multiwitaminy
- raner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
nie czytałem co ma body max ale w zestawieniu z innymi rozpuszczalnymi multivitaminami w tabletkach które porównywałem to najlepiej wypadła multiwitamina firmy Additiva ( koniecznie z mikroelementami- jest tego tam jak na multivitamine sporo )
niestety nie w kazdej aptece mozna dostać bo tam króluje przeważnie Pluszzz który jest znacznie uboższy i często bez mikroelementów.
niestety nie w kazdej aptece mozna dostać bo tam króluje przeważnie Pluszzz który jest znacznie uboższy i często bez mikroelementów.
oceniaj swój sukces na podstawie tego z czego musiałeś zrezygnować żeby go osiągnąć[/b] gg310854
- Deck
- Ekspert/Fizjologia
glownym skladnikiem gody maxu jest zenszen, co skutecznie podwyzsza jego cene w porownaniu ze "zwyklymi" preparatami multivit.
Dobrym, choc rowniez nie za tanim, jest geriavit.
Dobrym, choc rowniez nie za tanim, jest geriavit.
- mucherek
- Stary Wyga
- Kontakt:
Z tego co ogolnei zauwazylem, wiekszosc multiwitamin jest bez mikroelementow - pojawiaja sie one dopiero w zestawach "active" (tych z kofeina,tauryna,guarana i czym tam cholera jeszcze wie).
Coz, przy witaminach pozostaje jeszcze kwestia smaku-kiedys mialem takie rozpuszczalne witaminy Kruger - no nie dalo sie tego wypic,byly po prostu paskudne
Coz, przy witaminach pozostaje jeszcze kwestia smaku-kiedys mialem takie rozpuszczalne witaminy Kruger - no nie dalo sie tego wypic,byly po prostu paskudne

- Deck
- Ekspert/Fizjologia
z preparatami multivit i multielement jest taki maly problem, ze ich skladniki wzajemnie uposledzaja swoje wchlanianie lub wchlaniane sa w innych warunkach.
np:
- wapn uposledza wchlanianie zelaza
- wit A, E, D powinno sie brac najlepiej po posilku
Dlatego jak ktos bardzo chce sie wzmocnic jakim konkretnym elementem to najlepiej brac preparaty tylko z nim i w odpowiedniej porze.
np:
- wapn uposledza wchlanianie zelaza
- wit A, E, D powinno sie brac najlepiej po posilku
Dlatego jak ktos bardzo chce sie wzmocnic jakim konkretnym elementem to najlepiej brac preparaty tylko z nim i w odpowiedniej porze.
- Rudzik
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
zgadzam sie z Deckiem mozna lykac tone zelaza ale bez witaminy c przeleci przez czlowieka bez sladu, takie zaleznosci ma wiele witamin jedne do wchloniecia potrzebuja tluszczy inne tluszcz zabija. Na szczescie niedobor konkretnego skladnika w organizmie daje sie wychwycic wiec lepiej uzupelniac tylko te ktorych brakuje. A jeszcze lepiej byloby te wszystkie witaminki dostarczac sobie w diecie niestety stres, godziny za biurkami skutecznie wyplukuja wszystko co jest nam niezbedne do zdrowia i wtedy trzeba sie ratowac multivitaminami. Ja co jakis czas zajadam vitaral, ascofer (zelazo) i witaminke c zwlaszcza teraz
gg 46090
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Chwaliłem sobie Additivę z mikroelementami, ale od pewnego czasu był problem z zakupem. Samych preparatów witaminowych nie warto chyba stosować przy wspomaganiu treningu, gdyż "minerały" są tutaj bardzo ważne. Obecnie stosuję MLO PowerSport, którego skład powalił mnie na kolana
Coś czuję, że to będzie mój numer jeden przez dłuuugi czas...
Acha, jeszcze jedno: przerzuciłem się z wód źródlanych na mineralne. Teraz pijam tylko Staropolankę 2000 coby minerałów mi nie zabrakło
(Edited by Laszlo at 12:08 pm on May 25, 2004)

Acha, jeszcze jedno: przerzuciłem się z wód źródlanych na mineralne. Teraz pijam tylko Staropolankę 2000 coby minerałów mi nie zabrakło

(Edited by Laszlo at 12:08 pm on May 25, 2004)
Laszlo
[url]http://www.laszlo.pl[/url]
[url]http://www.laszlo.pl[/url]
- yash
- Stary Wyga
- Kontakt:
Co myslicie o Pikolinianie chromu? Kiedys byla nagonka ze niby w jakichstam dawkach niby mialbyc rakotwórczy... i przycichło.
Pytam dlatego ze jest w składzie Sport Power który b mi odpowiada. Stwierdzilem ze to pojedynczy 'wyskok' i nie przejmuje sie bo chrom tez jest potrzebny a nieorganiczny slabo sie przyswaja.
moze ktos z ekspertów rozwieje ta watpliwosc... ?
Pytam dlatego ze jest w składzie Sport Power który b mi odpowiada. Stwierdzilem ze to pojedynczy 'wyskok' i nie przejmuje sie bo chrom tez jest potrzebny a nieorganiczny slabo sie przyswaja.
moze ktos z ekspertów rozwieje ta watpliwosc... ?
sedrecznie zapraszam wszystkich na
http://www.virtualtrener.com/forum/
Kuba
http://www.virtualtrener.com/forum/
Kuba
- goral29
- Wyga
dobrze zbilansowana dieta powinna wystarczyć. jak najwiecej owoców,mleka,orzechów itp i witaminki z apteki juz nie są potrzebne, tak jest duzo zdrowiej,i napewno wszystko sie wchłonie
- rono
- Zaprawiony W Bojach
goral29, powiedz szczerze, co Wam na ten temat (suplementacji) gadali na studiach? Ciekawi mnie zdanie współczesnych wykładowców/trenerów. Czy coś Wam mówili np. o kwasie foliowym? Dzięki!
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Ja używam Vital A - multivitamine zgodną z grupą krwi.
Jest w ofercie Calivita, problem w tym, że dostępna jest tylko przez konsultantów tej firmy. Jeżeli będzie interesował was skład - mogę podać...
Jest w ofercie Calivita, problem w tym, że dostępna jest tylko przez konsultantów tej firmy. Jeżeli będzie interesował was skład - mogę podać...
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
- goral29
- Wyga
o suplementacji mozna mowic w nieskonczoność. zbyt duzo jak na to forum. moim zdaniem dobra dieta(zajebiscie duzo owoców wystarcza) a co do naszych trenerów to podam taki przykład: jakis czas temu wszyscy zawodnicy AZSu dostali komplet witamin(plusssza), nie byłoby w tym nic dziwnego,jednak wszystkie były przeterminowane nawet pare miesiecy). witaminy jak wiadomo traca szybko swoje właściwości po upływie terminu wazności. takie maja pojęcie nasi trenerzy. a wykładowcy- niektorzy polecaja, a niektorzy odwrotnie. ja jeszcze dodam ze swojego doswiadczenia-kiedy brałem jakies suplementy i ostro trenowałem miałem problemy z wątrobą(pewnie dlatego ze nie dawała sobie rady z chemią dostarczana do organizmu. wątroba i tam ma troche roboty przy ciezkim treningu)