Wapel - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:37
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wapel pisze:
Gife pisze:Asia zamilkła, a Ty aktywność forową prowadzisz. Potem znów się zamienicie :hahaha:
jeśli chodzi o sumienność to chyba mam większe predyspozycje niż Asia do tego typu rzeczy :) więc taki scenariusz jest mało prawdopodobny dopóki bieganie będzie dla mnie przyjemnością :)

P.S. Przekazuję pozdrowienia od Asi ;)
Ja wolę biegać niż pisać o bieganiu :hej: :oczko:
Endo

10km: Życiowa Dycha - Krynica 7.09.2013 45:37
21km: Półmaraton Silesia 12.05.2013 1:47:35
PKO
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Brawo! Życiówka w takich warunkach - najwyraźniej idziesz z treningiem w dobrą, bardzo dobrą stronę :)
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

Wow.... i znowu życiówka. Jak Ty to robisz? :)
Gratuluję.
Obrazek
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

I to na takim luzie.....na następnym wspólnym starcie już zacznę sie nerwowo oglądać do tyłu ...gratki :taktak:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53:45

Nieprzeczytany post

acer pisze:Wow.... i znowu życiówka. Jak Ty to robisz? :)
Gratuluję.
Myślę, że po pierwsze trening, a po drugie odblokowana głowa ;)
mar_jas pisze:I to na takim luzie.....na następnym wspólnym starcie już zacznę sie nerwowo oglądać do tyłu ...gratki :taktak:
stanowczo dementuję pogłoskę, że ostatni czas był zrobiony na luzie :ojnie: nerwowe oglądanie do tyłu na razie Ci jednak nie grozi ;) na razie... :bum:
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To tempo musisz regulować i sprawdzać co 100m..zobacz sobie u mnie w temacie masz rozpiskę...po to się to biega na stadionie żeby było równo...przy okazji organizm ma się "uczyć" tego tempa....
I wywal telefon z takich treningów...bo to dodatkowy utrudniajacy balast :ble:

A poza tym jak na poczatek to wyszło nie najgorzej ... widać u Ciebie spory zapas możliwości :usmiech:

Komentarze
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wapel pisze:....Chyba że czasem jeszcze wplotę podbiegi w treningi choć nie wiem czy to będzie prawidłowe postępowanie i czy nie zaszkodzi lub nie zaburzy treningów? I przede wszystkim czy coś to da? Może ktoś mądrzejszy wyjaśni moje wątpliwości?[/b].....
Mam podobne wątpliwości co Ty, dodam jeszcze ćwiczenia siłowe ....czy robić je cały rok? czy przed startami odpuścić sobie?

No i bardzo zazdroszczę Ci stadionu ja do najbliższego mam ....30 km :ech:
Obrazek
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:To tempo musisz regulować i sprawdzać co 100m..zobacz sobie u mnie w temacie masz rozpiskę...po to się to biega na stadionie żeby było równo...przy okazji organizm ma się "uczyć" tego tempa....
I wywal telefon z takich treningów...bo to dodatkowy utrudniajacy balast :ble:

A poza tym jak na poczatek to wyszło nie najgorzej ... widać u Ciebie spory zapas możliwości :usmiech:
telefon to tu akurat najmniej moim zdaniem przeszkadza :P gorzej z tym sprawdzaniem tempa co 100m - jak tak biegnę w tym tempie to ciężko mi patrzeć na zegarek - chyba, że kupie nowy z większymi cyferkami bo tych moich to prawie nie widać :D
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oj niedobrze :echech:
Miałem Ci zagarek pozyczyć swój na interwały, czasem też się chciałem wbrać..a tu ......
U mnie tez chyba będzie dłuższa przerwa, plany bedzie trzeba odłożyć na jesień co najmniej .... :wrrwrr:

Komentarze
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Życzę optymistycznego wariantu powrotu do biegania....jak nadciągnąłeś sobie mięśnie jakiś nagły zryw? czy ot tak po prostu w czasie biegu?
Obrazek
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:Oj niedobrze :echech:
Miałem Ci zagarek pozyczyć swój na interwały, czasem też się chciałem wbrać..a tu ......
U mnie tez chyba będzie dłuższa przerwa, plany bedzie trzeba odłożyć na jesień co najmniej .... :wrrwrr:
zegarek pożycz - jak go będę miał to może szybciej wrócę do zdrowia :spoczko: w sobotę będzie kolejny test - mam nadzieję, że będzie już dobrze...
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

acer pisze:Życzę optymistycznego wariantu powrotu do biegania....jak nadciągnąłeś sobie mięśnie jakiś nagły zryw? czy ot tak po prostu w czasie biegu?
W czasie biegu nic nie czułem, po bieganiu w zasadzie też... fakt, że zbyt szybko robiłem akcenty na BBL ale nic nie zapowiadało takich następstw... Żona wypowiedziała swoją teorię, do której coraz bardziej się skłaniam - po bieganiu miałem lekko naderwane mięśnie, a potem w domu zrobiłem mocne rozciąganie i jeszcze bardziej je sobie naderwałem... Nie wiem czy to możliwe, ale jak inaczej wytłumaczyć fakt, że te bóle pojawiły się po wielu godzinach od biegania :niewiem:
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:37

Nieprzeczytany post

Może jednak spędzimy weekend na rowerkach?! :hej:
Endo

10km: Życiowa Dycha - Krynica 7.09.2013 45:37
21km: Półmaraton Silesia 12.05.2013 1:47:35
Awatar użytkownika
Lukas75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:55

Nieprzeczytany post

Paweł ja mogę polecić stoper Kalenji z Decathlonu. Lekki praktycznie go nie czujesz do tego ma 50 lapów można na nim robić 2 treningi równocześnie ale tego nie testowałem. A co też bardzo ważne sekundy są na 3/4 ekranu co przy szybkim tempie na stadionie jest super.

Jak na stoper może nie jest najtańszy ale chyba wart swojej ceny: http://www.decathlon.pl/zegarek-ontrain ... 81500.html

Sprawdza się też na basenie ale nie można naciskać przycisków pod wodą.
"Świat łamie każdegoi potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania" Ernest Hemingway
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lukas75 pisze:Paweł ja mogę polecić stoper Kalenji z Decathlonu. Lekki praktycznie go nie czujesz do tego ma 50 lapów można na nim robić 2 treningi równocześnie ale tego nie testowałem. A co też bardzo ważne sekundy są na 3/4 ekranu co przy szybkim tempie na stadionie jest super.

Jak na stoper może nie jest najtańszy ale chyba wart swojej ceny: http://www.decathlon.pl/zegarek-ontrain ... 81500.html

Sprawdza się też na basenie ale nie można naciskać przycisków pod wodą.
dzisiaj spróbuję ze stoperem od Asi ;) mam nadzieję, że będzie OK :) Dzisiaj potrzebna mi motywacja do treningu jak nigdy... :/ Okropnie zmęczony się ostatnio czuję, a dzisiaj w planach 5x5min po 4'20''... Zaraz się będę zbierać, ale najpierw idę poszukać choć trochę chęci... ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ