Grupa na 2:00 czyli siła, moc i radość!:)

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Krasus

Nieprzeczytany post

Jako Zając nr 2 witam wszystkich pasażerów autobusu!

Przepraszam, że się tak długo nie ujawniałem/odzywałem, ale w ogóle nie zaglądałem na forum, jakoś zapominałem;)

O linki holownicze się nie martwcie, będzie za nie robił krzyk Marcinów, zrobimy taki power, że nikt nie odpadnie przez całe 21,1!
PKO
Awatar użytkownika
powazny
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:11
Życiówka w maratonie: 3:45:01
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Krasus pisze: Przepraszam, że się tak długo nie ujawniałem/odzywałem, ale w ogóle nie zaglądałem na forum, jakoś zapominałem;)
!
o półmaratonie nie zapomnij! :ble:
BIEGANIE TO MÓJ ŻYWIOŁ ::: www.marcinkargol.pl ::: Don't stop me now!
Krasus

Nieprzeczytany post

Obiecuję!
Mam wpisane do kalendarza:)
Gwidon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48.37
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czołem!!!
A ja myślałem, że też zabiorę się z Waszym autobusem... Dziesięć tygodni fajnego, poukładanego treningu i od czterech tygodni zapalenie zatok + antybiotyk od dwóch... Patrzę na plan treningowy i płakać się chce... Zwłaszcza, że miał to być powrót po ponad dwóch latach po kontuzji achillesów... Jak myślicie będzie coś z tego? Jeszcze trochę czasu zostało...
Awatar użytkownika
powazny
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gwidon pisze:Czołem!!!
A ja myślałem, że też zabiorę się z Waszym autobusem... Dziesięć tygodni fajnego, poukładanego treningu i od czterech tygodni zapalenie zatok + antybiotyk od dwóch... Patrzę na plan treningowy i płakać się chce... Zwłaszcza, że miał to być powrót po ponad dwóch latach po kontuzji achillesów... Jak myślicie będzie coś z tego? Jeszcze trochę czasu zostało...
Ty wiesz najlepiej czy będzie coś z tego.
Jeśli tempo 5:40/km nie jest dla Ciebie straszne i jeżeli potrafisz je utrzymać teraz przez 15 kilometrów, to za dwa i pół tygodnia może Ci się udać utrzymać je przez 21 - głowa i adrenalina robią swoje :oczko:

A jeśli nie, to trzeba mierzyć siły nad zamiary - lepiej pobiec wolniej i ukończyć w dobrym zdrowiu i satysfakcją na mecie, niż przymierzyć za wysoko i umierać na trasie.
Awatar użytkownika
malvina-pe.pl
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:46:40
Życiówka w maratonie: 03:55:47
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ma ktoś przepis, jak zrobić półmaraton w mniej niż 1h50'? Na 12 km zwykle potrzebuję godziny, więc teoretycznie powinnam dać radę, ale np. ostatnio 20,5 km zrobiłam w 1h49', więc złamanie 1h50' przestaje być już tak oczywiste :/
Awatar użytkownika
powazny
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

malvina-pe.pl pisze:A ma ktoś przepis, jak zrobić półmaraton w mniej niż 1h50'? Na 12 km zwykle potrzebuję godziny, więc teoretycznie powinnam dać radę, ale np. ostatnio 20,5 km zrobiłam w 1h49', więc złamanie 1h50' przestaje być już tak oczywiste :/
a ten ostatni bieg to był na maksa, czy tak po prostu treningowo?
bo wiesz ja półmaraton mogę pobiec w 1:30 ale na treningach robię to w 2h ;)
Awatar użytkownika
malvina-pe.pl
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:46:40
Życiówka w maratonie: 03:55:47
Kontakt:

Nieprzeczytany post

powazny pisze:
malvina-pe.pl pisze:A ma ktoś przepis, jak zrobić półmaraton w mniej niż 1h50'? Na 12 km zwykle potrzebuję godziny, więc teoretycznie powinnam dać radę, ale np. ostatnio 20,5 km zrobiłam w 1h49', więc złamanie 1h50' przestaje być już tak oczywiste :/
a ten ostatni bieg to był na maksa, czy tak po prostu treningowo?
bo wiesz ja półmaraton mogę pobiec w 1:30 ale na treningach robię to w 2h ;)

No ja właśnie liczę na to, że dostanę powera na półmaratonie :) Wiadomo, jak jest, człowiek zaczyna wyprzedzać, endorfinki strzelają do głowy... Ale oczywiście wszystko w granicach rozsądku, żeby nie odpaść na 18 kilometrze, kulejąc, płacząc i błagając o wodę ;)

A ten ostatni trening zaczęłam dosyć wolno, ale potem już starałam się "dociskać". No zobaczymy, jak mi to wyjdzie :D
Olalala
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:53:00
Życiówka w maratonie: 4:12:10

Nieprzeczytany post

Cześć :)
słyszałam gdzieś, że grupę na 2h prowadzą 3 "zające". Czy każdy z nich będzie miał inny pomysł na ten bieg, czy lecimy wszyscy zwartą grupą?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
powazny
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Olalala pisze:Cześć :)
słyszałam gdzieś, że grupę na 2h prowadzą 3 "zające". Czy każdy z nich będzie miał inny pomysł na ten bieg, czy lecimy wszyscy zwartą grupą?
Pozdrawiam
Pomysł na bieg jest mojego autorstwa, jako że mam największe doświadczenie w tej ekipie :oczko:

Podział jest taki: ja prowadzę towarzystwo, pilnuję tempa i krzyczę głośno czy jest siła, moc i radość, a pozostałe dwa zające, czyli drugi Marcin i Michał, krążą w grupie, poklepują Was po zadkach, zbierają maruderów i pilnują, żeby towarzystwo się nie ślimaczyło po drodze gdzieś :)
pawson
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 50'31''

Nieprzeczytany post

- jak domyślam się procentowo największy udział ( uczestników ,liczbowo ) ma ta nasza grupa na dwa zero - czy też jednak dalsza czasowo grupa ?

- tu chyba trafią wszyscy lekko zarumienieni/zaawansowani amatorzy ?

- do zooo !

pawson
______
pawson

Obrazek
Awatar użytkownika
powazny
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pawson pisze:- jak domyślam się procentowo największy udział ( uczestników ,liczbowo ) ma ta nasza grupa na dwa zero - czy też jednak dalsza czasowo grupa ?

- tu chyba trafią wszyscy lekko zarumienieni/zaawansowani amatorzy ?

- do zooo !

pawson
rok temu grupa na 2:00 do pewnego momentu była zdecydowanie najliczniejsza - na podbiegu na Agrykoli widziałem za sobą wieeeele setek ludzi :)

a piszę że "do pewnego momentu", bo kiedy wspięliśmy się na Most Poniatowskiego, towarzystwo dostało rozkaz ucieczki do przodu ;)
i tak samo będzie w tym roku :ble:
Klimer
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Czołem!

I ja do Was dolączę. Wczoraj na długim wybieganiu zrobiłem półmaraton w 2:00:08, więc pewny juz jestem że z Wami pobiegnę. Ktoś tutaj napisał, że może warto początek pobiec trochę szybciej, żeby potem pod Belweder dać radę i w pełni się z tym zgadzam. Wczoraj na 16. km. zrobiłem podbieg w tamtym miejscu i nie dość że mocno oberwałem z tempem na tym kilometrów, to jeszcze odbiło mi się na całym następnym!

Do zobaczenia na starcie!
bartosz_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Klimer pisze:Ktoś tutaj napisał, że może warto początek pobiec trochę szybciej, żeby potem pod Belweder dać radę i w pełni się z tym zgadzam.
Dlaczego szybszy bieg na początku ma pomóc w daniu radę pod Belweder? Zwykle doradza się zaczynanie wolniej, większość osób zwykle zaczyna za szybko z tego co wiem i stąd tyle osób spacerujących na ostatnich km.
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jednak zdecydowałem się wskoczyć do busa. Do zobaczenia na starcie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ