Acer - komentarze
Moderator: infernal
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
- Życiówka w maratonie: brak
Wiesiek, takie bieganie to też przyjemność. Pomyśl, jaka radość, kiedy z każdym kolejnym krokiem jednak nie wpadasz do wodu
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
CS robię góra 30-35 sekund. Dłużej nie ma sensu, gibać mnie zaczyna i guzik mam z każdego ćwiczenia
- roberturbanski
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:11
Cześć, u mnie podobnie (40 sekund), a przy 4 serii to już balansuje ciałem, żeby nie stracić równowagi. 90 sekund? Póki co: marzenie...
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
cześć Acer, tak sobie czytam i myślę o Twoim planie na maraton - odważnie ; ale facet jesteś, więc pewnie dasz radę;
jednak na Twoim miejscu zaczęłabym od jakiejś połówki - co innego robić sobie luźne wybieganie, co innego ścigać się na takim dystansie; a maraton to jednak duże obciążenie - szkoda zdrowia /ale to tylko ja - słaba baba tak mówię, więc pewnie się mylę /
ps. nieźle - patrzę na ostatni trening
jednak na Twoim miejscu zaczęłabym od jakiejś połówki - co innego robić sobie luźne wybieganie, co innego ścigać się na takim dystansie; a maraton to jednak duże obciążenie - szkoda zdrowia /ale to tylko ja - słaba baba tak mówię, więc pewnie się mylę /
ps. nieźle - patrzę na ostatni trening
- Wapel
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53:45
Myślę, że trailowe będą lepsze. Byłem im niechętny, ale odkąd je mam to lepiej mi się w nich biega niż w ulicznych No i sprawdzają się dużo lepiej zarówno w lesie jak i na śniegu, nie mówiąc o lepszym odprowadzaniu wody z wnętrza obuwia. I koronny argument, którym żona przekonała mnie do zakupu trailowych: używają ich zwiększasz żywotność butów ulicznychacer pisze:Niebawem chce zakupić buty głownie do biegania po terenie, dlatego też zastanawiam się czy brać typowe trialówki czy zwykłe na asfalt?
- Wapel
- Zaprawiony W Bojach
no, no... po zestawieniu treningów można jedynie napisać: szacun widać, że forma idzie w dobrą stronę i czasy treningowych km coraz lepsze... kiedy jakiś sprawdzian na zawodach?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 57
19 maja jest maraton i półmaraton opolski, ja będę biegł połówkę.
Zostało mi dokładnie 3 miesiące ..... sporo czasu, teraz tylko wybrać jakiś plan i go realizować, choć akurat ja mam tak, że ciężko mi się zmusić do robienie czegoś "krok po kroku" pewnie coś zmodyfikuje i zobaczymy co z tego wyjdzie
Przez moment marzył mi się maraton krakowski ale już "chyba" skutecznie wyleczyłem się z tego szaleństwa
Zostało mi dokładnie 3 miesiące ..... sporo czasu, teraz tylko wybrać jakiś plan i go realizować, choć akurat ja mam tak, że ciężko mi się zmusić do robienie czegoś "krok po kroku" pewnie coś zmodyfikuje i zobaczymy co z tego wyjdzie
Przez moment marzył mi się maraton krakowski ale już "chyba" skutecznie wyleczyłem się z tego szaleństwa
- Wapel
- Zaprawiony W Bojach
w jakim czasie chciałbyś zrobić te połówkę? jestem ciekaw jak wysoko sięga Twa ambicjaacer pisze:19 maja jest maraton i półmaraton opolski, ja będę biegł połówkę.
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
wreszcie dotarłam do Twojego bloga ; bardzo się cieszę, że tak pięknie rośnie Ci forma:) ;
co do butów do biegania w terenie - Wapel dobrze Ci radzi - kup trailowe; biegam w takich i żaden śnieg, błoto, lód nie są im straszne
co do butów do biegania w terenie - Wapel dobrze Ci radzi - kup trailowe; biegam w takich i żaden śnieg, błoto, lód nie są im straszne
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 57
hmmm... dobre pytanie!Wapel pisze:w jakim czasie chciałbyś zrobić te połówkę? jestem ciekaw jak wysoko sięga Twa ambicja
Chcieć a móc to różnica..... to będą moje pierwsze zawody, będę bardzo zadowolony jak osiągnę 1:50, na coś więcej nie jestem jeszcze gotowy. Zobaczę gdzieś za miesiąc zrobię sobie testową dyszkę to może coś więcej będę wiedział.
No tak, tylko że śnieg niebawem się skończy (chyba ? )rubin pisze:.....co do butów do biegania w terenie - Wapel dobrze Ci radzi - kup trailowe; biegam w takich i żaden śnieg, błoto, lód nie są im straszne
jest jeszcze druga opcja kupić buty bardziej pod kątem startów i biegania po asfalcie a w asics-ach wtedy biegać też w terenie i tak raczej głownie biegam po ubitych ścieżkach i drogach w lesie.... no jeszcze zobaczę, zastanawiam się, ale trailowe na pewno by się przydały.