ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

cava pisze:Czy ktoś oprócz mnie tez tu się nadaje do leczenia, czy tylko ja tak mam?
ja tak mam... częściowo... to znaczy bardzo mi sie podobają takie idealnie dopasowane zestawy , ale w moim wlasnym przypadku srednio mi to wychodzi, bo kupuję sobie rzeczy od sasa do lasa, na zasadzie: "o to jest fajne" albo "o, jest promocja, wezme to", a potem okazuje się, że TO mi nie pasuje do innych rzeczy. zresztą mam tak ze wszystkimi ciuchami, nie tylko sportowymi. w rezultacie mam rzeczy dużo, ale niekoniecznie pasujących, bo kupuje kompulsywnie :jatylko:
ale obsesję doskonale rozumiem :)
teraz zachorowałam na bezprzewodowe słuchawki z radiem - idealne do biegania. tylko musialabym sobie jeszcze kupic mp3 z bluetoothem do tych sluchawek, bo z moim ipodem te sluchawki by nie dzialaly. i w sumie kwota za taki komplet robi sie niebagatelna wiec staram sie nie myslec o tym zbyt intensywnie ;-)
Obrazek
New Balance but biegowy
asmo71
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

cava pisze:
Czy ktoś oprócz mnie tez tu się nadaje do leczenia, czy tylko ja tak mam?
no a jak nie, jak tak? największym problemem przy wyborze nowych butów do biegania było to, czy będą pasowały do reszty (stary przekonał, że będą), jak zakładam latem daszek, to różowy tylko do czarnych i białych koszulek, bo różowe koszulki mają inną temperaturę i się gryzie :hej: przydałby się drugi buff, ale nie mogę dostać w odpowiednim kolorze, więc aktualny niedługo zejdzie śmiertelnie od codziennego prania itd itd
Awatar użytkownika
Aldona
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Cava sama nie jesteś :oczko:
Mówią, że bieganie to najtańszy sport, ale w zimie sie z tym, nie zgadzam...
Bigalam w bawełnianych koszulkach - porażka, zakupiłam więc dwie termoaktywne. Kurtkę taka juz miałam, ale narciarska, więc grubszą.. zrobiło sie cieplej, trzeba było kupić coś cieńszego.. no ale jak biegac bez bluzy termoaktywnej, a że właśnie sa wyprzedaże to kupiłam dwie sztuki :hahaha:
Dobrze, że w handlu pracuję, to przynajmniej Gramin do mnie płynie w bardzo atrakcyjnej cenie :oczko:

A co to brania udziału w zawodach, to po mojej głowie chodza trzy w tym roku, tylko mam wielkiego stresa, że sie spalę.. mnie rywalizacja sportowa, w ogóle żadna rywalizacja, nie kręci.. no chyba, że oglądam zawody, mecze w TV, to tak, to wtedy bardzo je przeżywam.. no i własnie boje sie, ze tak bardzo będe chciała, żeby wyszło dobrze, a może być fatalnie..jakies spotkanie z psychologiem jest potrzebne :niewiem: :hahaha:
Awatar użytkownika
Provitamina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cava pisze:(...) przetrząsnęłam internetowe sklepy, allegro, okoliczne sklepy sportowe, H&M (no fajne te ciuchy biegowe mają, bardzo fajne niektóre, niestety koszulek w moim rozmiarze nie było) (...)
Wczoraj byłam Decathlonie. Nędza...Kupiłam sobie jedną koszulkę z krótkim rękawem za ok 39 zł. Są teraz przeceny, więc skorzystałam. Lecz niestety czuję niesprawiedliwość jako przedstawicielka płci pięknej. Dlaczego? A mianowicie dlatego, że bardzo duży wybór mają panowie, zwłaszcza w bluzach/bluzkach do biegania z długim rękawem. Dla kobiet był tylko jeden fason w trzech kolorach do wyboru, a właśnie najbardziej potrzebuję bluzy na wiosnę. W sklepach internetowych podobnie, w allegro jeszcze gorzej. A wy kobietki jakie macie spostrzeżenia?
Life is short... running makes it seem longer.

Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga

Obrazek
=========
-----
Moje endo
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

cava 11maja,Bieg Europejski :hej: moze sie uda spotkac na chwilunie? o ile dojdzie do skutku :oczko: co do gadzetów:ja ogólnie jestem do tyłu z modą,z ubieraniem sie itd. Dzisiaj ide do pracy w sweterku który 15lat temu zrobiła mi na drutach ś.p Babcia :hej: Ale ale -dziewczynki,jezeli macie szmatek na zbyciu to ja chetnie przygarnę :hej: problem w tym ze ja nienawidze zakupów robic.Synowi i owszem,to co innego.Te małe męskie koszulki,szorciki,traperki...ale sobie jak mam kupowac to padaczki dostaję :wrrwrr: duzo rzeczy mi sie podoba ale jak mam mierzyć,myslec co do czego pasuje,jaki fason i kolor to wrrrrrrrr :tonieja: dlatego ja czesto chodze na przeglądy do kolezanek :ble: a co tam.Jak maja wyrzucic to chyba lepiej kogoś wspomóc :hej: Nie mam wymagań,naprawdę :taktak:
Teraz,jesli mi sie to całe beiganie nie znudzi to na wiosne MUSZE legginsy zakupić i ze dwie koszulki,no i czapeczke....buuu...

aldonka a za ile te garminy masz po znajomosci??? :hej: :hej: :hej: patrzalam na allegro to najtanszy 500zł :lalala: nie do przełknięcia jak dla mnie....

matika moja bratowa tez kupuje kompulsywnie :bleble: ma juz tyle tego ze nie znosi do konca zycia.Szkoda ze ma rozmiar 36 :lalala: bo juz ja bym jej porzadek zrobila w szafie :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Provitamina- takie same- dział damski to bida z nędzą, męski jest dużo obfitszy.

Natomiast, wczoraj stuknęłam nosem o ścianę, bo w pogoni za koszulką idealną, przypomniałam sobie i zawędrowałam do outletu Adidasa i... och- cud, miód, malina, a ceny momentami, zwłaszcza jak są końcówki serii naprawdę korzystne.
Np. były letnie koszulki damskie bez rękawów, w kolorze wściekle groszkowym, bardzo ładne, po.. 29 zł.
Niestety nie było mojego rozmiaru.

A w Decathlonie, końcówka letnich różowych koszulek bez rękawów, Kalenji chyba, albo Domios z zeszłego sezonu- koło 60 zł :grr:
No z czym do czego w ogóle? Kupiłam ich stanik (Decatlonowy) i jest tak niechlujnie wykonany że żal.

Ogólnie ceny outletowe, są porównywalne do tego co wisi po cenach regularnych w Decatlonie, a na dodatek widziałam ze mają system promocji- w ten czwartek (?) będzie przecena chyba 30% na koszulki biegowe (przecena od cen już outletowych), w kolejny- przecena butów do piłki nożnej, w ostatni czwartek miesiąca 30% przecena na obuwie do biegania.
Czyli jak butki kosztują w outlecie około np. 230 zł, to po 30% przecenie da się je kupić wtedy koło 160 zł.

No i zobaczyłam ( a nawet zmierzyłam rozmiar 7 idealnie leżał, a widziałam że numery mają także połówkowe bo mierzyłam tez 6 i 1/2) buty do biegania, cudowne po prostu-np. fioletowe, granatowe, białe z wstawkami przepiękne! z serii Adidas Canadian coś tam. Różne dla różnych stóp są.
I tak sobie w brodę pluję że głupia kupiłam MIzuny które okazały się dla mnie trochę za twarde, a nie wymyśliłam tego outletu- bo w adidasach czuję się najlepiej- mają najmiększe i najszersze w części przedniej stopy podeszwy.

Niestety, mam jeszcze resztki rozsądku i nie kupiłam butów. Ale chora jestem przez to.
To teraz mało że powoli, to jeszcze muszę biegać duuużo, żeby buty co mam jak najszybciej zużyć :hahaha:

Mnie przed bankructwem ratuje, że jednak kupuję mało- bo jak sobie wymyślę jakąś rzecz idealną którą "muszę mieć"- to łażę, szukam, jęczę, mierzę, .... a to nie taki kolor, a to wzór, a to znaczek nie z tej strony, a to źle się układa, a coś tam, więc ... mało co mi pasuje więc nawet jak kupię droższe niż planowałam to wizja bankructwa się oddala.
Awatar użytkownika
Aldona
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Franklina, zrobiłam bardzo duże zamowienie w jednej z firm...z gratisem :oczko:
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

oj Tobie to dobrze Aldonka :hej: trzymaj go-jak uzbieram to sie zgłoszę,zaszaleje i bede miała pierwszego Gadżeciora :hej: :hej: :hej: :hej: :hej: pozdrófki
Obrazek
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Franklina, sprawdziłam ten bieg majowy- ja to będę biegła na 99% - to 2gi z 4 biegów Gdyńskich które chcę pobiec w tym roku "w komplecie"

"W cyklu GPX tradycyjnie znajdą się cztery imprezy, które rozegrane zostaną w następujących terminach:

9 lutego: Bieg Urodzinowy Gdyni – start 13:00
11 maja: Bieg Europejski – start 13:30
21 czerwca: Nocny Bieg Świętojański – start 23:59
11 listopada: Jesienny Bieg Niepodległości – start 15:00 "

Wiecie co mnie najbardziej rusza- że jak powzięłam plan biegania jakoś tak na koniec listopada chyba, to on był taki, ze jako pierwszy 10 km bieg, będę w stanie pobiec ten na 11 listopada - najwyżej część przejdę.
10 km wydawało mi się nie do zrobienia, jakimś nieludzkim dystansem po prostu.

A teraz 10 km robię po terenie pomorenowym w lesie, po lodzie, błocie i wertepach - świńskim truchtem + czasami wspinaczka pod wzgórze prawie że na 4 łapach, ale robię.
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oj, ja też mogłabym ciuszki kupować bez końca. Ciągle mi coś w oko wpada. Na lato mam sporo rzeczy sprzed kilku lat więc się powstrzymuję ale na wiosnę muszę sobie kupić czarną koszulkę z długim rękawem bo mi do getrów z Kappahla będzie pasować :)
Ja jestem wierna (z kilkoma wyjątkami) firmie Nike bo mają idealnie w moim rozmiarze ciuchy. Niestety tylko wyprzedaże wchodzą w grę bo regularne ceny są z kosmosu ale wybór jest wg mnie spory, szczególnie w sklepach internetowych.
o
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja regularnie zaglądam do TKMaxxa na dział sportowy - często można tam znaleźć markowe ciuchy za przystępną cenę. I oczywiście je kupuję :hej: Koszulki to już wysypują mi się z szafy :hej: Ale nigdy dosyć ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
asmo71
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wilma, ja z Łodzi zawsze wyjeżdżam z pełnymi torbami z outletu Nike przy parku Poniatowskiego (w niedzielę też przyjemną kurtkę na deszcz przyjęłam) :)
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

asmo71, nawet nie wiedziałam że coś takiego u nas jest :) Nie wiem czy nie lepiej, że żyłam w nieświadomości....
o
asmo71
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

sorry :hejhej:
Markiza1
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Zrobiłam 7.5 km Pogoda była ok najpierw grad :bum: potem deszcz powtórka i już spokojnie :) słoneczko pięknie świeciło.Jutro robie sobie przerwe od biegania :( bo mam 2 wfy.Po 5 dniach i tak powinnam ją zrobić bo już trochę mi sił brakuje.Polecicie mi jakąś niedrogą białą/różową koszulke na krótki rękaw(z długim rękawem z decathlonu mam XL)?Nie jestem gruba czy coś tylko wysoka i stąd ta rozmiarówka :tonieja:
ODPOWIEDZ