MW 2012 - Gallowayem?

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Tomik23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

donv pisze:Kto w tym roku mysli o Galloway podczas MW2013?

Witam
ja zamierzam pobiec ta metodą
Czytam właśnie książkę :)
PKO
Awatar użytkownika
donv
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja jestem na początku przygotowań do MW i po 7 miesiącach biegania w ogóle. Myślę o pobiegnięciem gallowayem jako dupochron abym w ogóle skończył maraton. Teraz trenuje bez marszu i 10 km (1,10h) przebiegam bez zatrzymania ani jednego 6-7 min/km.
Tomik23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja jeszcze nie zacząłem biegać na zewnątrz ...
Jestem 3 x tydzień na siłowni i biegam po 5 km + trening głównie górne partie, oraz raz w tygodniu rower 1 h

Jestem w trakcie przygotowań do rozpoczęcia treningów :)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

I tego właśnie nie rozumiem. Piszesz, że chcesz przebiec maraton (chociaż de facto nie przebiec, a przeMARSZObiec :) ), a w następnym poście piszesz, że jeszcze nie zacząłeś biegać (poza siłownią). To skąd w ogóle pomysł na maraton? Może najpierw lepiej by było w ogóle rozpocząć bieganie?

To tak jak ktoś po jeździe na rowerku stacjonarnym postanowił pokonać TdF :)
Awatar użytkownika
Silvio
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 54:40

Nieprzeczytany post

W dziale 'Imprezy Masowe' pojawił się wątek "2 półmaratony i 2 maratony Gallowayem - Kto się przyłączy?" między innymi dotyczący Maratonu Warszawskiego 2013. Może Was zainteresuje.
Tomik23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:I tego właśnie nie rozumiem. Piszesz, że chcesz przebiec maraton (chociaż de facto nie przebiec, a przeMARSZObiec :) ), a w następnym poście piszesz, że jeszcze nie zacząłeś biegać (poza siłownią). To skąd w ogóle pomysł na maraton? Może najpierw lepiej by było w ogóle rozpocząć bieganie?

To, że czegoś nie rozumiesz to nic na to nie poradzę, aczkolwiek jak dobrze zauważyłeś mam zamiar rozpocząć bieganie :)
Porozmawiaj z panem Galloweyem czemu opracował taki trening, a mnie specjalnie nie krytykuj, ponieważ dopiero co zaczynam bieganie i taki wybrałem sobie plan
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Więc rozpocznij bieganie, ciesz się nim, złap bakcyla biegowego, a potem pomyśl o maratonie. Chyba taka powinna być kolejność. Przynajmniej wg mnie, ale przecież mogę się mylić. Można najpierw pokonywać marszobiegiem maratony, a potem zacząć biegać :)
Tomik23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Więc rozpocznij bieganie, ciesz się nim, złap bakcyla biegowego, a potem pomyśl o maratonie. Chyba taka powinna być kolejność. Przynajmniej wg mnie, ale przecież mogę się mylić. Można najpierw pokonywać marszobiegiem maratony, a potem zacząć biegać :)
Dzięki taki mam zamiar
Chcę się przygotować do wszystkiego, żeby nie robić czegoś od czapki i stąd moja obecność na forum
To będzie mój pierwszy maraton i oczywiście myślę, że pewnie będzie wtedy inaczej się przygotuje jak napisałeś :)
Awatar użytkownika
donv
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Moja dewiza jest taka: Jesli czegos nie da sie zrobic, trzeba poslac tam tego ktory o tym nie wie, pojdzie i to zrobi!

Ja tez dopiero zaczynam biegac ( mam w nogach ok 1000 km) ale chce ten MW ukonczyc, nawet chocby na czworakach :-)
frodogatto
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 5h 7 min

Nieprzeczytany post

W tamtym roku zaczełam moją przygodę z bieganiem od książki Gallowaya, i przez 4 miesiące przygotowałam sie do MW, po czym domarszobiegłam do mety w 5 h i 17 min , tak więc dopinguję i trzymam kciuki , do zobaczenia na MW w 2013. W listopadzie marszobiegam w Atenach, może nigdy nie zejdę poniżej 5 h ale za to będę się świetnie bawić. Pozdrawiam wszystkich wyczynowców i miejcie litość dla tych co chcą pozostać żółwiami.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

frodogatto pisze:może nigdy nie zejdę poniżej 5 h ale za to będę się świetnie bawić.
A może spróbuj się solidnie przygotować, następnie przebiegnij maraton, złam te 5 godzin i przekonaj się, że można się świetnie bawić bez przechodzenia do marszu :)
frodogatto
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 5h 7 min

Nieprzeczytany post

Myślę że żeby przebiec maraton poniżej 5 h kiedy jest się po 40-tce i nie ma się wcześniejszej zaprawy sportowej trzeba pokonać wiele barier emocjonalnych i fizycznych, w tym nauczyć znosić się ból i przeczekiwanie kontuzji. Na razie regularnie trenuję ale to jest łatwe i przyjemne dzięki przerwom na marsz. Może kiedyś się odważę pójść na ostro. Na razie dziękuję Bogu za Gallowaya, bo on otworzył drzwi dla takich jak ja. Tym niemniej dzięki,za sugestię. :usmiech:
Tomik23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:I tego właśnie nie rozumiem. Piszesz, że chcesz przebiec maraton (chociaż de facto nie przebiec, a przeMARSZObiec :) ), a w następnym poście piszesz, że jeszcze nie zacząłeś biegać (poza siłownią). To skąd w ogóle pomysł na maraton? Może najpierw lepiej by było w ogóle rozpocząć bieganie?

Mały89 - a jednak się trochę pozmieniało i wczoraj przebiegłem ORLEN Warsaw Marathon i udało się normalnie w całości przebiec :) ( poza toaletą i piciem )
i jestem mega zadowolony :):):)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tomik23 pisze:

Mały89 - a jednak się trochę pozmieniało i wczoraj przebiegłem ORLEN Warsaw Marathon i udało się normalnie w całości przebiec :) ( poza toaletą i piciem )
i jestem mega zadowolony :):):)

I w tym momencie przyjmij moje gratulacje :) Pozdrawiam :)
Tomik23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wielkie Dzięki

Strasznie się cieszę :) Wynik 4:19:03 :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ