Komentarz do artykułu Kto wystartuje w Przełajowych Mistrzostwach Świata?

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
ojciec
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

"Jak informują organizatorzy słoneczna pogoda, a także wiatr spowodowały, że w zdecydowanej większości rozpuścił się śnieg zalegający na trasie."

Taa, wyjrzyjcie przez okno, u mnie leży śnieg. Oby tylko był lekki mróz, bo jak nie, to się wielka ciapa zrobi.
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

ojciec pisze:"Jak informują organizatorzy słoneczna pogoda, a także wiatr spowodowały, że w zdecydowanej większości rozpuścił się śnieg zalegający na trasie."

Taa, wyjrzyjcie przez okno, u mnie leży śnieg. Oby tylko był lekki mróz, bo jak nie, to się wielka ciapa zrobi.
W Toruniu nie ma śladu śniegu, a jak wiadomo Bydgoszcz leży tuż pod Toruniem ;), więc nie powinno być najgorzej
Krzysiek
Awatar użytkownika
puella
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Wyniki LIVE http://www.domtel-sport.pl/wyniki/?bieg=%203&co=4

Angelika Cichocka zwyciężyła na 4 km. 5 sekund za nią uplasowała się Sylwia Ejdys.

Na 4 km wśród seniorów wygrał Krzysztof Żebrowski.

Na 6km juniorek wyraźnie zwyciężyła Sofia Ennaoui.
Aleksandra Szmigiel

BLONDYNKA JEDZIE DO KENII
biegacz123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi z tym wytypowaniem przez zacne grono trenerskie Natalii Wiery do mistrzostw świata?
To jakaś kpina. Po chorobę było komuś się męczyć na 6 km (bieg promujący do mistrzostw świata) jak ktoś sobie wymyślił interpretację , że weźmie kogoś z 2km?- żenada - ludzie bądźcie poważni i nie zabijajcie tego już i tak marnego sportu jaki mamy.
To jest właśnie cały polski sport. Liczą się tylko układy i układziki. Napisać regulamin tak by dało się coś zawsze przekręcić.
Życzę powodzenia Natalii - mam nadzieję że nie przybiegnie ostatnia.
Pani Aleksandro ! prośba do pani - może pani uda się to wyjaśnić chociaż sami wiemy co było w sprawie „Uroki trenowania w kadrze”.
Awatar użytkownika
Norman_PL
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

w krótkich spodenkach zwariowali mogli sobie pobiec w getrach :hej:
Siema! Kliknij **Lubię To** Na FanPage http://www.facebook.com/portal.Bieganie
ojciec
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:10

Nieprzeczytany post

Norman_PL pisze:w krótkich spodenkach zwariowali mogli sobie pobiec w getrach :hej:
W biegu było ciepło ;)

Ktoś się orientuje, ile trasa miała dokładnie metrów? Była ciężka i takie wyniki np. u panów na 12km wydają się niemożliwe.
Awatar użytkownika
puella
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

biegacz123 pisze:Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi z tym wytypowaniem przez zacne grono trenerskie Natalii Wiery do mistrzostw świata?
To jakaś kpina. Po chorobę było komuś się męczyć na 6 km (bieg promujący do mistrzostw świata) jak ktoś sobie wymyślił interpretację , że weźmie kogoś z 2km?- żenada - ludzie bądźcie poważni i nie zabijajcie tego już i tak marnego sportu jaki mamy.
To jest właśnie cały polski sport. Liczą się tylko układy i układziki. Napisać regulamin tak by dało się coś zawsze przekręcić.
Życzę powodzenia Natalii - mam nadzieję że nie przybiegnie ostatnia.
Pani Aleksandro ! prośba do pani - może pani uda się to wyjaśnić chociaż sami wiemy co było w sprawie „Uroki trenowania w kadrze”.
:ble: Jak tylko pojawią się oficjalne nominacje do składu MŚ w przełajach, to oczywiście możecie liczyć na moje pióro :)
Aleksandra Szmigiel

BLONDYNKA JEDZIE DO KENII
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

z kategorii śmieszne czy smutne:
kilka minut do oficjalnego rozpczęciea mistrzostw, organizatorzy zapraszają wszystkich kibiców w rejon dekoracji, tyle że kibiców żadnych nie ma... jest jeszcze chwila, ale pojawia się dylemat, które to są mistrzstwa (w senisie jaki numer tej imprezy)... nic, że stał tam główny organizator, stał prezez pzla i jeszcze pare innych szych... nikt nie wie, akurat wiedziałem, ale co sie będę odzywał jak nikt nie pyta, wysłali jednego spośród siebie i wrócił z informacją i można było rozpoczą 85 MP w biegach przełajowych... uf, udało się
Krzysiek
Piotr Łobodziński
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

maratonypolskie.pl podają do oficjalnej wiadomości, że Błażej Brzeziński rezygnuje z MŚ. Ciekawe kogo wytypują tenerzy, powinien być to w mojej opini 6 zawodnik na mecie czyli Jakub Nowak.
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piotr Łobodziński pisze:maratonypolskie.pl podają do oficjalnej wiadomości, że Błażej Brzeziński rezygnuje z MŚ. Ciekawe kogo wytypują tenerzy, powinien być to w mojej opini 6 zawodnik na mecie czyli Jakub Nowak.
nieoficjalnie - Gardzielewski też rezygnuje z MŚ
Krzysiek
Awatar użytkownika
hugra
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:40 Bieg Niepodleś
Życiówka w maratonie: 4:07:51

Nieprzeczytany post

Takie czasy na 12 km panów?Chyba coś nie tak z tym pomiarem? :niewiem:
5km--19:56, 10km--43:40 , 21.097km--1:40:36 ,42.195km--4:07:51
Klimek
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jesli chodzi o kwalifikacje do MS to zasady sa takie ze awansuje pierwsza 5 i 6 zawodnik jest wybierany przez trenera kadry.nie dziwcie sie ze Wiera moze byc ta 6 zawodniczka jesli jest ona zaraz po Sofii najlepsza aktualnie juniorka w kreju w biegach srednich lub dlugich. Jest znana zawodniczka dla PZLA i to normalne ze moga ja wziac a na kogos kto zajal 6 miejsce.Akurat o jej start bym sie nie bal. A jesli chodzi o Brzezinskiego to nie mowil gdzies ze dla niego to jeden z wazniejszych startow w sezonie te MS?
http://www.juveniaglzy.pl.tl Zapraszam na stronę klubową

JuVeniaA!!!
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Klimek pisze:Jesli chodzi o kwalifikacje do MS to zasady sa takie ze awansuje pierwsza 5 i 6 zawodnik jest wybierany przez trenera kadry.nie dziwcie sie ze Wiera moze byc ta 6 zawodniczka jesli jest ona zaraz po Sofii najlepsza aktualnie juniorka w kreju w biegach srednich lub dlugich. Jest znana zawodniczka dla PZLA i to normalne ze moga ja wziac a na kogos kto zajal 6 miejsce.Akurat o jej start bym sie nie bal. A jesli chodzi o Brzezinskiego to nie mowil gdzies ze dla niego to jeden z wazniejszych startow w sezonie te MS?
Słyszałem nie od samego Błażeja, ale od nazwijmy to "źródeł zbliżonych". Wziął kredyt żeby pojechać do Kenii i musi teraz zarobić kasę, a na mś nie zarobi... i z Gardzielewskim chyba krótko po mś mają jakąś imprezę wojskową i im termin nie pasuje
Krzysiek
Piotr Łobodziński
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Na stronie MŚ podali jednak skład trenera Jacka Kostrzeby z Błażejem i Arkiem http://wxc2013.bydgoszcz.pl/?p=158&artid=127
Z tym najważniejszym startem w sezonie to raczej bym się nie zgodził (raczej to Orlen Maraton w Warszawie), chociaż kto wie jak tam mają dogadane z pzla i co za takie 50 miejsce na MŚ dostaną.
Trasa 12km na pewno nie miała, a pętla była krótsza ot tej podanej na stronie MŚ http://wxc2013.bydgoszcz.pl/images/tra.jpg
ODPOWIEDZ