ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wilma pisze:Jakoś tego nie widzę :) W modzie damskiej i tak zawsze róż jest kolorem wiodącym :)
Tak, szczególnie jeśli spojrzeć na modę dla małych dziewczynek :) Póki mam na to wpływ, to staram się wybierać dla córki bardziej stonowane barwy, ale wcale nie jest łatwo znaleźć coś stonowanego w naszych sklepach :jatylko:

Jak dla mnie połączenie tych butów z kurtką jest super, tylko zastanów się jakie legginsy do tego dobrać :)
Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
polcia2000
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Kupił ktoś może bluzę w lidlu? do biegania na zamek u góry z kapturem? były czarne i takie seledynowe. Kupiłam ostatnią wczoraj - czarną, jestem ciekawa jak się będzie w niej biegać i czy jest co warta, niestety spodnie przegapiłam i już śladu po nich nie było :echech: Powoli kompletuje wszystko do biegania, puki co na wiosnę i lato, dobre buty mam, biustonosz shock absorber (genialny) mam, spodnie 3/4 kupione i 2 koszulki z krótkim rękawem, jeszcze kurtki mi brakuje na deszcz i wiatr i nie mam pojęcia jaka byłaby dobra i bluza też by się przydała. No i muszę się pochwalić że mam swojego upragnionego Garmina :taktak: (prezent od męża na dzień kobiet :taktak: )zegarek jest cudowny, bieganie z nim to całkiem inna bajka, coś pięknego :taktak:
A możecie polecić jakąś bieliznę do biegania na wiosnę?
"Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od jednego kroku"
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

polcia2000 pisze:A możecie polecić jakąś bieliznę do biegania na wiosnę?
sprecyzuj o jaką bieliznę chodzi. dla mnie bielizna to majtki i biustonosz, ale chyba nie o to pytasz. albo termoaktywna, ale na wiosnę to też nie bardzo - wystarczy koszulka + bluza do biegania. Ew. cienka termoatywka / ciensza bluza z dlugim rekawem - tu wybór ogromny i kombinacji tez wiele, w zaleznosci od tego, jaka ta wiosna danego dnia bedzie :)
a kiedy bedzie wiosna? :niewiem:
Obrazek
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

polcia2000 pisze:No i muszę się pochwalić że mam swojego upragnionego Garmina
A którego? Gratuluję! To zupełnie inna frajda z biegania z takim sprzętem :)
o
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

ojenyy ale MODOWO sie tu zrobiło :ojoj: jak na wybiegu w TopModel :ble: to nie moja bajka niestety i wole sie nie udzielac :spoczko: na modzie sie nie znam i moda mnie obchodzi tyle co wczorajsza kolacja :oczko:

ja mam teraz troszke srania i latania bo Maly dostał skierowanie do logopedy,papierki ,biurokracja,kablówke zmieniam i na kota czekamy i 18marca 6latek mamy tzn urodzinki Młodego :spoczko: poza tym jeszcze trzyma sie mnie podły nastrój i brak motywacji do czegokolwiek :wrrwrr:

Dzisiaj przetruchtalam jedyne 4,5km ale wcale mi sie nie chciało.Skorzystalam jedynie z okazji bo wpadł mój ojciec i szkoda było zmarnowac taka okazje :oczko:

Ma któraś z was kotka?opowiadajcie.WARTO???wiem ,głupkowate pytanie ...ale jak na laika przystało.zadaje takowe :uuusmiech:
Obrazek
Awatar użytkownika
polcia2000
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:sprecyzuj o jaką bieliznę chodzi. dla mnie bielizna to majtki i biustonosz, ale chyba nie o to pytasz.
w sumie to chodzi o majtki czy są jakieś specjalne do biegania? takjak są specjalne koszulki czy spodnie? Wiem że jest bielizna na zimę ale na cieplejsze dni?
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja mam.
Niestety :spoczko:
Były 2 ale jeden bardzo zachorował pod koniec tamtego roku i musielismy podjąc decyzję o uśpieniu.
Został jeden "wąż nie kot". Jest tak upierdliwy, głośny, szkudny i neurotyczny, ze starcza za 3 koty.

Czy warto- jak się lubie mieć gorzej jak z dzieckiem, i nie przepada za wyjazdami na wczasy... to warto. I w dodatku najlepiej mieć od razu 2- opiekują się sobą, towarzyszą sobie jak człowiek ma swoje zajęcia i są dużo mniej upierdliwe niż kot jedynak.
No i nie przeżywają tak, jak muszą zostawać same w domu.
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

polcia2000 pisze:
Ma_tika pisze:sprecyzuj o jaką bieliznę chodzi. dla mnie bielizna to majtki i biustonosz, ale chyba nie o to pytasz.
w sumie to chodzi o majtki czy są jakieś specjalne do biegania? takjak są specjalne koszulki czy spodnie? Wiem że jest bielizna na zimę ale na cieplejsze dni?
W Decatlonie widziałam, ale tak tylko zerknęłam.
Były z takiego materiału jak koszulki do biegnia, tylko milszego.
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no tyle to juz sie nasluchalam od kociarek i kociarzy :hahaha: ale poza tym to kochaja te swoje KOTY nad zycie i za kazde ichnie mrukniecie to by sie dali poćwiartowac :hejhej: tez tak masz cava?

juz rok temu myslelismy nad kotką,ale uznalam ze Mlody za mały i za głupi jeszcze.No i byl czas buntu jakiegos dziwnego,kłócilismy sie o wszystko i zwyczajnie nie zasluzył.Ale tak prosil ,tak tesknił,ze mnie złamał.Jest jedynakiem-niech ma :hej: umowa krotka i zwięzła:twój kot,ty o niego dbasz.Odkad sie dowiedzial ze mamuska pozwolila to szaleje.Kieszonkowe (no to za duzo powiedziane bo dostaje 2-5 zł) oddal na zwirek.teraz zbiera na kuwetke.No i ogólnie jest cały happy :hej: Juz nadał imie kotkowi którego na oczy nie widzial :PESTKA :taktak: oszalał ten mój szesciolatek :ble: On kocha zwierzeta,jest opiekunczy i naparwde ma serce i podejscie.Po tacie :hej: bo ja to raczej jestem obojetna.Ale on i K. zadbają o tego mruczka.jestem pewna.
Bedzie co ma byc.K powiedział :"Ty masz swoje bieganie,Maly niech ma kota :hej: ".No ok,w najgorszym przypadku usmaże sierściucha z cebulka na niedzielny obiad :hahaha:
Obrazek
Awatar użytkownika
polcia2000
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wilma pisze:A którego? Gratuluję! To zupełnie inna frajda z biegania z takim sprzętem
Wilma - forerunner 210 - jest super :taktak: Powiedziałam że jestem na diecie i żeby nie wyskoczył z czekoladkami i wziął sobie to do serca :taktak: A dokładnie wyglądało to tak: no mi szczena opadła :taktak: ale byłam happy :taktak:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cava pisze:
polcia2000 pisze:
W Decatlonie widziałam, ale tak tylko zerknęłam.
Były z takiego materiału jak koszulki do biegnia, tylko milszego.
eee, majtki to ja mam glownie z intimissimi, takie z microfibry, i moim zdaniem są wielofunkcyjne, że tak powiem :)
nie przyszłoby mi do glowy szukać jakiś specjalnych do biegania.
franklina pisze:umowa krotka i zwięzła:twój kot,ty o niego dbasz
hmmm. oczywiście 6-latek jest juz na tyle duzy, ze warto w nim ksztaltowac poczucie odpowiedzialnosci za inną istotę, ale mam nadzieję, że masz świadomość, że ta "umowa" może szybko wygasnąć? ;-) przypomniała mi się historia, jak moja szwagierka kupila swinkę morską swojej 3-latce. mala tak ją międliła i tak o nią "dbała", że dosłownie zagłaskała zwierzę na śmierć: mamusiu, świnka się nie rusza :echech:
polcia2000 pisze:Powiedziałam że jestem na diecie i żeby nie wyskoczył z czekoladkami i wziął sobie to do serca :taktak: A dokładnie wyglądało to tak: no mi szczena opadła :taktak: ale byłam happy :taktak:
o wow, facet z wyobraźnią, zazdroszczę (faceta, bo Garmina mam :)) tzn. faceta też mam, ale nie ma takich pomysłów.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja jestem bardzo przeciwna dawaniu zwierząt w prezencie a szczególnie dziecku, z zastrzeżeniem, że ma się nim opiekować. Jak myślisz, jak długo starczy mu zapału na sprzątanie kup, rozwleczonego po domu żwirku czy ściąganiu kłaków z kanapy? Bo kot to nie tylko maskotka do przytulania ale obowiązek dla całej rodziny. Co zrobisz jak synkowi się znudzi? Wyrzucisz zwierzaka z domu? A gwarantuję że za miesiąc, dwa, Ty będziesz tego kota oporzadzac.
Poza tym kot to wydatki - jedzenie, weterynarz, sterylizacja... W domu mogą być podrapane meble, zasikane kąty jak Ci się taki egzemplarz trafi, pobudki o 5 rano bo kot chce jeść albo się bawić, włażenie wszędzie, podkradanie jedzenia ze stołu itd.
Jak się chce mieć kota to trzeba to wszystko przyjąć do wiadomości z założeniem, że będzie to trwało najbliższych 15 lat. Więc bardzo dobrze przemyśl czy się potrafisz z tym pogodzić. Na dziecko liczyć nie radzę.
o
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w całej rozciągłości zgadzam sie z Wilmą. u mnie w domu zawsze były psy. najpierw w domu rodzinnym, bo wlasnie jako dziecko wierciłam rodzicom dziure w brzuchu, ze chce miec pieska - i doczekam sie, chyba mialam 8 czy 9 lat jak rodzice zgodzili sie na spanielkę, wlasnie z zastrzezeniem, że to moj pies i mam sie nim opiekowac. oczywiscie, mimo że bylam już "dużą dziewczynką", to róznie bywalo i wiadomo, że nie ja chodzilam z psem na spacer o poranku czy poznym wieczorem (ok, z kotem ten problem odpada). poza tym jestem przeciwna robieniu z dzieckiem takich uzgodnien, bo zwyczajnie to jest ponad mozliwosci dziecka (znaczy sie calosciowe wyobrazenie sobie tej sytuacji i ogarniecie tego i wziecie na siebie tej odpowiedzialnosci).
teraz tez mam psa, pies jest super, rasowy, zadbany i kochany, ale strasznie wymagajacy od samego poczatku: a to problemy z karmą, bo nie wszystko może jeść, a to z oczami, a to konieczność dlugich spacerów i "zajmowania" psa czymś, bo inaczej wariowala i znajdowala sobie rozne rozrywki w domu (czytaj: niszczyla rozne rzeczy). moglabym duzo napisac o naszych doswiadczeniach, ale to nie tematyka tego forum. w kazdym razie napisze tylko , ze jakies 2 lata suka temu zaczela nam dosc powaznie chorowac i wydalismy grube tysiace na jej leczenie (nadal jest ciagle na lekach). wyjazdy to klopot.
no nic Franklina, rozumiem, ze decyzja juz zapadla i trudno byloby sie z niej wycofac, wiec pewnie masz to dobrze przemyslane :)
Obrazek
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

absolutnie zgadzam sie z wami dziewczyny-macie milion% racji!!!!
I mam swiadomosc ze umowa z 6latkiem to umowa jak banka mydlana.Do kota sama musiałam dojrzeć.Bo ja generlanie nie jestem zwolenniczką.To nie była decyzja podjeta w ciagu 1dnia.To nie fanaberia i patent na prezent dla synka.Juz nawet AWARYJNIE umówiłam sie ze szwagierką która mieszka na wsi,kocha koty i psy ,że przygarnie kotka ...oczywiscie to jest OSTATECZNOŚĆ bo wiem ze kot to nie zabawka którą mozna oddać komukolwiek kiedy sie chce.
Mały miał juz chomika.Sprzątał mu klatkę,dawał jesc i pić ale to był chomik Roborovskiego,perszing,w zasadzie nie do ogarnięcia,siedział non-stop w klatce a Mały z nosem w tej klatce bo nie mógł nawet poglaskac chomika.

Ja -jako dziecko nigdy nie mialam potrzeby posiadania zadnego zwierzaka.A mój Młodziak odkad pamietam latał za zwierzaczkami,głownie u cioci skad wracał z placzem bo za krótko.

W skrócie: decyzja zapadła.jestem swiadoma :hej: i tego ze kot to nie maskotka i tego ze Mały moze uchylac sie od obowiązków :hejhej: rozmyślałam o kocie od roku!!!Nie od wczoraj ani nie od godziny.ROK.

Cenie wasze opinie ale skoro zapadła juz decyzja to prosze trzymajcie kciuki zeby było ok :taktak:
Obrazek
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to trzymam :) A skąd ten kotek będzie?
o
ODPOWIEDZ