Jaki zegarek do 600zł?!

artujawo1
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mezjash pisze:Jest mi ktoś w stanie napisać ile wytrzymuje bateria w czujniku na opasce? Mam czujnik Polara po BT i jak dla mnie jest beznadziejny - bardzo często muszę baterie wymieniać:/
no niestety do ok 10 godzin :(
PKO
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

Polecam Garmin fr210 wprawdzie kosztuje 699 (Decathlon) ale warto :)
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ale autor wątku pisał ze nie interesuje go z GPSem bo ma w telefonie.
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
mezjash
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1h18m

Nieprzeczytany post

artujawo1 pisze:A czemu nie kupić opaski a funkcją ANT+, sony ją wspiera, endomondo "powie Ci" w jakim zakresie jesteś i tempo a cena ok 250PLN
W sumie dobry pomysł, nie sądziłem że tak można. Myślałem nad Polarem RS300X ale wyczytałem, że FR60 wspiera ANT+ a konkurent nie (chyba, że jestem w błędzie). Ciekawe czy można opaskę połączyć z dwiema rzeczami jednocześnie: zegarek i telefon. Czy ktoś coś takiego testował?
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dezo66 pisze:ale autor wątku pisał ze nie interesuje go z GPSem bo ma w telefonie.
A to przepraszam :)
A tak na marginesie to jak już wydawać 600 to po co biegać z telefonem?
mezjash
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

W telefonie mam Endomondo oraz muzyczkę, dlatego telefon zostaje. Właśnie czytałem temat o FR60 i z tego co zrozumiałem to można połączyć zegarek i komórkę jednocześnie przez ANT+. W tym momencie wydałbym z chęcią jak najmniej na zegarek z opaską która obsłuży mi ANT+ i pokaże % o które mi chodzi od początku wątku:)
maciejl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mezjash pisze:W telefonie mam Endomondo oraz muzyczkę, dlatego telefon zostaje. Właśnie czytałem temat o FR60 i z tego co zrozumiałem to można połączyć zegarek i komórkę jednocześnie przez ANT+. W tym momencie wydałbym z chęcią jak najmniej na zegarek z opaską która obsłuży mi ANT+ i pokaże % o które mi chodzi od początku wątku:)
Możesz równocześnie z jednej opaski odczytywać tętno na FR60 i w telefonie. Jeśli zależy Ci na pomiarze aktualnego tempa, to polecam footpoda (nie testowałem, ale ktoś na tym forum pisał, że z FR60 działa footpod od michoach - jest tańszy od SDM4). Tańsze opaski działające z ANT+ widziałem w Decathlonie na działach rowerowych pod marką BTwin.

PS. Endomondo nie obsługuje footpoda.
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mezjash pisze:W telefonie mam Endomondo oraz muzyczkę, dlatego telefon zostaje. Właśnie czytałem temat o FR60 i z tego co zrozumiałem to można połączyć zegarek i komórkę jednocześnie przez ANT+. W tym momencie wydałbym z chęcią jak najmniej na zegarek z opaską która obsłuży mi ANT+ i pokaże % o które mi chodzi od początku wątku:)
Jak kto woli. Mnie telefon przeszkadza w bieganiu, że nie wspomnę o muzyce :)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maciejl pisze:nie testowałem, ale ktoś na tym forum pisał, że z FR60 działa footpod od michoach - jest tańszy od SDM4
działa, można wyrwać na allegro za grosze
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja jednego nie rozumiem - po co wydawać kasę na zegarek skoro masz pasek HRM, a i tak będziesz biegał z komórką? Nie prościej zmienić aplikację na taką, która poda Ci to, co potrzebujesz, np. STL? Kup wersję Pro, a resztę odłóż na lepszy zegarek albo wydaj na buty/piwo/książki/laski. Wedle potrzeb i uznania. Po co sobie życie komplikować i biegać z dwoma sprzętami?
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mezjash pisze:Jest mi ktoś w stanie napisać ile wytrzymuje bateria w czujniku na opasce? Mam czujnik Polara po BT i jak dla mnie jest beznadziejny - bardzo często muszę baterie wymieniać:/
To nie pasek jest beznadziejny , a technologia BT - strasznie energożerna.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
mezjash
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

pehop pisze:Ja jednego nie rozumiem - po co wydawać kasę na zegarek skoro masz pasek HRM, a i tak będziesz biegał z komórką? Nie prościej zmienić aplikację na taką, która poda Ci to, co potrzebujesz, np. STL? Kup wersję Pro, a resztę odłóż na lepszy zegarek albo wydaj na buty/piwo/książki/laski. Wedle potrzeb i uznania. Po co sobie życie komplikować i biegać z dwoma sprzętami?
Komórka to tylko odtwarzacz mp3 i do tego Endomondo. Endo też mi pokaże wszystko czego chce, ale dla mnie niewygodnie jest trzymać SE Active w ręce jak biegam. Komorek ląduje w kieszonce i w drogę. Słuchawki do muzyki mam BT i to jest dla mnie super. Brakuje mi tylko jakiegoś sprytnego czytnika tętna/tempa, a to właśnie widzę w zegarku.
marcopolo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jak kupisz zegarek to po co Ci endomondo w komórce? Z zegarka i tak przerzucisz dane do endomondo, nie mówiąc o tym, że będą raczej dokładniejsze niż z komórki.
mezjash
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zatem będę mógł porównać co dokładniejsze:)
wa1di
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Milaaa: a ktorym ustawieniem w settings/sport/run/training pages/more ... ustawiasz ten %HR Max w FR60? Patrze, szukam .... i nie widze ....
Moze ktos z Was wie ....?
Soft 2.70
Pzdr
W
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ