VI POZnań Półmaraton

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Platini76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

sylwiaaka pisze:Chętnie odkupię numer startowy. Jeśli ktoś zapisał się, ale jednak nie wystartuje proszę o kontakt: sylwia.krzyzanska@wp.pl
Nie możesz się po prostu zapisać? Wg informacji na oficjalnej stronie, limitu miejsc jeszcze nie wyczerpano.
PKO
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Platini76 pisze:
sylwiaaka pisze:Chętnie odkupię numer startowy. Jeśli ktoś zapisał się, ale jednak nie wystartuje proszę o kontakt: sylwia.krzyzanska@wp.pl
Nie możesz się po prostu zapisać? Wg informacji na oficjalnej stronie, limitu miejsc jeszcze nie wyczerpano.
Ta informacja jest już nieaktualna. Najnowsza brzmi następująco:
Osiągnięty został dopuszczalny limit zawodników. Możliwość zgłaszania do Poznań Półmaraton została zablokowana. Zapraszamy w przyszłym roku!
Platini76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fakt, nie doczytałem. Pozostaje rynek wtórny. Na szczęście organizator nie robi problemów z przepisaniem numeru na inną osobę, przerabiałem to w zeszłym roku.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Platini76 pisze:Fakt, nie doczytałem. Pozostaje rynek wtórny. Na szczęście organizator nie robi problemów z przepisaniem numeru na inną osobę, przerabiałem to w zeszłym roku.
Ja przepisywałem w tym roku i to mailowo - wszystko zajęło niecałą godzinę.
mefiu
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witajcie,
mój pierwszy post i od razu dramat:
z uwagi na kontuzję zmuszony byłem podjąć decyzję o odstąpieniu numeru startowego.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany, proszę o PM.
Pozdrawiam,
mefiu
mdj
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Planuje ktoś biec w okolicach 2:05 - 2:10 ? Chciałem biec za zającem na 2:00, ale chyba jednak nie dam rady.
Do biegania nakłonił mnie mój synek.
Soltixus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1:05:58

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich,

jestem debiutantem, zarówno w biegu masowym (biegam od pół roku, a od stycznia trenuję do maratonu), jak i tu na forum (właśnie dziś się zarejestrowałem) i mam kilka pytań nowicjusza dot. półmaratonu w Poznaniu, na które odpowiedzi nie mogę znaleźć na stronie organizatora w związku z tym liczę na Waszą pomoc i doświadczenie:

1. czy podczas biegu można słuchać muzyki (mieć słuchawki na uszach)? Czytałem, że na niektórych imprezach biegowych jest to zabronione i grozi dyskwalifikacją.
2. w jakiej formie podczas biegu podawane są napoje (np. izotonik) - małe kubki czy np. butelki 0,5 litra?
3. czy organizator zapewnia piękną wiosenną pogodę, bo mam już dość biegania w mrozie i śniegu? ;)

Pozdrawiam,
Soltixus
Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Soltixus pisze:Witam wszystkich,

jestem debiutantem, zarówno w biegu masowym (biegam od pół roku, a od stycznia trenuję do maratonu), jak i tu na forum (właśnie dziś się zarejestrowałem) i mam kilka pytań nowicjusza dot. półmaratonu w Poznaniu, na które odpowiedzi nie mogę znaleźć na stronie organizatora w związku z tym liczę na Waszą pomoc i doświadczenie:

1. czy podczas biegu można słuchać muzyki (mieć słuchawki na uszach)? Czytałem, że na niektórych imprezach biegowych jest to zabronione i grozi dyskwalifikacją.
2. w jakiej formie podczas biegu podawane są napoje (np. izotonik) - małe kubki czy np. butelki 0,5 litra?
3. czy organizator zapewnia piękną wiosenną pogodę, bo mam już dość biegania w mrozie i śniegu? ;)

Pozdrawiam,
Soltixus
1. Można
2. Kubki
3. Tydzień przed startem podaje dokładną temperature i wilgotność powietrza w dniu startu. Nie ma wpływu tylko na fazy księżyca.
MilanRunner
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:21

Nieprzeczytany post

Tak sobie własnie czytałem o tej pieknej imprezie, w pięknym mieście... ale ten termin.... Kolega namówił mnie już na Półmaraton w Pabianicach a odbywa się też 7 kwietnia i już sie zapisałem... Także może za rok, trzeba spróbować.
5km - 21:43(mcz) w II Biegu Aleksandrowskim, Aleksandrów Łódzki, 15.08.2014r., 22:16 LCJ Run, Łódż, 17.05.2014r.
10km - 46:00 II Bieg Aleksandrowski,15.08.14r.
półmaraton -1:49:30, BMW Półmaraton Praski,31.08.2014r.
marcin1404
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 4:00:08

Nieprzeczytany post

Soltixus pisze: czy podczas biegu można słuchać muzyki (mieć słuchawki na uszach)? Czytałem, że na niektórych imprezach biegowych jest to zabronione i grozi dyskwalifikacją.
Można, tylko po co? W biegach masowych, szczególnie w tak dużych jak ten, dzieje się tyle ciekawych rzeczy, że szkoda to wszystko tracić i "wyłączać się" przez słuchawki w uszach. Oprawa na starcie, doping kibiców, krótkie rozmowy z innymi biegaczami, teksty przypadkowych przechodniów i wściekłych kierowców ;) To wszystko wszystko właśnie składa się na niesamowitą atmosferę dużych biegów i szkoda pozbawiać się tych przeżyć na własne życzenie. Jeśli jesteś debiutantem, to nie spinaj się na jakiś tam wynik, tylko po prosu ciesz się udziałem w biegu :)
Awatar użytkownika
Gazel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40min
Życiówka w maratonie: 3:43

Nieprzeczytany post

Cześć!

Poszukuję pakietu startowego na połówkę w Poznaniu.
Jeżeli jest jakiś na sprzedaż proszę o informację na e-mail.

k.kammer@fillco.pl

Dziękuję z góry!
Awatar użytkownika
Gazel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40min
Życiówka w maratonie: 3:43

Nieprzeczytany post

Pakiet kupiony.
Ogloszenie nieaktualne.
Dziekuje
Klimer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

marcin1404 pisze:
Soltixus pisze: Można, tylko po co? W biegach masowych, szczególnie w tak dużych jak ten, dzieje się tyle ciekawych rzeczy, że szkoda to wszystko tracić i "wyłączać się" przez słuchawki w uszach. Oprawa na starcie, doping kibiców, krótkie rozmowy z innymi biegaczami, teksty przypadkowych przechodniów i wściekłych kierowców ;) To wszystko wszystko właśnie składa się na niesamowitą atmosferę dużych biegów i szkoda pozbawiać się tych przeżyć na własne życzenie. Jeśli jesteś debiutantem, to nie spinaj się na jakiś tam wynik, tylko po prosu ciesz się udziałem w biegu :)
ja ten problem rozwiązałem w prosty sposób - w moich "dokanałówkach" uciąłem przy rozgałęzieniu lewą słuchawkę :) dzięki temu i wilk syty i owca cała!
piotrdlg
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 4:20:44

Nieprzeczytany post

Ratujcie, zaspałem. Odkupię pakiet startowy na poznańską połówkę. Proszę o kontakt na PW.
pposzel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jestem zainteresowany odsprzedaniem pakietu startowego Halfmarathon POZnan 2013.
pawel.poszeluzny@hotmail.com
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ