multiwitaminy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
lcs
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

osobiscie uzywam body max a czy waszym zdaniem sa jakies leprze preparaty niz ten ktory uzywam teraz. Jesli tak to jakie?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
raner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie czytałem co ma body max ale w zestawieniu z innymi rozpuszczalnymi multivitaminami w tabletkach które porównywałem to najlepiej wypadła multiwitamina firmy Additiva ( koniecznie z mikroelementami- jest tego tam  jak na multivitamine sporo )  
niestety nie w kazdej aptece mozna dostać bo tam króluje przeważnie Pluszzz który jest znacznie uboższy i często bez mikroelementów.
oceniaj swój sukces na podstawie tego z czego musiałeś zrezygnować żeby go osiągnąć[/b]  gg310854
Awatar użytkownika
Deck
Ekspert/Fizjologia

Nieprzeczytany post

glownym skladnikiem gody maxu jest zenszen, co skutecznie podwyzsza jego cene w porownaniu ze "zwyklymi" preparatami multivit.

Dobrym, choc rowniez nie za tanim, jest geriavit.
kto biega ten nie lebiega
ENTRE.PL Team
SBBP.waw.pl
Awatar użytkownika
mucherek
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z tego co ogolnei zauwazylem, wiekszosc multiwitamin jest bez mikroelementow - pojawiaja sie one dopiero w zestawach "active" (tych z kofeina,tauryna,guarana i czym tam cholera jeszcze wie).

Coz, przy witaminach pozostaje jeszcze kwestia smaku-kiedys mialem takie rozpuszczalne witaminy Kruger - no nie dalo sie tego wypic,byly po prostu paskudne :(
Awatar użytkownika
Deck
Ekspert/Fizjologia

Nieprzeczytany post

z preparatami multivit i multielement jest taki maly problem, ze ich skladniki wzajemnie uposledzaja swoje wchlanianie lub wchlaniane sa w innych warunkach.

np:
- wapn uposledza wchlanianie zelaza
- wit A, E, D powinno sie brac najlepiej po posilku

Dlatego jak ktos bardzo chce sie wzmocnic jakim konkretnym elementem to najlepiej brac preparaty tylko z nim i w odpowiedniej porze.
kto biega ten nie lebiega
ENTRE.PL Team
SBBP.waw.pl
Awatar użytkownika
Rudzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zgadzam sie z Deckiem mozna lykac tone zelaza ale bez witaminy c przeleci przez czlowieka bez sladu, takie zaleznosci ma wiele witamin jedne do wchloniecia potrzebuja tluszczy inne tluszcz zabija. Na szczescie niedobor konkretnego skladnika w organizmie daje sie wychwycic wiec lepiej uzupelniac tylko te ktorych brakuje. A jeszcze lepiej byloby te wszystkie witaminki dostarczac sobie w diecie niestety stres, godziny za biurkami skutecznie wyplukuja wszystko co jest nam niezbedne do zdrowia i wtedy trzeba sie ratowac multivitaminami. Ja co jakis czas zajadam vitaral, ascofer (zelazo) i witaminke c zwlaszcza teraz
gg 46090
Awatar użytkownika
sufi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A co sadzicie o Centrum? To zdaje sie najbardziej kompletna mutiwitamina (Od A do Żelaza, nie?)

Jakie jest zdanie multiwitaminowych fachowców?

Pozdrawiam
Laszlo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Chwaliłem sobie Additivę z mikroelementami, ale od pewnego czasu był problem z zakupem. Samych preparatów witaminowych nie warto chyba stosować przy wspomaganiu treningu, gdyż "minerały" są tutaj bardzo ważne. Obecnie stosuję MLO PowerSport, którego skład powalił mnie na kolana :) Coś czuję, że to będzie mój numer jeden przez dłuuugi czas...

Acha, jeszcze jedno: przerzuciłem się z wód źródlanych na mineralne. Teraz pijam tylko Staropolankę 2000 coby minerałów mi nie zabrakło ;)

(Edited by Laszlo at 12:08 pm on May 25, 2004)
Laszlo
[url]http://www.laszlo.pl[/url]
zula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Vigor complete+piwniczanka+wit.C+"ziarno" (migdały, orzechy , morele itp.)
Często mniej oznacza więcej
Awatar użytkownika
yash
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Co myslicie o Pikolinianie chromu? Kiedys byla nagonka ze niby w jakichstam dawkach niby mialbyc rakotwórczy... i przycichło.
Pytam dlatego ze jest w składzie Sport Power który b mi odpowiada. Stwierdzilem ze to pojedynczy 'wyskok' i nie przejmuje sie bo chrom tez jest potrzebny a nieorganiczny slabo sie przyswaja.
moze ktos z ekspertów rozwieje ta watpliwosc... ?
sedrecznie zapraszam wszystkich na
http://www.virtualtrener.com/forum/
Kuba
Awatar użytkownika
goral29
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dobrze zbilansowana dieta powinna wystarczyć. jak najwiecej owoców,mleka,orzechów itp i witaminki z apteki juz nie są potrzebne, tak jest duzo zdrowiej,i napewno wszystko sie wchłonie
Awatar użytkownika
rono
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

goral29, powiedz szczerze, co Wam na ten temat (suplementacji) gadali na studiach? Ciekawi mnie zdanie współczesnych wykładowców/trenerów. Czy coś Wam mówili np. o kwasie foliowym? Dzięki!  
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja używam Vital A - multivitamine zgodną z grupą krwi.
Jest w ofercie Calivita, problem w tym, że dostępna jest tylko przez konsultantów tej firmy. Jeżeli będzie interesował was skład - mogę podać...
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
Awatar użytkownika
goral29
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

o suplementacji mozna mowic w nieskonczoność. zbyt duzo jak na to forum. moim zdaniem dobra dieta(zajebiscie duzo owoców wystarcza) a co do naszych trenerów to podam taki przykład: jakis czas temu wszyscy zawodnicy AZSu dostali komplet witamin(plusssza), nie byłoby w tym nic dziwnego,jednak wszystkie były przeterminowane nawet pare miesiecy). witaminy jak wiadomo traca szybko swoje właściwości po upływie terminu wazności. takie maja pojęcie nasi trenerzy. a wykładowcy- niektorzy polecaja, a niektorzy odwrotnie. ja jeszcze dodam ze swojego doswiadczenia-kiedy brałem jakies suplementy i ostro trenowałem miałem problemy z wątrobą(pewnie dlatego ze nie dawała sobie rady z chemią dostarczana do organizmu. wątroba i tam ma troche roboty przy ciezkim treningu)
zula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bartek Sz interesuje nas skład, podaj proszę.
Często mniej oznacza więcej
ODPOWIEDZ