Patrycja, mam enduro 6, ale nie traktuję ich jako trailówek. Na stronach różnych sklepów raz pisało, że to na teren, raz, że na asfalt, albo że multiterrain

Są najmocniej chyba amortyzowane z moich butów, dlatego dla mnie służą jako asfaltówki
natural-born-runners.pl pisze:Model ten to propozycja dla początkujących biegaczy, którzy poszukują profesjonalnych butów do biegania w urozmaiconym terenie. Asics Gel-Enduro 6 docenią również doświadczeni biegacze, którzy w butach cenią sobie przede wszystkim trwałość i prostotę.
Wytrzymała podeszwa, masywna konstrukcja, delikatny bieżnik oraz poduszki żelowe znajdujące się pod piętą sprawiają, że Enduro 6 to but, który sprawdzi się niemalże w każdych warunkach. Czy przyjdzie Ci udeptywać twarde nawierzchnie czy też biegać po leśnych duktach (jeśli jednak szukasz buta o mocno terenowym profilu przejrzyj inne propozycje butów trailowych).
I do tej opinii się przychylam, jak dla mnie, szóstki mają zbyt słaby bieżnik na "poważny" teren, a błoto łapały mi straszliwie, jak wczesną jesienią przesiadłem się na kanadie w terenie, to niebo a ziemia