Kanas78 - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
zu.zu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja pierdzielę! Czy te konowały gdzieś się rozmnażają przez pączkowanie?! :sss:

Jakby co to ja wreszcie dorwałam GENIALNEGO ortopedę, jakbyś Kanasku potrzebowała jeszcze (oby nie - mam nadzieję, że fizjo Ci skutecznie pomoże) lub ktokolwiek inny, to polecam dr Cezarego Wasilczyka. :taktak:

A na razie Kanasku uważaj na siebie - zdradliwy lodzik* wciąż czycha na chodnikach. :ojoj:

* z dźwiękiem + 50% śmieszniejsze. :oczko:
PKO
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To jest prywatna służba zdrowia. Ja też nie mogłem doprosić się USG. Gdybym dostał skierowanie moje męki skróciłyby się o miesiąc. Utwierdzam się w przekonaniu, że liczą się już tylko dwie sprawy: leczyć tak żeby nie zaszkodzić i zarobić dużo pieniążków. Czy ktoś jeszcze w tym kraju Leczy?
Ostatnio zmieniony 13 mar 2013, 11:23 przez wolf1971, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

eh, Kanas, rece i cycki opadaja... powodzenia dzisiaj u fizjo!
a tu ciekawy felieton Zakowskiego o tym dlaczego Polacy sa dla siebie okrutni http://www.polityka.pl/kraj/analizy/153 ... rutni.read
a w najnowszej Polityce kolejny tekst o tym dlaczego polska sluzba zdrowia nie dziala jak trzeba (nie ma jeszcze w necie pelnej wersji http://www.polityka.pl/spoleczenstwo/ar ... rzeba.read )
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mimik pisze:
No nic. Zaczynam mówić o bolącym biodrze, że dziś w nocy ból mnie obudził i nie mogłam spać. Pytał, czy było RTG biodra, mówię, że nie i że wypadałoby zrobić. Na co lekarz odpowiada, że NIE MOŻE mi dać skierowania na RTG! Że za tydzień, jak przyjdę do kontroli, to zobaczymy, jak będzie i wtedy mnie skieruje. A ja mówię, że się bardzo długo czeka na to zasrane RTG, czasem po 2-3 tygodnie. Lekarz na to: "niemożliwe!".
Więc w sumie olał to moje biodro!
Brak mi słów, napiszę tylko: ŻAL.
Nie kumam tej służby, takie halo jakby to był rezonans magnetyczny, o to tylko RTG :niewiem:
Zrób prywatnie, to nie jest na szczęście duży koszt.

EDIT. nie masz dyskopatii lędzwiowej? ten ból po nodze to nie rwa kulszowa? (bardziej z tyłu udo, zewnętrzna strona łydek..)
Mam mam :hej: wiesz.. miałam kiedyś rwę, ale ten ból biodra, co mam teraz, jest jakiś inny i nie boli udo z tyłu ani łydki na zewnątrz. W sumie to napiszę, a co tam-mam pakiet wykupiony w firmie Lux-Med, który opłaca mój pracodawca :uuusmiech:
Złożyłam wczoraj reklamację, że zostały postawione dwie różne diagnozy i że żaden z lekarzy nie chce wysłać ani na RTG ani na USG i na jutro zapisałam się do jeszcze innego orto.

zu.zu dzięki-padłam :hahaha:

I wgl dzięki wszystkim za wsparcie i dobre słowo///
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Awatar użytkownika
zu.zu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kanasku, jestem z Ciebie dumna, że złożyłaś tą reklamację! Ciekawe co z tym zrobią. Ja też mam takie wrażenia (i doświadczenia) jak Ty z Wolfikiem. Ja mam abonament w Medicoverze i zauważyłam, że w zeszłym roku przestali tam pracować wszyscy lekarze do których chodziłam. Wszyscy rzetelni i nieskąpiący pacjentowi czasu, uwagi oraz niezbędnych badań. Oczywiście do tych były gigantyczne kolejki a u innych gabinety zionęły pustką. Można odnieść wrażenie, że zmieniła się polityka firmy na "bardziej rentowną" i Ci lekarze, którzy nie chcieli się dostosować zostali zwolnieni albo sami odeszli nie chcąc pracować w takich warunkach. Oczywiście to jedynie moje domysły (gdyby to właśnie czytał jakiś Medicoverski prawnik :hejhej: ), ale taka masowa emigracja z jednoczesnym gwałtownym pogorszeniem standardów zastanawia. :tonieja:

Za to sprawdziłam, że dr Cezary Wasilczyk przyjmuje również w Lux-medzie. :spoczko:
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Też mam Lux-Med, a kiedyś byłam w Medicoverze. Jest różnie, Medicover był zdecydowanie fajniejszy niż LM. Teraz niektórzy lekarze są naprawdę słabi (przykładowo pani internistka, która stwierdziła, że po co mi RTG na kostkę, przecież tam nie jest nic złamane), a inni całkiem spoko. Zależy na kogo się trafi. :lalala:
Ale reklamacja powinna być, bo jak nie będzie feedbacku, to nie będzie poprawy ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kachita pisze:feedback
Moje ulubione słowo :bum: :hahaha:
Awatar użytkownika
zu.zu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No wreszcie jakieś dobre wieści! :uuusmiech: Skąd tego fizjo wytrzasnęłaś? Tak przypadkiem na takiego sensownego trafiłaś? :orany:
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No, super, że wreszcie trafiłaś do kogoś konkretnego, kto nie robi Ci łaski, że bierze od Ciebie kasę ;) To teraz już z górki będzie, dojdziecie do tego, co to za cholerstwo i będzie można w końcu coś konstruktywnego zrobić. Super! :taktak:
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zu.zu pisze:No wreszcie jakieś dobre wieści! :uuusmiech: Skąd tego fizjo wytrzasnęłaś? Tak przypadkiem na takiego sensownego trafiłaś? :orany:
A tak guglałam sobie w necie w pracy i jak zadzwoniłam do 1, to od razy za 1 wizytę zawołał stówę. Wyguglałam innego, a potem się okazało, że od koleżanki z pracy ktoś z rodziny też do niego chodził i sobie chwalił, więc zaryzykowałam.
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nareszcie dobre wiesci od Wolf teamu. No to teraz tylko porzadna diagnoza i naprawa. Trzymam kciuki zeby teraz juz z gorki bylo!
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zuch dziewczyna, że wywalczyła swoje :)
Dlatego właśnie omijam lekarzy jak tylko się da, bo jak mam iść się prosić, o coś co mi się należy, to mnie trafia i wolę nie iść w ogóle. Błędne koło, bo na tym lekarz korzysta, a nie traci :zero:
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajnie, że jesteś w dobrych rękach wreszcie.
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ponad 24 kilosy w takim tempie?! :szok: Po takiej przerwie?! :szok: :szok: Łojezu... Szacun. Chyba nie pobiegniemy razem maratonu, bo Cię po prostu nie dogonię ;)

Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zuch dziewczyna! Charakterna do tego! :taktak: Lajkujem ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ