concordia- komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Gryzzelda
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Pozwolę sobie uprzedzić - ZB czyli Zabawa Biegowa ;) Takie sobie Piotrek Książkiewicz w swoim planie dziwne okreslenie wymyślił ;)
nie wiem co jest dziwiniejsze, zabawa biegowa czy fartlek? ja juz wole zabawe beigowa :oczko:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1h 3min

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:ze mnie taki planer jak z koziej dupy trąbka ;)
pomogłeś mi opracować strategię na pierwsze zawody, to się chwali, o tym sie pamięta :bum:
Inna sprawa, że jej nie wdrożyłam w życie, bo nie miałam jak-brak zegarka i oznaczeń dystansu, ale teraz już mam, więc z chęcią się dostosuję do wskazówek na półmaraton :bum:
Gryzzelda pisze:
Piechu pisze:Pozwolę sobie uprzedzić - ZB czyli Zabawa Biegowa ;) Takie sobie Piotrek Książkiewicz w swoim planie dziwne okreslenie wymyślił ;)
nie wiem co jest dziwiniejsze, zabawa biegowa czy fartlek? ja juz wole zabawe beigowa :oczko:
fartlek zarówno brzmi gorzej, jak i jest cięższy do wykonania :oczko: Przynajmniej dla mnie :spoko:

Paweł widzę, że mój prywatny doradca już Ci wszystko wyjaśnił :spoko:
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Concordia, taki dzisiaj dzień, się nie łam! Słońca brak potrafi skutecznie odebrać chęć do życia! Półmaratonu nie ma się co bać, jestem pewna, że doskonale dasz sobie radę! A wtedy będziesz mogła sobie zaśpiewać... ;)
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aniu na szczęście do załamki jeszcze mi daleko :oczko: Ale czasami musze ponarzekać, i tak wychodzi że wy musicie słuchać tych moich smętów :taktak:
Jutro będzie lepiej, mam nadzieję.
A co do półmaratonu, to te górki mnie przerażają po prostu :usmiech:
Właśnie zjadłam bułkę i 4 tosty z żóltym serem i sosem czosnkowym i mi lepiej :spoko:
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

concordia pisze:Właśnie zjadłam bułkę i 4 tosty z żóltym serem i sosem czosnkowym i mi lepiej :spoko:
O, to widzę, że oprócz biegania mamy jeszcze coś wspólnego :taktak: :hahaha:
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Pati, dasz radę. Powiem Ci to samo, co radzili mi Monia i Krzychu - nie myśl o tym biegu ;)
Przyjdzie wiosna, kupisz wygodne, lekkie startówki, będzie dobrze!
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

słońce już niedługo :) ; jak chcesz sprawdzić jak wygląda cała trasa - zamiast auta wsiądź sobie na rower :) będziesz bardziej zadowolona
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

concordia pisze:pomogłeś mi opracować strategię na pierwsze zawody, to się chwali, o tym sie pamięta :bum:
Inna sprawa, że jej nie wdrożyłam w życie, bo nie miałam jak-brak zegarka i oznaczeń dystansu, ale teraz już mam, więc z chęcią się dostosuję do wskazówek na półmaraton :bum:
przy okazji namąciłem i namieszałem w obliczeniach... zresztą jak już wspomniałaś, koniec końców i tak nie skorzystałaś :hej:
drugi raz już sobie języka i palców strzępić nie będę :sss:
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aniad1312 pisze:
concordia pisze:Właśnie zjadłam bułkę i 4 tosty z żóltym serem i sosem czosnkowym i mi lepiej :spoko:
O, to widzę, że oprócz biegania mamy jeszcze coś wspólnego :taktak: :hahaha:
no ja jem przynajmniej za dwojga :bum: A później narzekam, że waga rośnie :spoko:
grim80 pisze:Pati, dasz radę. Powiem Ci to samo, co radzili mi Monia i Krzychu - nie myśl o tym biegu ;)
Przyjdzie wiosna, kupisz wygodne, lekkie startówki, będzie dobrze!
no chyba tak trzeba zrobić- nie przejmować się i robić to co trzeba :usmiech:
Piechu pisze:przy okazji namąciłem i namieszałem w obliczeniach... zresztą jak już wspomniałaś, koniec końców i tak nie skorzystałaś :hej:
drugi raz już sobie języka i palców strzępić nie będę :sss:
i tak się do Ciebie ładnie uśmiechnę :bum:

rubin chyba przesłałaś mi kilka promyków, bo dziś od rana było cudnie, słonecznie! Jak wracałam z Bydgoszczy to aż po oczach dawało, musiałam roletkę w pociągu zasłonić :spoko:
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

normalnie już miałam dzwonić do Ciebie, czy Cię aby nikt nie porwał :)
jak tam w pracy:)
ja też mam dzisiaj dodatkowy dzień wolny - naciągnęłam sobie to i owo i odpoczywam, ale na jutro mam już zgodę fizjoterapeuty na bieganie :)
trzym się ciepło :)
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wiesz, wróciłam o 16.30 do Zg, ale musiałam do Plusa po telefon pojechać, na zakupy i w końcu o 19 na chacie byłam.
Wczoraj od 5 do północy na nogach, dziś od 8, i lecę zaraz spac, bo jutro tak naprawdę pierwszy pełny dzień w pracy. Chcę zacząć o 10, więc szacuję że do 18 mi zleci, ale jak skończę szybciej to będzie miłe zaskoczenie :usmiech:
Byłam w piatek ale tylko 2,5h; szybko sie uwinęłam, jak dla mnie bomba. Wczoraj dostałam takie śmieszne urządzonko do wprowadzania trasówek i innych pierdół, zobaczymy jak mi jutro pójdzie obsługa :hahaha: Znając mnie, coś namieszam :spoko:
Właśnie czytałam że coś Ci się stało już prawie przy końcu treningu, mam nadzieje że duża poprawa jest? I co to za cholerstwo Cię dopadło? Jak wrócę jutro z pracy to wejdę i już na spokojnie ponadrabiam wszystkie braki :oczko:
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Patrycja, glebłam po prostu z takiego nasypu przy budowanej obwodnicy, ślisko było i pojechałam w dół po lodzie naciągając sobie przy okazji co-nieco; już jest lepiej :)
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na to biodro to rób sobie ćwiczenia - odwodzenie nogi w tył, w bok, kręcenie kółek wyprostowaną nogą, kręcenie kółek podudziem (tu już trzeba zgiąć kolano ;) ). Na początku mojego biegania też mnie biodra bolały (tak głęboko w środku szynki), porobiłam tych ćwiczeń, kręciłam nogami w ramach rozgrzewki przed biegiem, dzięki czemu jakoś mi się te stawy naoliwiły i teraz nie mam z nimi żadnych problemów :taktak:
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kachita pisze:Na to biodro to rób sobie ćwiczenia - odwodzenie nogi w tył, w bok, kręcenie kółek wyprostowaną nogą, kręcenie kółek podudziem (tu już trzeba zgiąć kolano ;) ). Na początku mojego biegania też mnie biodra bolały (tak głęboko w środku szynki), porobiłam tych ćwiczeń, kręciłam nogami w ramach rozgrzewki przed biegiem, dzięki czemu jakoś mi się te stawy naoliwiły i teraz nie mam z nimi żadnych problemów :taktak:
potwierdzam :)
Kachitka kiedyś /jesienią?/ mi je poleciła i męczyłam to kilka tygodni; trzeba wzmacniać mięśnie wokół miednicy - bo słabe to podobno b. częsty powód różnych innych okołobiegowych problemów; w styczniu jak byłam u fizjoterapeuty - też potwierdził :)
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziewczyny, dzięki Wam, macie rację- to kwestia odpowiedniego rozciągania; już ostatnio przed longiem przyłożyłam większą wagę do rozgrzania bioder i po biegu tak samo i czułam bardzo dużą różnicę.
Teraz choruję trochę, ale w sumie gorączki już nie mam, chyba wskoczę na żwawą 7 na bieżnię to popróbuję dodatkowo te ćwiczenia co Kasia podałaś, myślę że zdadzą egzamin celująco :usmiech:
ODPOWIEDZ