komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

miszcz95 pisze:Jaki cel na połówce? :hejhej: My mamy teraz "Wesele". Też bardzo ciekawa... :echech:
Podstawowym celem będzie ukończenie biegu, a czas hmm.. trudno mi co powiedzieć, wyjdzie w praniu ;) pewnie coś między 02:10:00, a 02:20:00, trudno na prawdę mi się jest określić.
Cieszę się, że skończyłem z "Weselem" bo ten język, w którym książka była pisana jest dość trudny do czytania, teraz mam XX-Lecie Między Wojenne i dość przyjemniejsze są książki, obecnie będę się zabierał do "Granicy" ale jakoś brak chęci :(
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:48:20

Nieprzeczytany post

Jakie 2:10? Polecisz poniżej 2 godzin, zobaczysz :ble: My "Granicy" nie mamy w planach. Może w trzeciej klasie dopiero
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co wy, na "Wesele" narzekacie? Dla mnie to była jedna z ciekawszych książek w drugiej gimnazjum. Zresztą przy "Chłopach" język "Wesela" to nic.

Ja też sądzę, że będzie w okolicach 2 godzin. Skoro na treningu potrafisz pobiec prawie 15 km w tempie 5:50, to na zawodach nie będzie problemem pobiec trochę więcej i trochę szybciej.
Strasznie tajemniczo piszesz o tej kontuzji. Nie strasz albo powiedz coś więcej ;)
BLOG KOMENTARZE
Obrazek
1 KM 3:16 5 KM 20:51
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Niedobrze :smutek: Może odpuść jutro i poczekaj aż całkowicie przejdzie. Lepiej wytrzymać kilka dni niż coś sobie bardziej uszkodzić i później pauzować kilka tygodni
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

miszcz95 pisze:Niedobrze :smutek: Może odpuść jutro i poczekaj aż całkowicie przejdzie. Lepiej wytrzymać kilka dni niż coś sobie bardziej uszkodzić i później pauzować kilka tygodni
Miałem już właśnie tygodniową pauzę i nie widzi mi się to ;( liczę, że stopa będzie się lepiej sprawować bo oczywiście jak będzie boleć to odpuszczę..
miszcz95 pisze:Jakie 2:10? Polecisz poniżej 2 godzin, zobaczysz :ble: My "Granicy" nie mamy w planach. Może w trzeciej klasie dopiero
maksio97 pisze:Co wy, na "Wesele" narzekacie? Dla mnie to była jedna z ciekawszych książek w drugiej gimnazjum. Zresztą przy "Chłopach" język "Wesela" to nic.

Ja też sądzę, że będzie w okolicach 2 godzin. Skoro na treningu potrafisz pobiec prawie 15 km w tempie 5:50, to na zawodach nie będzie problemem pobiec trochę więcej i trochę szybciej.
Strasznie tajemniczo piszesz o tej kontuzji. Nie strasz albo powiedz coś więcej ;)
Jeśli Silesia była by w czerwcu to być może udało by się pobiec w okolicach 2h, lecz czuję po nogach, że za mało mam wylatanych km by pobiec coś w 2h i jeszcze na dodatek kontuzje mnie nie opuszczają :( właśnie pod koniec czerwca jest w okolicy "Półmaraton Księżycowy" o 23 start i coś bym tam pokombinował, póki co min. 2:10, a pewnie zejdę do 2:15

Dot. Książek: Też sęk w tym, że jeśli się już czyta książki to tak, żeby czytać szczegółowo i te szczegóły pamiętać.. np. u mnie w klasie z "Przedwiośnia" to na 27 osób tylko 8 osób miało pozytywną ocenę, i taki stan rzeczy to jest prawie przy każdej lekturze ;D
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No to jest właśnie problem. Co z tego, że przeczytałem "Potop" jak na kartkówce były takie pytania, że napisałem na 3. Mimo, że czytałem całą i dosyć dokładnie bo mnie wciągnęła :ble:
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W sumie mogły by być jakieś pytania związane z maturą, a nie, że nauczyciel pyta o jakieś szczegóły chcąc udowodnić klasie, że lektur nie czytają, a tylko streszczenia..
Dziś może coś jeszcze pobiegam, zależy o której wrócę do domu i czy wgl. będzie mi się chciało.. może chodniki już w końcu będą odśnieżone ;)
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

U nas od wczoraj od godziny 15 napadało 35-40cm śniegu. I cały czas tak sypie, że świata nie widać. Ładny sobie żart na 1 kwietnia pogoda zrobiła :bum:
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To dobrz, że już nie boli. U mnie zaczęło padać dopiero po południu, więc załapałem się jeszcze na dobre warunki. Za to dzisiaj śnieg powyżej kostki :ble:
BLOG KOMENTARZE
Obrazek
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dobrze, tylko że ten okres minął, mam nadzieję teraz, że nie będę zmuszony biegać jeszcze w getrach ;p
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powyżej 5 stopni da się biegać w krótkich spodenkach ;)
Tempo całkiem ładne, na zawodach zszedłbyś pewnie poniżej 52 minut. A co do nóg: rozciągasz się po biegu? Pewnie tak, ale zapytać nie zaszkodzi. Ja bym spróbował z jakimiś ćwiczeniami na nogi.
BLOG KOMENTARZE
Obrazek
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak, robię zawsze, przynajmniej z 15-20min. Może faktycznie jakieś ćwiczenia na nogi, zbytnio się nie skupiałem na nich, jak już to to Core Stabiliti albo coś na brzuch, może polecisz coś, co ty stosujesz?
Awatar użytkownika
miszcz95
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja akurat robię 3 razy w tygodniu abs na brzuch z youtuba i 2 razy w tygodniu core stability. Do tego 2x w tygodniu siłownia i żadnego bólu stawów i kręgosłupa na razie nie odczuwam (odpukać :) ).
Awatar użytkownika
MackoMedyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 58,16

Nieprzeczytany post

Dyszka to już taki fajny dystans, już długi- jeszcze nie zabójczy :usmiech: . Jaki był Twój najdłuższy bieg dotychczas?
"Jak ktoś ma pecha, to i w d.pie palec złamie." Robert Górski.
Mój blog treningowy: viewtopic.php?f=27&t=30073
Komentarze do niego: viewtopic.php?f=28&t=30084
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MackoMedyk pisze:Dyszka to już taki fajny dystans, już długi- jeszcze nie zabójczy :usmiech: . Jaki był Twój najdłuższy bieg dotychczas?
15km coś biegałem jak pamiętam, no nie poraża ale też raczej już teraz nic dłuższego nie będę biegać.. trochę żałuję, że tak mało biegałem w ostatnich tygodniach, no ale niestety, już czasu nie cofnę ;p połówka w Katowicach, to będzie raczej bieg by dobiec, niż walczyć o jakiś czas, jak by ktoś spojrzał na moje treningi, mógł by rzec "Facet leci na spontana", wspominałem wcześniej o 2:10-2:15, teraz jestem prawie pewien, że będzie czas powyżej 2:20, a zresztą ważne bym dobiegł ;p

miszcz95 pisze:Ja akurat robię 3 razy w tygodniu abs na brzuch z youtuba i 2 razy w tygodniu core stability. Do tego 2x w tygodniu siłownia i żadnego bólu stawów i kręgosłupa na razie nie odczuwam (odpukać :) ).
Ładne obciążenie, ja z pewnością bym rady nie dał, trochę sporo tego jak na jeden tydzień ;)
ODPOWIEDZ