż 4'00'' ;)
wiking1234
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 4:43:20

Nieprzeczytany post

Wapel pisze:
pawelkolejarz pisze:Zauważyłem, że tego samego dnia podchodzimy do realizacji tego samego celu*. 26 maja jadę łamać 45 minut do Krakowa, a Ty do Bielska. Obyśmy wykręcili satysfakcjonujące czasy :) Powodzenia!
*O ile w ogóle temat bloga jest aktualny. :)
temat bloga jest jak najbardziej aktualny :) Za 2 tygodnie w Biegu Korfantego w Katowicach będzie testowa dyszka i zobaczymy ile jeszcze brakuje do tych 45min ;) Skoro mamy te same plany to będę podglądać jak Tobie idą treningi i co dobrego z nich wyjdzie :)
Kolejny chetny do lamania 45 w Bielsku sie zglasza
you got to lose to know how to win

Obrazek

Moje wypociny...
... i wasz odzew.

10 km 44:56 (Liverpool Spring 10k 2016) półmaraton 1:40:41 maraton 3:32:53 (Dębno 2013) Ultra 100+ 16:08:02 (B7D 2014)
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wiking1234 pisze:
Wapel pisze:
pawelkolejarz pisze:Zauważyłem, że tego samego dnia podchodzimy do realizacji tego samego celu*. 26 maja jadę łamać 45 minut do Krakowa, a Ty do Bielska. Obyśmy wykręcili satysfakcjonujące czasy :) Powodzenia!
*O ile w ogóle temat bloga jest aktualny. :)
temat bloga jest jak najbardziej aktualny :) Za 2 tygodnie w Biegu Korfantego w Katowicach będzie testowa dyszka i zobaczymy ile jeszcze brakuje do tych 45min ;) Skoro mamy te same plany to będę podglądać jak Tobie idą treningi i co dobrego z nich wyjdzie :)
to może staniemy na starcie obok siebie i będziemy się nawzajem hamować, żeby nie przeszarżować na początku? ;)
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wiking1234 pisze:
Wiking nie błaznuj...jak nie zrobisz 43 minut to..... :hahaha: :hahaha:

Poważnie Ci mówie..jak zaczniesz realizować część Bartoszaka na 45 minut to sam zauważysz ze coś za lekko idzie :oczko:

Komentarze
Awatar użytkownika
jackma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 3:09:06

Nieprzeczytany post

Wapel pisze: to może staniemy na starcie obok siebie i będziemy się nawzajem hamować, żeby nie przeszarżować na początku? ;)
Paweł to raczej nie grozi, bo początek jest pod górkę i fajnie hamuje.
jackma
10km-36:14 21.07.12; 15km-57:03 01.04.12; 21,097km-1:23:17 25.03.12; 42,195km-3:09:06 30.09.12
dzienniczek
komentarze
jackmaokolobiegowo
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jackma pisze:
Wapel pisze: to może staniemy na starcie obok siebie i będziemy się nawzajem hamować, żeby nie przeszarżować na początku? ;)
Dokładnie...do tego jak staniesz z tyłu to Cię tłum shamuje tak jak mnie w zeszłym roku...w tym roku pewnie będzie kolejny rekord frekwencji więc tłum będzie jeszcze gęstszy :usmiech:

Komentarze
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jackma pisze:
trzymam Was za słowo ;P jak zrobię pierwszy km w 4'10'' to zwalę to na Was ;P
wiking1234
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 4:43:20

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:
wiking1234 pisze:
Wiking nie błaznuj...jak nie zrobisz 43 minut to..... :hahaha: :hahaha:

Poważnie Ci mówie..jak zaczniesz realizować część Bartoszaka na 45 minut to sam zauważysz ze coś za lekko idzie :oczko:
Przeciez nie jest powiedziane, ze mamy przebiec w 44:59! Lamiemy 45 na maxa :hej:
you got to lose to know how to win

Obrazek

Moje wypociny...
... i wasz odzew.

10 km 44:56 (Liverpool Spring 10k 2016) półmaraton 1:40:41 maraton 3:32:53 (Dębno 2013) Ultra 100+ 16:08:02 (B7D 2014)
Awatar użytkownika
pawelkolejarz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:00

Nieprzeczytany post

Życzę powodzenia. Tylko nie przeszarżuj, a na pewno będzie dobrze. :)
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

Wapel pisze:.... Do Fiata został jeszcze miesiąc - dużo ale i mało czasu... Jeżeli dyspozycja dnia będzie 26 maja lepsza niż wczoraj to myślę, że 45minut pęknie... MUSI! ;)
no ba... pewnie, że się uda!
Gratuluje fajnego wyniku tym bardziej, że to było "dłuższe" niż zwykle 10k :hahaha: :hahaha:
Wapel pisze:....Bieg w starych Kalenji i po biegu mocno bolą łydki i uda + lekko siada prawe kolano ... Korfantego przebiegnę w Gel Pulsach choć kiepsko widzę ten bieg....
Głownie biegam w Gel Pulsach uważam, że to fajne buty z dobra amortyzacją ale jakoś odnoszę wrażenie, że bardzo szybko biegać się w nich nie da .... no ale my nie łamiemy 40 min ;)
Kalenji są lekkie, dobrze "podają" i myślę, że tak raz w tygodniu spokojnie można w nich biegać i to szybkie akcenty.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

acer pisze:Głownie biegam w Gel Pulsach uważam, że to fajne buty z dobra amortyzacją ale jakoś odnoszę wrażenie, że bardzo szybko biegać się w nich nie da .... no ale my nie łamiemy 40 min ;)
Kalenji są lekkie, dobrze "podają" i myślę, że tak raz w tygodniu spokojnie można w nich biegać i to szybkie akcenty.
Tak myślę właśnie, żeby jednak w nich popróbować biegać te szybkie akcenty i przyzwyczaić nogę do mniejszej amortyzacji, bo to pewnie z tego te bóle w łydkach... Ale faktycznie są lżejsze i jakoś łatwiej się biega w nich te tempa ok 4'30'' więc przez najbliższe 2-3 tygodnie spróbuję z nimi poćwiczyć, jak nie będzie ok to zawsze można wrócić do Gel Pulsów ;)

co do biegu to bardzo martwi mnie to, że cały czas czuję dyskomfort w brzuchu po prawej stronie... co to może być? mam nadzieję, że nie przepuklina...
Awatar użytkownika
jackma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 3:09:06

Nieprzeczytany post

Wapel pisze:
acer pisze:Głownie biegam w Gel Pulsach uważam, że to fajne buty z dobra amortyzacją ale jakoś odnoszę wrażenie, że bardzo szybko biegać się w nich nie da .... no ale my nie łamiemy 40 min ;)
Tak myślę właśnie, żeby jednak w nich popróbować biegać te szybkie akcenty i przyzwyczaić nogę do mniejszej amortyzacji, bo to pewnie z tego te bóle w łydkach... Ale faktycznie są lżejsze i jakoś łatwiej się biega w nich te tempa ok 4'30'' więc przez najbliższe 2-3 tygodnie spróbuję z nimi poćwiczyć, jak nie będzie ok to zawsze można wrócić do Gel Pulsów ;)

co do biegu to bardzo martwi mnie to, że cały czas czuję dyskomfort w brzuchu po prawej stronie... co to może być? mam nadzieję, że nie przepuklina...
A promieniuje ból do prawego ...? Bo to jest jeden z pierwszych objawów jak jeszcze nic nie widać.
jackma
10km-36:14 21.07.12; 15km-57:03 01.04.12; 21,097km-1:23:17 25.03.12; 42,195km-3:09:06 30.09.12
dzienniczek
komentarze
jackmaokolobiegowo
ODPOWIEDZ