Waga OPTYMALNA dla biegacza to maks 22. Pewnie jednak bardziej w kierunku 18Samuel-- pisze:Jak to "BMI=22 to takie maksimum dla biegacza"Czy biegacz musi koniecznie wyglądać jak patyczek?

Z tego art. to wziąłem : http://www.bieganie.pl/index.php?cat=27&show=1&id=111 ... ale czytałem wagę startowa i tam też mówią raczej o niskich wagach. I tak niestety jest ... weź takiego małego ... z tego co pamiętam 195/75 - czyli bmi poniżej 20 ... no i wyniki są (poniżej 18 na 5km ... wow) !!! Gratulacje dla małego przy okazji

Mi zależy na wynikach w bieganiu .. na klacie i bicepsach znacznie mniej. Ale każdy ma prawo mieć swoje priorytety.
Ale pewnie wystarczy BF = 10-15% nie musi być 25%. Nie wiem co tam w jakiej kolejności się traci podczas samego biegu, ale wiem że w dłuższym czasie biegając i co nieco ćwicząc traci się tłuszcz a zyskuje mięśnie. I to jest ważne i cieszy.piotrek90 pisze:Może się to niektóry wydać dziwne, ale tkanka tłuszczowa jest jednak do czegoś potrzebna![]()
Co to tracenia wagi podczas biegu to: w 1 kolejności woda, w 2 mięśnie, a dopiero później tkanka tłuszczowa ulega redukcji.