suplementy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
miloszekprz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Właśnie dlatego napisałem, że może to mieć wpływ, że jest w tym przedziale wiekowym. Co do mojego treningu to był on bardzo dobrze przygotowany przez wykwalifikowanego trenera i nic bym w nim nie zmienił. Połączenie zma i tribulusa powinno dać jakikolwiek efekt, dla mnie branie tych suplementów to wywalanie kasy, ale wiadomo każdy przypadek jest indywidualny więc nie należy skreślać tych suplementów w 100 %.
PKO
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Panowie, dajcie sobie spokój z trybulusem i ZMA bo to wywalanie kasy w błoto. Jak ktoś pisze, żę trybulus podbija testosteron to albo jest kłamcą albo kastratem (przepraszam jeżeli kogoś uraziłem) Teoretycznie w badaniach invitro trybulus działa ale są to GIGANTYCZNE dawki i nieosiągalne dla zwykłego zjadacza chleba mega mocne ekstrakty, a takich nie ma w komercyjnych suplementach gdyż kosztują fortunę.
Jeżeli ktoś chce w naturalny sposób zwiększyć naturalny poziom testosteronu ( a warto to zrobić) to są porządne roślinki na to które działają aż miło.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Klanger
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Może się komuś przyda http://www.rsc.org/chemistryworld/2013/ ... upplements.

W skrócie, karnityna raczej nie fajna jest na układ krwionośny (choć w linkowanym artykule dotyczy karnityny zawartej w mięsie, ale nie ma to znaczenia, o czym więcej można przeczytać w treście).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ