Acer - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zapowiada się, że najbliższe dni właśnie takie będą: pełne śniegowego błota... ciężki to będzie czas dla biegaczy, oj ciężki... :chlip:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Wiesiek, takie bieganie to też przyjemność. Pomyśl, jaka radość, kiedy z każdym kolejnym krokiem jednak nie wpadasz do wodu ;)
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

CS robię góra 30-35 sekund. Dłużej nie ma sensu, gibać mnie zaczyna i guzik mam z każdego ćwiczenia :)
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

Uspokoiłeś mnie..... bo już myślałem, że ze mną jest coś nie tak ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
roberturbanski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:11

Nieprzeczytany post

Cześć, u mnie podobnie (40 sekund), a przy 4 serii to już balansuje ciałem, żeby nie stracić równowagi. 90 sekund? Póki co: marzenie... :usmiech:
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

cześć Acer, tak sobie czytam i myślę o Twoim planie na maraton - odważnie :bum: ; ale facet jesteś, więc pewnie dasz radę;
jednak na Twoim miejscu zaczęłabym od jakiejś połówki - co innego robić sobie luźne wybieganie, co innego ścigać się na takim dystansie; a maraton to jednak duże obciążenie - szkoda zdrowia /ale to tylko ja - słaba baba tak mówię, więc pewnie się mylę :) /
ps. nieźle - patrzę na ostatni trening :)
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rubin masz rację poniosła mnie trochę ułańska fantazja .... póki co przygotowuje się po polówkę w maju :)
Obrazek
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niebawem chce zakupić buty głownie do biegania po terenie, dlatego też zastanawiam się czy brać typowe trialówki czy zwykłe na asfalt?
Obrazek
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

acer pisze:Niebawem chce zakupić buty głownie do biegania po terenie, dlatego też zastanawiam się czy brać typowe trialówki czy zwykłe na asfalt?
Myślę, że trailowe będą lepsze. Byłem im niechętny, ale odkąd je mam to lepiej mi się w nich biega niż w ulicznych ;) No i sprawdzają się dużo lepiej zarówno w lesie jak i na śniegu, nie mówiąc o lepszym odprowadzaniu wody z wnętrza obuwia. I koronny argument, którym żona przekonała mnie do zakupu trailowych: używają ich zwiększasz żywotność butów ulicznych :)
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no, no... po zestawieniu treningów można jedynie napisać: szacun :) widać, że forma idzie w dobrą stronę i czasy treningowych km coraz lepsze... kiedy jakiś sprawdzian na zawodach?
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

19 maja jest maraton i półmaraton opolski, ja będę biegł połówkę.
Zostało mi dokładnie 3 miesiące ..... sporo czasu, teraz tylko wybrać jakiś plan i go realizować, choć akurat ja mam tak, że ciężko mi się zmusić do robienie czegoś "krok po kroku" pewnie coś zmodyfikuje i zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Przez moment marzył mi się maraton krakowski ale już "chyba" skutecznie wyleczyłem się z tego szaleństwa ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

acer pisze:19 maja jest maraton i półmaraton opolski, ja będę biegł połówkę.
Zostało mi dokładnie 3 miesiące ..... sporo czasu, teraz tylko wybrać jakiś plan i go realizować, choć akurat ja mam tak, że ciężko mi się zmusić do robienie czegoś "krok po kroku" pewnie coś zmodyfikuje i zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Przez moment marzył mi się maraton krakowski ale już "chyba" skutecznie wyleczyłem się z tego szaleństwa ;)
w jakim czasie chciałbyś zrobić te połówkę? jestem ciekaw jak wysoko sięga Twa ambicja :)
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wreszcie dotarłam do Twojego bloga :) ; bardzo się cieszę, że tak pięknie rośnie Ci forma:) ;
co do butów do biegania w terenie - Wapel dobrze Ci radzi - kup trailowe; biegam w takich i żaden śnieg, błoto, lód nie są im straszne :)
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wapel pisze:w jakim czasie chciałbyś zrobić te połówkę? jestem ciekaw jak wysoko sięga Twa ambicja :)
hmmm... dobre pytanie!
Chcieć a móc to różnica..... to będą moje pierwsze zawody, będę bardzo zadowolony jak osiągnę 1:50, na coś więcej nie jestem jeszcze gotowy. Zobaczę gdzieś za miesiąc zrobię sobie testową dyszkę to może coś więcej będę wiedział.
rubin pisze:.....co do butów do biegania w terenie - Wapel dobrze Ci radzi - kup trailowe; biegam w takich i żaden śnieg, błoto, lód nie są im straszne :)
No tak, tylko że śnieg niebawem się skończy (chyba ? ;) )
jest jeszcze druga opcja kupić buty bardziej pod kątem startów i biegania po asfalcie a w asics-ach wtedy biegać też w terenie i tak raczej głownie biegam po ubitych ścieżkach i drogach w lesie.... no jeszcze zobaczę, zastanawiam się, ale trailowe na pewno by się przydały.
Obrazek
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

latem na leśne drogi trailówki też są dobre, wystarczy, że będą lżejsze, ale kup to co Ci najbardziej podchodzi :)
ODPOWIEDZ