Krzychu M- komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mihumor pisze:Widzę pogoda Was tu nie rozpieszcza co odkryłem dziś odladzając podwórko by umożliwić wjazd autem pod dom (plus w bonusie 20 minut otwierania zalodzonej bramy :hahaha: ). Dobra 12-ka Krzychu - tak trzymać. Da się coś po tych Błoniach biegać tempa czy myślisz, że nadal jest tak jak w sobotę? jutro niby ma coś puścić nieco ale czy to na wieczorny trening posprząta ten śnieg?
No,długo Cię nie było.Odpocząłeś psychicznie od pracy,bo fizycznie na pewno nie :hahaha:Widzę,że też połączyłeś narty z bieganiem podobnie jak ja.Ja tu się nie opierniczałem biegowo :hej: A watunki pomimi,że od 2 tygodni śnieg i mróz na Błoniach były bardzo dobre.Wykonałem ciągłe i taki długi interwał 15x1km,był twardy ubity śnieg na 3 Maja(tam i z powrotem biegałem,jeździł tam taki mały pług i odśnieżał),natomiast w przed dzień zawodów całą noc i ranek padał śnieg i była warstwa świeżego,nie mówiąc już o odcinku pomiędzy Piastowską a Focha,gdzie cały czas było błoto pośniegowe(ale tam było i wcześniej).Ale to i tak nie przeszkodziło mi nawet ponad sto kilosków nabić w jednym tygodniu :bum: Teraz może być jeszcze gorzej jak odwilż przyjdzie,będzie breja.Mocny akcent mam dopiero w sobotę,może odpuści śnieg całkowicie.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Krzychu, gdzieś Ty miał czarny asfalt? ZIKIT zamknął ulicę na czas Twego longa? ;)
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Krzychu, gdzieś Ty miał czarny asfalt? ZIKIT zamknął ulicę na czas Twego longa? ;)
Biegałem po drogach na wsi.A tam w niedzielę nie ma ruchu i czarne są miejsca wyjeżdżone przez samochody.Biegłem środkiem drogi :hej: I jeszcze czarna jest ulica Batowicka(bez poboczy)i tam będe robił interwały jak będzie w sobotę breja.
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Znowu masz lepszą nawierzchnię niż ja! :hahaha:
Bardzo fajny trening - przez chwilę wydawało mi się, że już weekend, to pewnie przez dystans, jaki zrobiłeś ;)
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

U mnie na głównej drodze już jest czarno ale po niej nie odważę się biegać ;)

Krzychu czasami robisz w jeden dzień 2 jednostki treningowe.... to wynika z planu czy po prostu Tobie to odpowiada.... no i jakie samopoczucie po 2 treningach?
Obrazek
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja poczekam do wiosny i zacznę Krzycha "kopiować" - idealny dla mnie układ, to możliwość biegania rano do pracy i takiego samego powrotu do domu. Zależnie, skąd lecę, jest 6,5-8,5km, w jedną stronę wejdą jakieś akcenty, w drugą ciągły. A raz w tygodniu rower dla odmiany :) To już po Marzannie pewnie wejdę w taki tryb.
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Słuszna obserwacja co do tempa - na takim warunku jako wolne wybieganie to bardzo fajna cyfra zważywszy na dobre samopoczucie bo nie sztuka cyfrę wycisnąć i czuć się jak po akcencie czyli jak ja dzisiaj :hahaha:
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

acer pisze:U mnie na głównej drodze już jest czarno ale po niej nie odważę się biegać ;)

Krzychu czasami robisz w jeden dzień 2 jednostki treningowe.... to wynika z planu czy po prostu Tobie to odpowiada.... no i jakie samopoczucie po 2 treningach?
2 treningi wciągu dnia zacząłem biegać na wakacjach(czasu było wiecęj :hej:)i dobrze to u mnie działało na przemianę materii.
Ten drugi trening,jeśli wogóle jest to 5-7km i wolno,czasem rano jako rozruch przed akcentem,częściej odwrotnie czyli rozbieganie po porannym ciągłym,interwałach.Wtedy na drugi dzień nie mam nigdy zakwasów :bum: Ale zdarza mi się,że plan przewiduje np.16km rozbiegania,a ja nie mam na tyle czasu w jednej jednostce i dzielę na dwa.(plan nie przewiduje 2 trenów dziennie).A samopoczucie jest OK,nawet lepsze niż przy jednym treningu.Jeśli już troche biegasz i masz czas zachęcam spróbować :taktak:
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ładna dziś pogoda faktycznie tylko ten wiatr, żona moja właśnie swoje 20parę biegnie wiec sprawdzimy czy nie kłamałeś z tą pogodą :hahaha: Ja chyba tempa w sobotę pobiegam w parku wiec liczę, ze to wszystko do tego czasu stopnieje i te przyjemności śniegowe już za nami, przydało by się trochę dobrej pogody przed topieniem Marzanny - jeno na prognozie sporo wiatru widzę w najbliższej przyszłości. Ja wczoraj na 23kmie wyraźnie zaczynałem ścianę chwytać - głupie uczucie i ku przestrodze :hahaha:

Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mihumor pisze:Ja chyba tempa w sobotę pobiegam w parku
Jak na razie najlepiej biega się na chodnikach.Teraz wieczorem jest już bez kałuż.Sucho w butach :bum:
A Błonia czy park...na dzień dzisiejszy średni pomysł,ale może stopi się wszystko.Ja w sobotę 4x2km biegam.Jeszcze w przyszłym tygodniu takie cuś mam,a potem do Marzanny juz tylko ciągłe i T21 z akcentów.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

ale za to wiatr, robi nam elegancką siłę, czy chcemy czy nie.
nie wiem jak ja mam biegać 5x1200 w sobotę, chyba się przestawię na puszczanie latawców :)
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Taa, wiatr robi siłę, śnieg robi siłę, podbiegi robią siłę, dłużej tak to będzie to jedyny element wytrenowany, będę składał się z samej siły :hahaha: Wiatr przy tempach daje w kość i załatwia często odmownie temat. Liczę, że do soboty się to powytapia do czysta a jak nie to polatam po chodniku wzdłuż Al. Jana Pawła - tam prawie nikt nie chodzi tylko aut sporo ale jednorazowo dam radę, w parku by było lepiej bo mniej wieje i biega się po okręgu więc wiatr też mniej znaczy.
370- - brawo Krzychu, brawo
Ostatnio zmieniony 01 lut 2013, 09:23 przez mihumor, łącznie zmieniany 1 raz.

panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jezusicku, trzasnąłęś o ok 100km więcej niż ja :hej: hehe i kto tu więcej biega :)?
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

Cizasssss..myslałem że dużo biegam...ale narobił kilometrów....oby był z tego pożytek na wiosnę :bum:

:oczko:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:Cizasssss..myslałem że dużo biegam...ale narobił kilometrów....oby był z tego pożytek na wiosnę :bum:

:oczko:
Wiosna zweryfikuje czy niemieckie plany mi służą :bum:
P.S Jedno jest na pewno na plus...przy tej objętości gubię kilogramy,bez jakiejś diety :taktak:
ODPOWIEDZ