Adidas Energy Boost

Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A mnie irytuje fakt, że adidas nie potrafi zrobić buta do biegania. Za obojętnie jaką cenę. Nie ma w ofercie żadnego modelu, który nadaje się właśnie do biegania. Komfortowego, bez usztywnień, bez minimalizmu, bez nadętej filozofii. Po prostu miękkiego papcia szukam w stajni adidasa i nie mogę znaleźć.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:05

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze:
A widziałeś użytkownika boostów który byłby niezadowolony?
Kilka stron wstecz:
Kupiłem Boost'y za 580. Kilka uwag po 20 km.
1. Nie mam pojęcia jak w tym będzie można biegać w lecie. W butach jest bardzo ciepło. Brak struktury siatkowej na wierzchu, gęsty materiał ściśle okalający stopy,...
2. W przypadku zalamania wodą, będzie kłopot. O ile w butach których góra ma strukturę siatki, woda wpadnie i przeleciał o tyle w Boost'ach, but zatrzyma wodę. Góra jest gruba, mięsista i jak gąbka zatrzyma wodę.
3. Ja biegałem wolno, ok. 5:45/ km ale szybcy zawodnicy, oczekując na oddanie energii mogę się lekko wku....ić. W mojej, subiektywnej ocenie, te buty raczej zabierają energię. Tak jak klasyczne buty z mocną amortyzacją.
Moja koleżanka twierdzi, że kilkoma soczystymi kopniakami, za całkowitą darmochę, może mi przydać więcej energii niż nowa technologia Adidasa. I pewnie ma rację.
Od długiego czasu borykam się z kontuzją i potrzebowałem butów z dobrą amortyzacją do biegania po asfalcie. Zauważyłem, że konstrukcja spodu daje wrażenie specyficznego "przetaczanie" stopy. To pozytywna cecha.
Ryszard nie ma złego zdania o tych butach. On tylko przypuszcza , że są złe.

1. Zimą biega się dobrze. Latem nie powinno być gorzej. Materiał 'oddycha". Ja czuję każdy zimny powiew wiatru.
2. Zalałem. Woda wpadła i przeleciała. Przyjemny chłodek przez moment.
3. Jak te buty zabierają energię to lepiej zająć się koleżanką . Amortyzacja jest dobra . Ale własnie to niesamowite wybicie stanowi o wyjątkowości tego buta. Mi wystarczyło 20 kroków by się tym cieszyć. I po 100 km nie jest inaczej.

4. Ten but może i powienien być "strzaskany" opiniami biegaczy preferujących buty lekkie i/lub minimalistyczne.
Oni są na innym etapie. To tak jakbym wyśmiewał minimale bo mają niewystarczająca amortyzację.

Uważam, ze pojawiło się fajne "żelazko" i tyle w temacie. Kto chce niech płaci.
Obrazek
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze:A mnie irytuje fakt, że adidas nie potrafi zrobić buta do biegania. Za obojętnie jaką cenę. Nie ma w ofercie żadnego modelu, który nadaje się właśnie do biegania. Komfortowego, bez usztywnień, bez minimalizmu, bez nadętej filozofii. Po prostu miękkiego papcia szukam w stajni adidasa i nie mogę znaleźć.
Bo pewnie dopiero but adidasa powstający we współpracy z Tobą byłby dobry. Tyle, ze z tego co udało mi się poczytac, jestes jak ekskluzywny, przepraszam za słowo , szewc. Robisz genialne obuwie na miarę, indywidualnie "pod stopę" . A oni robią masówkę.
Obrazek
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Miękkość, elastyczność, czy podatność, to cechy dzięki którym produkt elitarny mógłby zaistnieć w masówce. Tu nie ma przeszkód. Przeszkodą jest filozofia.
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Miękkość, elastyczność, czy podatność, to cechy dzięki którym produkt elitarny mógłby zaistnieć w masówce. Tu nie ma przeszkód. Przeszkodą jest filozofia.
Nie znam się na filozofii. Gdyby świat był normalny, ludzie na wszystkich kontynentach biegaliby w "yacoolach". Albo w dobrych adidasach. I nie jestem partnerem do takich rozważań. Bo to trochę tak jakby papież Yacool przypadkiem zaszczycił rozmową faceta który parę razy w tygodniu sprząta w kościele :) Kiedy akurat ma trochę czasu. Za mało wiem. Ale nie trudno zauważyć , ż e adidas jest skuteczny w tym co robi. Nawet jeśli nie umie albo nie chce zrobić dobrych butów. McDonald`s też nie jest światowym potentatem dlatego, że udało im się zrobic najlepsze frytki za Ziemi ale dlatego , ze posiadają nieruchomości w najbardziej atrakcyjnych punktach tysięcy miast ...
Obrazek
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

papież yacool zmusza do myślenia. A to może niektórych zaboleć.
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze:papież yacool zmusza do myślenia. A to może niektórych zaboleć.
papież ma znaczenie tylko wtedy kiedy świat o nim wie . Gdzie mogę kupić yacoole ? Nie mogę. Dlatego kupuję boosta ...
Obrazek
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Myślenie ma znaczenie tylko wtedy kiedy świat o nim wie . Gdzie mogę kupić myślenie ? Nie mogę. Dlatego kupuję boosta ...
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

yacool pisze:papież yacool zmusza do myślenia. A to może niektórych zaboleć.
Myślenie ma boleć, bieganie ma boleć... Kurna, chyba lepiej mlasnąć pizzę z browarkiem, leżąc do góry wentylem na kanapie. To chyba nie powinno boleć :]
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Lisciasty pisze:(...) leżąc do góry wentylem na kanapie. To chyba nie powinno boleć :]
To może skończyć się wielorybem i zadławieniem własną treścią.
Awatar użytkownika
Andyql
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Myślenie ma znaczenie tylko wtedy kiedy świat o nim wie . Gdzie mogę kupić myślenie ? Nie mogę. Dlatego kupuję boosta ...
:) Wszystko co kupujemy jest w mniejszym lub większym stopniu złudzeniem.
Obrazek
Awatar użytkownika
szymon_szym
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:52:14

Nieprzeczytany post

Jeśli potrzeba bardziej znanych autorytetów w sprawie tuningowania Adidasa, to może Gordon Pirie:

Clearly, this should be the job of the shoe manufacturers, and I discussed this problem
with Adi Dassler, the late founder of Adidas, as early as 1959. He agreed with my
evaluation of the shape of running shoe heels (but, sadly, I still find it necessary to
customise Adidas shoes).

Gdyby Pirie żył, nadal musiałby biedak przerabiać buty tej firmy, żeby móc w nich biegać.
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cywilizacja miała dać człowiekowi kupę wolnego czasu i brak trosk o codzienne pierdoły. A okazuje się, że samemu trzeba wybudować/wyremontować dom/mieszkanie (bo spartolą), świniaka trzeba swojego hodować albo kupić mięcho od wujka ze wsi, na medycynie znać się też trzeba (bo smarkniesz raz-drugi, a znachor wypisuje antybiotyk), buty też trzeba sobie samemu strugać... Do d. z taką cywilizacją, trzeba uciec do Kenii, tam będzie mniej więcej tak samo, za to taniej i cieplej ;)
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jest naprawdę wiele butów, które tuningu nie wymagają ;)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Prawda, ale to jest wątek adasia i tu nie jest już tak wszechstronnie.
ODPOWIEDZ