przyrost wagi po półmaratonie?????
Moderator: beata
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 53
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć, może któraś z was jest mi w stanie pomóc bo jestem w szoku. Ważyłam się jak zwykle we wtorek w zeszłym tygodniu, w niedzielę pobiegłam półmaraton i ... dziś jest 2 kg więcej??? Nic z tego nie rozumiem.
Macie jakieś pomysły?
Macie jakieś pomysły?
- Boberek_21
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1g16m38s
Mięśnie? Bardziej obfity posiłek? woda w organizmie?
Ważysz się o stałej porze dnia czy rożnie? Na czczo czy po posiłku?
Ważysz się o stałej porze dnia czy rożnie? Na czczo czy po posiłku?
Powiedz mi że coś jest niemożliwe a udowodnię Ci jak bardzo się mylisz!
Moje ENDOMONDO
Blogowo
Komentarze do moich wypocin
Moje ENDOMONDO
Blogowo
Komentarze do moich wypocin
-
- Rozgrzewający Się
ważę się rano, na czczo, zaraz po wyjściu z toalety ... nie jadłam ostatnio jakoś inaczej, trenowałam jak zawsze + ten półmaraton ... nie da się chyba przytyć 2 kg w tydzień bez pochłaniania pudełka pączków dziennie ... nic z tego nie rozumiem ... może to rzeczywiście ta woda? ... ale 2 kg?
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:33
- Życiówka w maratonie: 3:49:58
Ja stawiam na zatrzymanie wody w organizmie/opuchnięcie, po niedzielnym półmaratonie w poniedziałek nie mogłam się zmieścić w udach w jeansy, które zazwyczaj są luźne. Daj sobie parę dni na dojście do siebie i wtedy się zważ jeszcze raz, wszystko powinno wrócić do normy.
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki! Zobaczę za parę dni!
- mary
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Wyluzuj, przecież nie przybyło Ci 2 kilo tłuszczu, na to byś musiała z miesiąc pracować jedząc ciastka i zapijając colą Gdzieś Ci nagle za dużo ciałka wyłazi? Na pewno nie, więc w czym problem, w cyferkach? Tak jak dziewczyny - stawiam na wodę. Ja po powrocie do treningów też ważyłam trochę więcej. A cykl? Nie ważysz więcej przed okresem? Mnie skacze wtedy kilo, dwa.
-
- Rozgrzewający Się
Masz rację, to by było kompletnie nie logiczne .... zważę się kontrolnie koło czwartku
ale to swoją droga irytujące, ze organizm tak zatrzymuje wodę. Dlaczego się tak dzieje i co z tym mozna zrobić?
ale to swoją droga irytujące, ze organizm tak zatrzymuje wodę. Dlaczego się tak dzieje i co z tym mozna zrobić?
- polcia2000
- Stary Wyga
a jednak nie wiem czy wiesz ale zaraz przed i podczas miesiączki można przytyć nagle do 3 kg (zatrzymanie wody) kilka dni po okresie waga wraca do normy, może jesteś przed lub w trakcie @?gosia108 pisze:. nie da się chyba przytyć 2 kg w tydzień bez pochłaniania pudełka pączków dziennie
"Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od jednego kroku"
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 40m00s
- Życiówka w maratonie: 2h59min09s.
- Kontakt:
stawiałabym na zatrzymanie wody albo - może w ostatnim tygodniu jadłaś dużo węglowodanów?
www.runtheworld.pl - bloguję
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Nabranie wody to jeszcze nie tyciepolcia2000 pisze:a jednak nie wiem czy wiesz ale zaraz przed i podczas miesiączki można przytyć nagle do 3 kg (zatrzymanie wody) kilka dni po okresie waga wraca do normy, może jesteś przed lub w trakcie @?gosia108 pisze:. nie da się chyba przytyć 2 kg w tydzień bez pochłaniania pudełka pączków dziennie
Na 99% to właśnie woda. Kilka dni i wszystko wróci do normykateglory pisze:stawiałabym na zatrzymanie wody albo - może w ostatnim tygodniu jadłaś dużo węglowodanów?
-
- Zaprawiony W Bojach
Zawsze podczas maratonowego treningu jak sie zaczynaja dlugie wybiegania 30-35km to przez kilka tygodni dzinsy staja sie ciasnawe, nogi troche nabrzmiewaja zwlaszcza po poludniu po dlugim siedzeniu za biurkiem. Nie wiem ile wagi przybywa, bo sie po prostu nie waze, sie mierze, jak miarka sie za bardzo nie przesuwa to mi to snu z oczu nie spedza.
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
-
- Wyga
tuż po półmaratonie miałam na plusie jakieś dwa kg, po tygodniu mam już o jeden mniej niż przed półmaratonem (a po drodze były tylko dwa godzinne marszobiegi z dzieciarnią, niezbyt intensywne, bo młodszy dopiero zaczyna przygodę z bieganiem)
wniosek - olać no chyba, że na czole wyskakuje napis "przytyłam 2 kilo" i wszyscy widzą
wniosek - olać no chyba, że na czole wyskakuje napis "przytyłam 2 kilo" i wszyscy widzą