GDYNIA - Bieg Europejski 11.05.2013

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
BartoszW
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35.59 w wieku 16lat
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Polecam i serdecznie zapraszam :oczko:

http://www.gdyniasport.pl/pl/aktualnoci ... 82y-zapisy
Jak na faceta z 4-cyfrowym IQ coś musiało jednak ujść mojej uwadze - to rzadko się zdarzało. Mogłem odcisnąć piętno na losach świata a odcisnę się na chodniku.
PKO
Awatar użytkownika
BartoszW
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Podbijam temat - Do końca zapisów już tylko 5dni
Jak na faceta z 4-cyfrowym IQ coś musiało jednak ujść mojej uwadze - to rzadko się zdarzało. Mogłem odcisnąć piętno na losach świata a odcisnę się na chodniku.
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a zapisałem się wczoraj :) mój pierwszy start w życiu. Ciekawy jestem czy zeżre mnie trema, czy znajdę w sobie nowe pokłady energii :)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja również zamelduję się na starcie, aczkolwiek w tym sezonie nie nastawiam się raczej na rekordy :) W przyszłym roku może właśnie dyszka będzie miała priorytet przed maratonem i wtedy w Gdyni powalczymy o czas :) Niemniej szykuje się naprawdę fajna impreza :)
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tak się zastanawiam - czym dojeżdżacie na trasę? Komunikacja czy samochód? Przyznam że niby to pierdoła,ale mam dylemat. Szybki dojazd, ale masakra przy parkowaniu, czy długa podróż komunikacją, ale bez zatorów w centrum Gdyni.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Samochód - zawsze przyjeżdżam około 1,5h przed biegiem i nigdy nie miałem większych problemów z zaparkowaniem. Raz chyba tylko musiałem strzelić jedną rundę wokół dodatkowo w celu wyszukania miejsca, bo tłok był, ale to chyba jakiś marsz był.
Awatar użytkownika
BartoszW
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja raczej cisnę autobusem do Wzgórza Świętego Maksymiliana a potem dojdę do bazy. Numery startowe i chip zamierzam odebrać dzień przed imprezą na ul.Olimpijskiej numer chyba 5... o ile dobrze mi się wydaje to ten sam punkt gdzie sprzedają bilety na mecze Arki.

Lista startowa już chyba zamknięta. Z tego co widzę jest 3731 opłaconych zgłoszeń i 455 nieopłaconych. Więc rekordu frekwencji chyba nie będzie :chlip: z tego co pamiętam na biegu niepodległości było 3885 ludzi
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bardzo fajny bieg, dobra organizacja. Trzeba jednak sobie dać 20 minut na znalezienie miejsca parkingowego w obrębie kilometra od skweru :)

Mam jeszcze pytanko do bardziej doświadczonych uczestników: jest jakaś szansa w znalezieniu siebie gdzieś na zdjęciach? Jest jakieś miejsce, gdzie szukać zdjęć w pierwszej kolejności?

edit: jakby ktoś szukał :)
https://picasaweb.google.com/MaratonyPo ... jskiGdyni#
Awatar użytkownika
Shoegazer91
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:39:30
Życiówka w maratonie: 03:21:34

Nieprzeczytany post

brałem udział w Biegu Europejskim w Gdyni w 2010 roku, na starej trasie. Po 3 latach wrocilem do biegania i przygotowywalem sie na te zawody. Organizacja świetna, masa ludzi, wszystko swietnie zorganizowane. Trasa ok, 3 bardziej znaczace podbiegi, pod koniec ostre zbiegi dla rownowagi, super atmosfera. Zrobilem na tym biegu zyciowke 00:39:30 wiec zapamietam napewno te zawody ;))
10km: 00:39:30 (maj 2013
Półmaraton: 01:32:50 (lipiec 2013, trening)
Maraton : 03:21:34 (sierpień 2013)

Cele: maj 2015 10km <38min
adimg19
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1:10:00

Nieprzeczytany post

Mój pierwszy bieg w zawodach. Gdy 5 tygodni temu postanowiłem ruszyć tyłek z przed komputera i zacząć przygodę z bieganiem to nawet nie nastawiałem się, że w nim pobiegnę, ale jednak się zdecydowałem i nie żałuję. Było super i do tego udało mi się osiągnąć mój cel - po raz pierwszy pobiec 10km poniżej godziny - 59:19.
Bieg w takim tłumie to świetne przeżycie, atmosfera była bardzo dobra, organizacja też. Na upartego można się przyczepić do bardzo długiego oczekiwania na wydanie depozytu. Na nabrzeżu wiało dość mocno i stanie przez pół godziny w kolejce nie było przyjemne. Wielu osobom było zimno po biegu, a ubrania były w depozycie.
Obrazek
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja także mam pozytywne odczucia. Dla mnie też był to pierwszy udział w zawodach w życiu, dlatego byłem trochę zestresowany. Przebiegłem co prawda w średnim dla mnie czasie, ale wyciągnąłem sporo wniosków z tego startu i następnym razem powalczę mocniej :) Trasa świetna, trochę podbiegów, potem zbiegi, Świętojańska z masą kibiców i na końcu bulwar - rewelacja. Zdziwiło mnie że na tak krótkim dystansie są punkty z wodą.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Relacja + dwie fotogalerie (niestety - w jedną się nie zmieściły wszystkie zdjęcia :))

Życiówka z zaskoczenia - Bieg Europejski 2013

Obrazek
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mały jesteś wielki :) Wielkie podziękowania dla Pati za zdjęcia. Znalazłem siebie na trzech. Mam pytanko, czy mogę je wykorzystać bez jakiejkolwiek edycji w moim blogu?
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mungo pisze:Mały jesteś wielki :) Wielkie podziękowania dla Pati za zdjęcia. Znalazłem siebie na trzech. Mam pytanko, czy mogę je wykorzystać bez jakiejkolwiek edycji w moim blogu?
Pewnie, że tak :) Jak to mówi Pati: "Po to je właśnie robię" :)
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dzięki, już wykorzystane :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ