Zioła wpływające na wydolność sportowca - Legalny DOPING!

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

WojtekM pisze:
marcinostrowiec pisze: w ogóle co najlepsze jako jednorazowa dawka przed np zawodami czy treningiem wg waszych doświadczeń ?
przed zawodami najlepsze są: trening, relaks i sen - wg naszych doświadczeń, a najgorsze jest łykanie jakiegoś badziewia
:) zapomniał kolega o diecie i odpowiednim posiłku, ponadto poleca kolega trening tuz przed zawodami ? a gdzie taping :) takie podstawy należy uświadamiać poczatkującym którym nie jestem, a cały wątek poświecony nie jest podstawom zdrowego trenowania tylko zdrowemu dopingowi wiec post raczej nie na miejscu pozdr
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
PKO
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marcinostrowiec pisze:poleca kolega trening tuz przed zawodami ?
a gdzie mowa, że tuż przed zawodami?
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WojtekM pisze:
marcinostrowiec pisze:poleca kolega trening tuz przed zawodami ?
a gdzie mowa, że tuż przed zawodami?
:orany: jednorazowa dawka przed zawodami napisałem, mysle że to nie chiński może powinienem był napisac ile godizn i minut przed ? :hej:

a co panowie i panie na to http://rekompozycja.pl/tag/dmaa/

zaskoczyła mnie melatonina moja kobieta ma to w domu na sen a tu nagle i mnie sie może przydac ? boje sie tylko żebym z zerowych problemów ze snem nie nabawił sie bezsenności :hahaha:
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

marcinostrowiec pisze:co myślicie o

120 mg kofeiny,
24 mg 1,3-dimethylamylamine (geranium),
16 mg Yohimbine HCl

czy kofeina w czystej postaci działa jak zwykła kawa tzn może wywołac arytmie zwiekszyc puls w sposób niezdrowy ? np kofeina z guarany pobudza w zdrowy sposób

czy geranium jest w dobrej ilości jako przedtreningowy booster

i czy ta johambina jest tutaj potrzebna a może samo geranium lepsze

w ogóle co najlepsze jako jednorazowa dawka przed np zawodami czy treningiem wg waszych doświadczeń ?
Chcesz sie naćpać czy pobiegać?! :lalala:
Niby dawki nie są duże, ale w takim połączeniu i w dodatku bez dodania katalizatora to kołatanie serca można zaliczyć.
Przy długim cyklu w/w miksem murowany efekt Yoha dick- kutas był nagle znikł!
Nie wydurniaj się!
Dodam jeszcze, że Yoha i gera są na liście substancji zabronionych w sporcie , więc nie polecam na zawodach.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A czy ktoś z was używa nasion szałwii hiszpańskiej chia, ja to zalewam wodą z miodem na noc, rano mam galaretę, wypełnia brzuch i nie chce się po tym pić,
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

apaczo pisze:
marcinostrowiec pisze:co myślicie o

120 mg kofeiny,
24 mg 1,3-dimethylamylamine (geranium),
16 mg Yohimbine HCl

czy kofeina w czystej postaci działa jak zwykła kawa tzn może wywołac arytmie zwiekszyc puls w sposób niezdrowy ? np kofeina z guarany pobudza w zdrowy sposób

i czy ta johambina jest tutaj potrzebna a może samo geranium lepsze

w ogóle co najlepsze jako jednorazowa dawka przed np zawodami czy treningiem wg waszych doświadczeń ?
Chcesz sie naćpać czy pobiegać?! :lalala:
Niby dawki nie są duże, ale w takim połączeniu i w dodatku bez dodania katalizatora to kołatanie serca można zaliczyć.
Przy długim cyklu w/w miksem murowany efekt Yoha dick- kutas był nagle znikł!
Nie wydurniaj się!
Dodam jeszcze, że Yoha i gera są na liście substancji zabronionych w sporcie , więc nie polecam na zawodach.
chce poprawiać czasy, połączenie jest zalecane żeby uzyskac efekt synergii który tak lubisz :) pytanie czy to jest zdrowe i pomocne nad tym myśle, zreszta o geranium była mowa wcześniej w tym watku i to nie negatywnie, czyli nie polecasz, zasięgam opini bo wiem o zakazaniu a ze nie stosowałem ciekawy jestem używających, kto pyta nie błądzi luz
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

aro05 pisze:Czy ktos z was moze mi polecic pewne zrodla zen-szen (koreanskiego jak i syberyjskiego). Meze znacie jakis pewny sklep lub konkretna firme???
olimp tania i działa przynajmniej na mnie, libido rośnie :hahaha:
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Yurek3 pisze:

Yohambine wywal ona ma za zadanie przekierować receptory beta3 ,aby po treningu z tych miejsc gdzie są receptory beta3 czyli brzuch uda pobrać tłuszcz ,ponadto podbija pracę serca ,co robi także kofeina i Geranium i nie ma sensu tego kumulować najlepsze połączenie to:

200mg cafeine
25-50mg DMAA

i to wystarczy można to połączyć z:

Mucuna pruriens l-dopa
Rhodiola Rosea 3% rosavins
vinpocetine

ponieważ ,niektórzy mają niechciane sensacje po DMAA to aby je zniwelować takie połączenie jest optymalne.

Pozdrawiam
i to jest rozsądne połączenie, jest także katalizator w postaci Rhodiola Rosea. Taki zestaw powinien zapewnić mocnego kopa energetycznego bez efektu kołatania serca. Jednakże trzeba by zobaczyć czy vinpocetine nie jest na liście substancji zabronionych. Jeżeli by było to trzeba by odstawić kilka dni przed zawodami.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

marcinostrowiec pisze:
aro05 pisze:Czy ktos z was moze mi polecic pewne zrodla zen-szen (koreanskiego jak i syberyjskiego). Meze znacie jakis pewny sklep lub konkretna firme???
kolega pyta o zestaw w którym jest żeń-szeń koreański i syberyjski. Ten z firmy Olimp to połączenie
Żeńszeń koreański (Korean Panaxginseng extract) 7% ginsenozydów 200mg i Żeńszeń amerykański (Panaxquinquefolium extract) 5% ginsenozydów 250mg. Nie ma w nim syberyjskiego który jest najbardziej wskazany dla sportowców bo pobudza.
Olimpu zestaw jest dobry jako tonik na stres i lekko pobudza libido.
Awatar użytkownika
aro05
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

apaczo pisze:
marcinostrowiec pisze:
kolega pyta o zestaw w którym jest żeń-szeń koreański i syberyjski. Ten z firmy Olimp to połączenie
Żeńszeń koreański (Korean Panaxginseng extract) 7% ginsenozydów 200mg i Żeńszeń amerykański (Panaxquinquefolium extract) 5% ginsenozydów 250mg. Nie ma w nim syberyjskiego który jest najbardziej wskazany dla sportowców bo pobudza.
Olimpu zestaw jest dobry jako tonik na stres i lekko pobudza libido.
Nie sprecyzowalem mojego pytanie. Nie chodzi mi o polaczenie koreanskiego z syberyjskim (znajac ich dzialanie, taki melanz bylby chyba bez sesu). Chodzi mi o produkty na bazie tych dwoch roznie dzialajacych ziol. Mamy wiec polecany Olimp, a cos ze syberyjskim???
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Horny goat testowałem w zeszłym roku w jesiennych startach. Byłem mile zaskoczony. Mieszałem to ziółko z trzema innymi , ale Epimedium było najwięcej.
To jest jedno z moich ulubionych ziół na podniesienie testosteronu.
Awatar użytkownika
aro05
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Yurek3 pisze:Koreańskiego lepiej nie łączyć z syberyjskim nie działają synergicznie ,ale syberyjski z astragalus i to w sporych extractach to jest połączenie co daje efekt ,do tego Jiaogulan także w mocnym extrakcie to jest dobre połączenie ,można jeszcze dodać Horny goat ,ale w przeciwieństwie do poprzednich tanich nawet mocnych extraktów tych ziół Horny gaot jest drogi.

Zobacz tu:

http://www.magicznyogrod.pl/index.php?p ... &Itemid=54

Lub poszukaj extraktów w prochach na wagę lub w kapsułkach ale dobrze skoncentrowanych extarktów.

http://www.doctorvitaminstore.com/1061_ ... oRoot.html

Pozdrawiam
Dzieki za wskazowki.
Kiedys juz trafilem na ten sklep (magicznyogrod), wydaje sie byc pewny.
Awatar użytkownika
aro05
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzis przypadkiem trafilem na ten artykul LINK
i przyznam sie, ze troche mnie zmartwil. Wiedzac, ze duza ilosc ziol pochodzi z Chin...
Tak sie zastanawiam, chocby takie ziola ajurwedyjskie wykorzystywane o pokolen, tylko czy ktos wzial pod uwage zmiany zachodzace w srodowisku, zanieczyszczenia?
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie dosyć, że zna się na ziołach, to jeszcze wie, kto Żyd, a kto nie Żyd, kto łże, a kto nie :D
to chyba z tych ziół ta wiedza :hahaha:
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Naucz się najpierw pisać bez błędów ortograficznych, w ojczystym języku, Prawdziwy Polaku
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ