No tak, widziałem nie tyle startówki, co new balance jakieś minimusy, to tam podeszwa twardsza i ze 2 mm miała
Nie skusiłem się jednak, to ma być but treningowo-startowy
Choć u mnie startów póki co nie widać, to jakiś cel przydało by się określić (realny). Może pokonanie 5 lub 10km w danym czasie na teście? Tylko sam nie wiem czy np. 24' na 5km w danej chwili jest w zasięgu
Narazie boli mnie noga jak oprę ciężar ciała na zewnętrznej stronie stopy. Jak chodzę też, albo mięsień przeciążony, albo coś naciągnąłem. Stopa po 2 tyg. w końcu na dobre boleć przestała, to coś innego musiało się przyplątać heh. Zastanawiam się nad zrobieniem 1-2 tyg. z 40-60% objętości. Co by się wszystko zaleczyło.
Ze wstępnych oględzin wynika, że winowajcą jest mocno naciągnięty mięsień strzałkowy krótki. Powody mogą być dwa. Jeden ostatnio mocno nogę 2 razy wykrzywiłem w kostce podczas biegania, ale raczej nie o to chodzi, bo byłem dobrze rozgrzany i nawet nic nie bolało.
Dwa - jak mnie stopa nawalała w robocie, to "kulałem" jakiś czas, ten nienaturalny sposób stawiania obu stóp mógł przeciążyć mięsień, bo przecież tak nie chodzę na co dzień
A chodzę dużo.
Nic to, trzeba sobie dać na wstrzymanie i odpocząć.