Dzienny Jadłospis Biegacza

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Martyna_K
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja na kolację jem albo ryż z jogurtem i jabłkami,albo kanapki z twarogiem i miodem,plus jabłka.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja wieczorem staram się dostarczyć organizmowi białko z węglami. Ostatnio króluje na moim stole twarożek ze startym jabłkiem i cynamonem, a wszystko to polane jogurtem :) Można zamiast jabłek śmiało dodać banana :) Dobrym rozwiązaniem jest też serek wiejski z warzywami lub na słodko.
ven.
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja wczoraj na kolację przygotowałam sobie koktajl z 200 ml mleka sojowego, 2 łyżek jogurty naturalnego, banana i kiwi. Pyszne, bardzo sycące, polecam ;)
Awatar użytkownika
Aldona
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dziękuję dziewczyny :)

Mały, jako że Ty dla mnie guru żywieniowy jesteś :taktak: to Twój wpis jest tym bardziej cenny.. rozumiem, że na dobranoc trochę węgli nie zaszkodzi??
Ostatnio zmieniony 03 lut 2013, 15:00 przez Aldona, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Aldona pisze:Dziękuję dziewczyny :)

Mały, jako że Ty dla mnie góru żywieniowy jesteś :taktak: to Twój wpis jest tym bardziej cenny.. rozumiem, że na dobranoc trochę węgli nie zaszkodzi??

Bez przesady z tym guru :) Żeby być guru to trzeba by było zdobyć jakieś wykształcenie w danej dziedzinie, a ja jestem jedynie samouk, który sprawdza i testuje wybrane nowinki na sobie.

Co do węgli to wyczytałem, że to nawet wskazane, żeby znajdowały się w kolacji obok białka :)
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

poczytajcie sobie o słabości twarogu czyli sera białego itp serków białych w których w procesie produkcji usuwany jest tak ważny dla nas wapń, wapnia dużo jest natomiast w serach żółtych byłem fanem sera białego niestety wapń zostaje w serwatce musze go odłożyć jasne że jest białko ale w serze żółtym tez jest i w mleku w takiej samej ilości + wapń

co do białek i cukrów jeżeli ktoś chce chudnąć to białko do cukrów stosunek 3 do 1 jeżleli chce sie regenerowac to 1 do 3 uproszczony stosunek

co do jedzenia kolacji jest to u odchudzającego się zbędny posiłek u trenujacego konieczny i powinien być duży bo noc jest długa

pozdr
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
Awatar użytkownika
Aldona
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ale ser żółty ma bardzo dużo tłuszczu w sobie..kiedyś rozmawiałam z dietetyczką, która twierdzi,ze kobiecie 1-2 plasterki sera na tydzień muszą wystarczyć...
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No tak, bo jak będzie miała odpowiednią zawartość tłuszczu w diecie to jeszcze nie daj Boże jej gospodarka hormonalna będzie działała prawidłowo...

I po co jej wtedy lekarze i dietetycy? ;)
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kiedys bylam u dietetyczki ktora twierdzila, ze jedno jajko tygodniowo calkowicie wystarczy .... ah i jesli mleko to tlko chude!!! :ojnie:
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

Aldona pisze:Ale ser żółty ma bardzo dużo tłuszczu w sobie..kiedyś rozmawiałam z dietetyczką, która twierdzi,ze kobiecie 1-2 plasterki sera na tydzień muszą wystarczyć...
LadyE pisze:kiedys bylam u dietetyczki ktora twierdzila, ze jedno jajko tygodniowo calkowicie wystarczy .... ah i jesli mleko to tlko chude!!! :ojnie:
Ci ludzie naprawde biora pieniadze za takie rady ??? A moze karza wam zyc miloscia ?
Awatar użytkownika
Aldona
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Fantom, jeżeli na jadłosips patrzysz się z punktu widzenia biegacza, czy osoby która uprawia regularnie jakiś sport, to Twój sarkazm jest kompletnie niepotrzebny, bo masz rację, i ser, i jajko jest jak najbardziej pożądane.
Natomiast z punktu widzenia kobiety, pracującej przy biurku, która chce zrzucić kilogramy, a nie uprawia sportu, a uwierz mi, że jest to możliwe, to te produkty są bombą kaloryczna...
A miłością nikt nie kazał mi żyć.. na szczęście doświadczyłam takiego stanu, że wystarczało mi to uczucie do życia... :hahaha:
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Właśnie kobieta siedząca przy biurku i mało aktywna najwięcej by zyskała jedząc więcej białka i tłuszczu, niestety kobiety panicznie się tego boją. A nawet jakby spróbowały, to stadko koleżanek z pracy gęgających nad ich posiłkiem skutecznie je odwiedzie od jedzenia tłuszczu ;). Węglowodany są potrzebne gdy uprawiamy sporty, przy wyższej intensywności wysiłku nie sposób się bez nich obejść. Ale u osoby nieaktywnej mogą co najwyżej przyczynić się do przytycia, a chudnąć przy dietach wysokowęglowych można tylko przy drakońskim ograniczeniu kalorii (te słynne diety 1000kcal dla kobiet, z powagą promowane od czasu do czasu w TV), które co najwyżej mogą spowodować efekt jojo.
The faster you are, the slower life goes by.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dobrze gada. dziewczyny ogarnijta się!
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

marcinostrowiec pisze: co do jedzenia kolacji jest to u odchudzającego się zbędny posiłek u trenujacego konieczny i powinien być duży bo noc jest długa

pozdr

U każdego to jest obowiązek. Odchudzając się nie można odpuszczać kolacji, bo wtedy przerwa między posiłkami będzie strasznie długa. A to z kolei spowoduje zwolnienie metabolizmu. Oczywiście nie można się napchać tym ostatnim posiłkiem :)
Awatar użytkownika
Aldona
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:
marcinostrowiec pisze: co do jedzenia kolacji jest to u odchudzającego się zbędny posiłek u trenujacego konieczny i powinien być duży bo noc jest długa

pozdr

U każdego to jest obowiązek. Odchudzając się nie można odpuszczać kolacji, bo wtedy przerwa między posiłkami będzie strasznie długa. A to z kolei spowoduje zwolnienie metabolizmu. Oczywiście nie można się napchać tym ostatnim posiłkiem :)
oooooo, to samo mówiła pani dietetyk, ta która za gadanie bierze pieniądze :oczko:
ODPOWIEDZ