bieganie a suplementy
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam.Jestem nowy na forum.Mam poytanie dotyczace suplementacji pomocnej w bieganiu.Mam 43 lata biegam co drugi dzien 10-12km z tempem 5min20sek kazdy km.Chcialem przygotowac sie do maratonu i wydaje mi sie ze suplementy beda mi pomocne.Prosze o wszkazowki jakie i jak brac.Z gory dziekuje
-
- Wyga
Jak wyżej, bcaa najlepsze przed i po biegu. Myśląc o bieganiu długodystansowym należy dołożyć jakieś kompleksy witamin,węglowodany w postaci łatwoprzyswajalnych suplementów, polecam tez innego rodzaju aminokwasy lub boostery NO. Oczywiście na poziomie zawodowym można wprowadzić też supl. ziołowe.
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
- przemik88
- Wyga
Czy macie jakieś swoje "ulubione" bcaa ? Jest tego obecnie dość dużo na rynku, czym kierować się podczas zakupów? Jestem "zielony" w tym temacie, dlatego proszę o wyrozumiałość.
Veni, Vidi, Vici
-
- Dyskutant
Obecnie, najlepsze BCAA dostępne na rynku to USP Labs - Modern BCAA
-
- Wyga
Przeważnie w tych lepszych BCAA jest stosunek 2:1:1 w aminokwasach rozgałęzionych, poza tym jest wzbogacone wszystko glutaminą lub beta alaniną( ja polecam to z B-alanina), jeżeli cena nie przekracza 60 zł za 500g to jest bardzo spoko i nie ma sensu się chyba męczyć z szukaniem jakichś bardziej wyszukanych produktów.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
Pigułki są lepsze gdyż BCAA słabo sie rozpuszcza i część proszku pozostanie na obrzeżach kubka.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.